You found me, laying on the floor

Lyssnar precis på "you found me" med the fray, en av världens kanske finaste låtar. Därav namnet på detta inlägg. Vissa sitter ju och överanalyserar allt man skriver och titlarna och allt och vet väl inte alls vad dom tror, hehe.
Aja. Helgen har varit galen iallafall och sjukt rolig. På fredagen så drog jag, Maria och Jessica till Kelly's. Var sjuuukt mycket folk, som alltid. Vi drack en massa drinkar och dansade och hade det roligt. Maria skulle jobba dagen efter så hon drog hem till sig, men jag och Jessica drog på efterfest hos Maria's (fan vad jag tänker på engelska nu haha) mexikanska kompis Andrea. Inte mycket att hänga i granen precis men vi sov där iallafall, ihopklämda på en liten soffa. Jag fick typ ingen sömn alls då 4 av 6 människor i rummet snarkade.

På lördagen så åkte vi alla tre, efter att Maria slutat, bakis till King of Prussia. Vi skulle dit för att köpa vit tshirt till kvällen, men planerade ändrades så vi köpte annat skit istället. Eller skit och skit, jag köpte en sjukt snygg tshirt och en kofta. På kvällen så hämtade först Marias kompis Adam oss i hans sjukt snygga bil. Vi förfestade lite hemma hos honom och tåg sedan tåget till Downingtown. Där var Julia, Victoria, Ida och Frida hos deras kompisar. Vi drog ut till West Chester där på natten och gick till en bar. Sen sov vi över där hos deras kompisar, ihoptryckta på en soffa igen. Kan ju säga att man är lite sliten sen denna helg.

På söndagen så bestämde vi oss för att följa med några av de som bodde i huset (5st är dom) och några av deras kompisar till en skog. hahah, låter sjukt fult, men ja dom åkte iallafall till ett ställe och bara vandrade omkring. Vi hittade en äng med höbalar som vi bestämde oss för att klättra upp på. Ja, jag vet inte. Kan ju inte säga att amerikaner inte är fantasifulla. Att vandra ute i skogen skulle inte direkt vara nr 1 på min lista av saker att göra en bakis-söndag, men det var roligt.

På söndagskvällen så åkte jag, Maria, Jessica och Lee till IMAX och kollade på filmen "one for the money". helt okej var den. Innan det så käkade vi FÖRSTÅS sushi (vi äter det heeeela tiden)

Härliga nya människor har vi träffat denna helg och den var riktigt rolig. Jag, Jessica och Maria lyckas då alltid hitta till de roligaste festerna måste jag säga. Inte mycket kan ju slå nyårsfesten dock.

xoxo
isa


Maria skakis på höbalen

If tough times come, we will be there

På sistone har det hänt en hel del dåliga grejer för mina nära och kära runt omkring mig. Det tar hårdare än vad man tror att se på de människor man älskar må dåligt. Speciellt om det är någon hemma i Sverige det handlar om, och man är själv tusentals mil bort och kan inte vara där och stötta.
Igår fick jag reda på att en vän till mig har dött. Var dock inte särskilt nära henne, men jag umgicks med henne ibland då en av mina bästa vänner var väldigt nära henne. Jag blev så fruktansvärt chockad när jag fick reda på det, så sjukt när det händer någon man har umgåtts med. Vi firade t.ex. midsommar tillsammans förra året och festade ihop lite då och då. Hon var en väldigt snäll och glad tjej, och man fick alltid sig ett gott skratt med henne. Verkligen sjukt hur en människa bara kan försvinna sådär.

Jag är så ledsen för hennes familj och min kompis skull, för jag kan inte ens förstå hur dom känner det.
Det är dock inte bara det som har hänt, andra grejer har hänt mina nära och kära vilket bara gör det ännu värre. Det känns nästan som att jag är otursföljd och att oturen drabbar mina nära och kära. Fjantigt, allt handlar ju inte om mig liksom.

Vila i Frid Ida!

xoxo
isa

Middlefinger up in the sky

Igårkväll åkte jag iväg till Julia. Har ju hela den här veckan ledig så måste ju hitta på grejer. Iallafall igår så hängde vi bara, drack lite Starbucks och snacka skit med Frida. Idag så var jag med Julia hela dagen när hon jobbade. Jag var helt extas över att träffa Julias små söta ungar igen. SÅÅÅ SÖTA. Lekte med dom och hade det trevligt hela dagen. På kvällen nu var jag, Ida, Julia, Victoria, Maria och Jessica iväg och käkade på TGI Fridays och sen var vi på Julia, Ida och Fridas aupair möte på Starbucks.

Dessa ögonblick gör mig så lycklig, att få umgås med de personer som betyder mest här i USA. Fina två dagar.

xoxo
isa

Money is for spending


Var och shoppade förra helgen med Ida och Julia och shoppade bland annat denna skönhet från Urban Outfitters aka Världens bästa affär!! Ynka 10 dollar kostade den har jag för mig, den var på rea. Sjukt fin och jag har ALLTID velat ha en vad heter det? en liten väska? Vad säger man? Har helt tappat ordet. Aja, sjukt fin är den iallafall och jag kan knappt bärga mig tills jag får använda den.

Dessutom köpte jag världens finaste läppglans, från Target - Jemma Kidd i färgen Sassy. Ska köpa med mig mängder hem så det aldrig tar slut ;)

Dessutom, som ni kanske ser på bilden, har jag blivit offer för instagram.


xoxo
isa

Resemånaden

Resemånaden är snart här, min börjar den 17de mars. Har köpt lite flygbiljetter nu, de stora och det känns bra. Köpte en förut från Philly till Las Vegas och från Miami till Philly, och nu har jag precis köpt biljett från Atlanta till Miami. Så nu har jag bara flygbiljett från någonstans på västkusten (det är det jag väntar på svar om, vart jag ska boka från) till Atlanta, och sen är det klart. Sen har vi såklart någon liten flygbiljett och tåg när vi är på västkusten, men dom kan vi vänta med då dom är billigare och inte kommer gå upp något i pris.

Men såhär ser våran planerade resemånad ut på ett ungefär:
17de mars - Flyger från Philly till Las Vegas. Ska då åka med Frida och min kompis Julia.
Åker sedan till Los Angeles, San Diego och San Fransisco.
Sen möter jag upp Ida och Sofia, hänger med dom lite på västkusten och åker sedan vidare mot
Atlanta. Ska vara där några dagar och hälsa på Lisa.
Sen åker jag vidare därifrån och träffar upp med Ida i Miami och avslutar med några dagar där.
Den 14de april åker jag hem igen till Philly, är där några dagar och åker sedan hem till Sverige.
Har dock inte fått datum när jag åker hem till Sverige, så det visar sig.
ÄR SJUKT TAGGAD! :)
xoxo
isa



SHOPPING

Hallå. Efter att ha varit lite magsjuk och sjuk i veckan så har jag nu inlett/avslutat helgen med början av förkyldning. Toppen, när ska man någonsin bli frisk? När man flyttar hem och sluta jobba med barn antar jag. Igårkväll efter jag slutat så kom Julia och Ida och hämtade mig. Vi åkte och handlade gottgott och åkte hem till Ida. Där kollade vi på film och svullade oss hela kvällen och natten. Vi tänkte kanske dra ut men ändrade oss alla tre då vi var rätt slut. Dom skulle ut ikväll istället. Idag så har vi haft shopping dag, vi har shoppat på Target och på King of Prussia.
Jag shoppade rejält kan jag säga, men sista shoppingsvängen innan resemånaden typ. Jag shoppade ett par stövlar för endast 10 dollar, helt sjukt. Mascara, hårband, sminkborttagning, mössa, läppglans och örhängen och något mer säkert.

Vi käkade lunch/middag på Cheesecake factory, vilket var mysigt. Avslutade denna kvällen nu med att ligga i min säng och kika på flyg. Ska boka ett till flyg till resemånaden hade jag tänkt. Jag mår dock inge bra så det blir kik på lite serier och sen sova. Ska jobba imon då min värdfamilj åker till Florida på måndag vilket betyder att jag är ledig hela veckan tillochmed lördag då jag ska hjälpa dom lite när dom kommer hem. HÄRLIGT!

xoxo
isa


har ju inge bilder så lägger in en från nyår. Jag, Jessica och Maria vid sjön utanför Trevors lakehouse. Dagen efter nyårsafton är detta, helt sjukt att man kunde gå i kofta. Hur ofta händer det i slutet av december?

Drömfamilj?

Jag har kommit på en sak nu om mitt aupair liv. Jag trivs mycket bättre i min nya familj här och jag trivs mer med arbetsschemat. Min familj är också mer "normal" än min förra. Dock kände jag mig ändå mer "en i familjen" i min förra familj. Kan ha dock berot på mitt flexibla arbetsschema, så jag var med dom mycket på min fritid också då de andra aupairerna jobbade. Men dom bjöd också med mig på alla resor dom gjorde. Jag var ju till Alabama och Ohio med min förra värdmamma och barnen och träffade deras släkt också var vi till Florida tillsammans också. Vet inte varför, men här i min nya värdfamilj så känner jag mig mer som "aupair" att jag ärpå mitt jobb, vilket jag nog på ett sätt gillar mer ändå. Lite av det tror jag nog har att göra med att jag blivit mer "stängd" med att släppa in min nya familj. Jag hade/eller trodde jag hade sån bra kontakt med min förra att när dom sen "backstabba" mig med att rematcha (kändes verkligen som det) så har jag blivit mer försiktigt. Vilket jag tror är bra ändå, jag har blivit starkare och är mer försiktig med vilka jag släpper in på livet. Nu menar jag inte att jag gillar min förra värdfamilj mer än min nuvarandra, så är det inte. Jag gillar båda mina värdfamiljer jättemycket, speciellt barnen såklart.
Jag tror att många aupairer tror att dom kommer hitta sin "drömfamilj", och vissa kanske gör det också. Vissa kanske hittar familjer som dom först inte tycker är så bra men sen visar det sig är sin drömfamilj. Eller tvärtom. Jag kände ju lite att min förra värdfamilj var dom bästa någonsin och att jag hade fått den bästa värdfamiljen av alla aupairer. Tråkigt att det slutade som det slutade.

Men så tror jag att dom flesta av oss faktiskt hittar bra familjer, men kanske inte de familjer som är våra "drömfamiljer". Väldigt många av oss är fakitskt i familjer som dom tycker är helt okej, och vissa i familjer som dom bara tvingas acceptera. Dock finns det dom där som har fått sina drömfamiljer. Svårt att veta när man inte bor i sådana familjer, men en familj som verkligen verkar underbar är min tvillingsyrras värdfamilj. Bara allt hon har berättat om dom och jag har ju såklart träffat dom själva. Alla hennes kompisar gillar hennes familj jättemycket också. Känns roligt att det finns hopp ändå, att det finns "drömfamiljer" där ute, även fast man kanske inte får sin "drömfamilj". Sen är väl iförsig alla familjer drömfamiljer. En aupairs drömfamilj är en annan aupairs hatfamilj. Vissa passar ju bättre med vissa och så är det ju.
Sen är det väl precis såhär som familjerna tänker också, vissa aupairer är drömaupairer medan vissa bara är helt okej.

Lite tankar såhär på kvällskvisten
(typ den töntigaste meningen jag någonsin skrivit)
xoxo
isa

Baltimore, Maryland

Har varit i Baltimore i helgen på weekendkurs. Tidigt på lördagsmorgonen så tog jag, Julia, Ida och Frida bilen dit. Drygt med lektioner hela dagarna, inte direkt att man lär sig på en helg. Men roligt med folk man träffar. Julia träffade på sin kompis Johanna från aupairskolan och det blev ett kärt återseende. På Lördagslektionerna slutade runt tjugo i åtta och sen fick man välja mellan olika aktiviteter att göra. Ida dansade belly-dance i över två timmar (duktig!) medan vi andra kollade på apornas planet. Riktigt bra film måse jag säga! Vi spenderade sen kvällen/lite av natten på vårat hotellrum och pratade om det ena och det andra. Idag hade vi lektioner till 5 och sen körde vi hemåt igen. Mysig helg med Julia, Ida och Frida!. Och nu har man alla credits klara, SÅÅ HÄRLIGT!
På hemvägen satt vi på Mc Donalds och blev sjukt nedstämda och ledsna när vi insåg att det endast är runt 10-11 veckor tills vi alla åker hem. Sjukt.

xoxo
isa


Sjukt dålig bild på Julia, Frida och Johanna i matsalen



2011 was the best year of my life

Snodde denna lista av min fina Malin! Tänkte att det kunde ju sammanfatta lite av året.

Årets:
...Bästa låt? the funeral med band of horses och good life med one republic är mina favorit USA låtar.
...Mest hatade låt? om jag hatar en låt så lyssnar jag helt enkelt inte på den, och på så sätt så har jag inte direkt någon låt att hata heller. varför hata när man kan älska? HAHA tönt.
...Resor? USA (!!!) - Florida, Pennsylvania, Georgia, Ohio, Alambama, Illinois och New York är de stater jag besökt här.
..."Happyface" dag? Dagen jag flyttade till USA! (även fast det var blandade känslor då)
...Fulaste smeknamn? Issie kanske?
...Mest besökta krog? Måste vara Opera i Atlanta, även fast jag inte var ut så mycket där ändå.
...Svårighet? Att vara ifrån sina fina vänner och familj och bosätta sig och leva med helt främmande personer.
...Personer som fått stå ut med mej mest när jag gråtit, skrikit, skrattat, klagat, bråkat, sjungit m.m? Anna, Mia, Lisa, Johanna, Maria, mina två värdfamiljer och resten av alla aupairer jag träffat. Och Julia såklart, även fast jag inte träffat henne jätteofta.
...Saknad? Malin, Julia, Lovisa, Elise, Christina, Elin, Jenny, Beatrice, Sofie och Jill är några av alla de fina vänner jag saknar. Såklart är min underbara familj varje dag saknad också och världens finaste djur - Svea och Bellamie!
...Smarta val? Åkt till USA som aupair. Bästa valet i mitt liv!

xoxo
isa


missing my lovely friends in atlanta

2012


Helt sjukt att det är 2012.
Var på nyårsfest igår i Marias kompis Trevors lakehouse 2 timmar härifrån. Var nog den galnaste nyårsfest jag varit på - även fast den var olik de fester jag varit på. GALET är ett ord som summerar ihop gårdagskvällen/natten. Sjukt roligt var det iallafall med sjukt härliga och galna människor. Ett oförglömmligt nyår i USA har jag iallafall fått, och kunde inte firat det med bättre tjejer än Jessica och Maria ♥

xoxo
isa


"Is it there?"
"8..0....0.. oooooh, it's booz. It's here"

RSS 2.0