Vart kommer jag hamna?

Att inte veta vart man kommer hamna eller bo nästa vecka är skrämmande, men även lite spännande. Jag kan hamna var som helst, kalifornien, NY, pennsylvania, Florida, South Carolina, Massachussets eller hem till Sverige? Eller, som vore allra bäst, fortfarande här i Georgia. Idag mailade singelpappan mig som bor i Lilburn, Georgia, att han vill veta mer om mig. Jag skrev och berättade lite om mig och mailade lite bilder. Förhoppningsvis kanske det går bra.

Försöker tänka positivt här så gått det går. Jag får trots allt en chans att se någonting nytt och träffa nya människor. Det jobbiga ÄR att man inte vet vart man kommer hamna. Att man inte vet vad man ska förbereda sig på. Ska packa mina väskor till helgen och flytta in hos Sheila, min LCC om jag inte hittat en familj tills dess för min värdfamilj har hittat en tjej. Anka, från Tyskland. Christina, min familjs förra aupair som är här, vill inte att jag ska lämna. Känns bra att ha henne på min sida. Eller på min sida, men att hon iallafall gillar mig och tycker dom gjort ett dåligt beslut.

Håll tummarna att jag inte behöver flyta hem till Sveriga. Men om det dock mot förmodan blir att jag gör det, så är det inte hela världen heller. Jag har trots allt fått en liten tid här i USA. Dock är jag inte klar, men det blir som det blir.

xoxo
isa

Vad händer?

Ja, just nu har jag för mycket i min hjärna och allt som händer att jag inte riktigt orkar eller har tid för att blogga. Men jag tänkte att jag kunde göra det nu.

Varför jag rematchas? Ja, jag har ju varit här i 5 månader, så jag trodde verkligen inte det skulle hända. Men ni ser, man är aldrig säker. Därför man aldrig riktigt känner sig trygg tycker jag, det är inte som hemma. Hemma kan man aldrig bli utsparkad av sin familj. Eller finns ju vissa idioter, men ni fattar vad jag menar. Min värdmamma och värdpappa bestluade för att rematcha för dom tyckte inte jag var tillräckligt mogen och ansvarsfull antar jag. Jag vet inte riktigt. Jag tycker jag hade bra hand om dom och det tycker alla andra också. Alla är chockade, jag, min LCC, alla mina kompisar, alla runt omkring, min familjs förra aupair. På ett sätt håller jag med om att det kanske var lite för mycket för mig. Jag var stressad ofta och visst att jag gjorde misstag ibland, men det gör väl alla. Inga misstag som är stora och allvarliga iallafall. Men tror problemet är att min värdmamma är perfektionist och så ordningssam att hon måste ha en likadan. Dom vill ha en andra förälder till barnen när min värdpappa är och reser i veckorna, och jag är mer som en storesyrra känner jag.
Hon vill ha någon som kan tänka själv och bestämma själv vad som ska göras, utan att fråga. Konstigt tycker jag då hon sa förut till mig att fråga om jag är osäker om något. Tror dom behöver någon äldre aupair faktiskt, och det sa jag till dom. Som min brorsa sa, vilken 21åring är så mogen och har sån erfarenhet att man kan vara föräldrer? Visst att man blir "den vuxna" när man har hand om barnen, men tror nog de allra flesta aupairer ser sig själv som storesyrran i familjen.

Min värdmamma sa att dom gillar mig jättemycket och dom tycker jag är en bra aupair. Men tydligen inte bra nog. Nej, vill min familj ha en superaupair så visst, leta på. Tror nog dock dom får leta länge. Deras förra aupair var superduktig och blev så tight med familjen, så jag tror dom vill ha en exakt likadan aupair som hon var. Hon var dock äldre. Hon är på besök här nu och jag förstår att dom gillar henne, hon är helt genomsnäll och go. Känns härligt att ha henne här nu, för hon stöttar mig. Jag menar inte att jag är en fantastisk aupair, men heller inte en dålig.

Min värdfamilj försökte dock hitta en familj här i PTC åt mig. Deras bästa kompisar som bor på samma gata som oss var intresserade och ville jättegärna att jag skiulle bo hos dom, men dom har tyvärr inte råd då CC är så satans dyra. Dock har dom andra kompisar som kanske är intresserade. Jag vet inte. Fick dock en familj i mitt account nu som bor i Atlanta, lite utanför. En singelpappa med två barn på 8 och 5. Hoppas på att han vill snacka lite med mig så får jag se om dom är något att ha. Vill såklart helt stanna kvar här i Atlanta så jag kan hälsa på mina värdbarn och mina vänner.

Det är i sånna här tider man inser hur jobbigt aupair livet kan vara. Gäller bara att tänka positivt och kämpa på. Allting har sin mening. Återkommer om något ändras, förhoppningsvis så stannar jag kvar här i Atlanta.

xoxo
isa

Rematch

Jag ska gå i rematch. Efter 5 månader här så är ju inte det direkt något man tror ska hända. Fick reda på det i förrgår. Min värdfamilj beslutade att vi ska göra det. Bra beslut enligt mig efter lite tänkande, var helt enkelt för mycket för mig för de krav de ville ha om man säger så. Förhoppningsvis stannar jag kvar här i PTC, kanske även på samma gata. Får se. Jag uppdaterar när det händer något nytt :)

Chill

Idag har jag jobbat från lite efter sju till halv elva. Sen nu efter det är jag ledig äääända tills nästa måndag. Sjukt härligt. Nu ska jag snart skypa med Jossan och sen vet jag inte vad jag ska göra, känner bara för att slappa i mitt rum, kanske se en film eller så. Kanske åker till Target senare för måste införskaffa mig lite grejer. (:

Imon ska jag på baseboll match på kvällen med Lisa, hennes familj som är här på besök från Tyskland, Anna och Mia. Ska bli jätteroligt, även fast jag har hört att baseboll matcher är väldigt tråkiga. Atlanta Braves vs Arizona Diamondbacks. Självklart hejjar jag på Atlantas lag!

xoxo
isa


Beauty sleep

Efter en mysig dag med pojkarna mina så ska jag snart krypa ner i sängen och sova. Har insett att jag faktsikt böhöver lägga mig och sova tidigare än vad jag gör för att vara pigg och glá morgon efter. (och nu när jag postar det här inlägget så är ju klockan såklart rätt mycket)

Iallafall imorse så ställde jag mig och försökte laga ägg till I. Tog ett bra tag ska jag säga. Jag kunde ju inte. Efter 3 försök så blev det sista faktiskt rätt okej. Fick dock ringa Julia och fråga. Döm mig inte direkt här, jag har faktiskt inte gillat ägg innan (ja, jag har faktiskt börjat gilla det här, tro det eller ej) och därför aldrig lagat dom. På förmiddagen tog jag pojkarna mina till biblioteket och träffade upp med Giselle och Anna och deras värdbarn och lyssnade på storytelling. Efter det åkte vi till parken och lekte lite och sen hem för lunch.

I eftermiddags tog jag pojkarna och åkte till poolen och var där till ungefär halv sex. Jag, A och E åkte på kvällen och köpte glass oså blev det lite glass till efterrätt :)

Var precis till Starbucks och träffade på Anna, Lisa, Giselle och Rumeysa. Starbuckskvällarna är ack så enkla men väldigt mysiga och pricken över i:et sådär efter en mysig jobbdag.

Imon jobbar jag lång dag igen för mina värdföräldrar ska på datenight på kvällen. Visserligen slutar jag 19.30, så det är inte alltför sent och är ledig lite däremellan :)

xoxo
isa


Saknar min och Annas mini semester i Savannah!


Världens finaste värdbarn

E "You know what?"
"What?"
E "I love you"
"I love you too"
E "Do you know how much I love you?"
"No.. how much?"
E "110!"


E är då världens goaste fyraåring. Min sötpojke. Så mycket som jag tycker om den pojken, det är nå sjukt. Ibland må han vara jordens irriteraste, men hur kan man vara arg en längre stund på den sötisen? Vi har lekt med hans bilar hela eftermiddagen och haft det myspys. Jag har kramat och pussat på honom så mycket som möjligt. I har också varit söt och kom springande och slängde sig i min famn förut och gav mig en kram. :)
Det är sånna stunder som man uppskattar aupair livet så himla mycket!

xoxo
isa

Glee i 3D

Nu har vi fått tillbaka aircondition, yaay. Dock är mitt rum superkallt nu istället för supervarmt. Vet inte vad jag gillar bäst. Vad har jag gjort nu i helgen då?

I fredags på dagen så hängde jag, Mia och Helena vid Mias pool hela eftermiddagen. Brände mig, såklart. Jag bränner mig alltid här. Dock är jag rätt så brun, så det är ju härligt :) Helenas värdpappa tyckte jag var jättebrun för att vara svensk, haha. På kvällen så åkte jag, Lisa och Anna hem till Mia och käkade mat och efterrätt som Anna lagade och drack lite vin. Mysigt med mina bästa flickor här. Vi sov alla hos Mia, jag och Anna på lufmadrass och Mia och Lisa i varsin soffa. Anna tyckte jag var väldigt prinsessan på ärtan aktig då jag försökte bestämma mig var jag ville sova, var inte lätt alltså.

Idag så åt vi först god fruktsallad till frukost. Anna vaknade klarvaken vid halv tio och gick ut med Kathleen runt sjön, Mias värdhund (hah vad roligt det lät). Vi åkte till Publix och köpte biljetter till Atlanta music midtown festival i slutet av september. Kommer bli sjukt roligt och då Coldplay är huvudbandet kan det inte bli annat än underbart. Eftermiddagen spenderade alla vi aupairer tiden vid nya Lisas pool. Hon har värstinghuset med pool och biosalong och allt. Rätt snyggt om man säger så :) På kvällen nu var jag, Lisa, Anna och Jermaine och kollade på Glee i 3D på bio. Sjukt bra och jag och Anna satt och var fangirliga under hela filmen. Det är ju dvd på deras konsert, så det var ju det närmsta vi kom att kolla på en live konsert med dom :)

xoxo
isa






Steal my sunshine

Japp, aircondition är sönder här och dom kan fixa det på fredag. KUL. När jag kom hem igårkväll var det riktigt hett inomhus, lite svårt att andas. Men jag sov med öppna fönster (för det var ju kallare ute än inne för en gång skull) och det gick  helt okej att somna faktiskt.

Imorse tog jag E och I till poolen och träffade upp med Anna och hennes värdbarn DA. Var där till lunchtid och resten av tiden var vi bara hemma och lekte i värmen. Blev varmare och varmare och runt 4tiden klarade vi inte av att vara hemma lämngre och åkte och käkade glass på Rita's. Sen åkte jag till poolen och träffade Helena. Hon bjöd hem mig på mat hemma hos henne, hennes värdfamilj, som jag glatt tackade ja till. Vi spenderade sen kvällen hos henne framför So you think you can dance :) Trevlig kväll.

xoxo
isa


Jag och Lisa hemma hos Mia förra helgen.


Värme utan aircondition

Kl är tjugo över sex på kvällen här i Georgia, det är 32 grader varmt och aircondition i vårat hus är sönder. Eller sönder och sönder, vet inte om det är det. Det började bli varmt här inne i huset för ett litet tag sen, och vi brukar verkligen ha superbra aircondition (nästan så man fryser inne), men nu är det riktigt varmt och min värdpappa sa att den måste var trasig så varmt som det är. Jobbigt, för det finns ju ingenstans att ta vägen om man säger så. Jag tog en kall dusch förut, men inte hjälpte den mycket, bara för stunden.

Idag har jag jobbat. Var på sagostund på bilblioteket med pojkarna mina och träffade på Anna och Giselle och deras värdbarn. Sen hade vi picknick i lekparken. Mysigt.

Nu funderar jg på att dra iväg och käka med Anna för jag börjar må lite dåligt av att det är så varmt. Usch, hoppas min värdpappa kan fixa den om den är sönder.

xoxo
isa

Im going back down south now

I helgen åkte jag till Savannah med Anna. En mysig liten tripp blev det. Kommer dock skriva mer om trippen och visa lite bilder en annan dag för nu ska jag kika på True blood!

Idag har jag jobbat. Var ledig några timmar på förmiddagen, så var och fixade social security number med Mia och lämnade sedan tillbaka min hyrbil. Helena hängde även på, hon är nyinflyttad utbytesstudent här från Sverige. Ska bli väldigt roligt att ha henne här i knutarna :) Dock kommer hon ju tillbringa stora delen inne i Atlanta på universitet hon ska gå på, men ändå.

xoxo
isa


Savannah är någonstans rankad som Amerikas vackraste stad. När man ser denna bild så tvivlar jag.. nejdå, rikigt vackert är det.. dock slår det inte Stockholm kan jag säga.


Start live your life

Jag förstår mig inte på folk som måste rusa igenom saker i livet. Som är så stressade över allting. Något jag lärt mig här i USA är att ta livet som det kommer, att ta chanser och att göra precis vad man vill. Vad ska jag göra efter mitt år här? Ingen aning. Jag är inte stressad över det, bara glad över att jag har möjlighet att bestämma vad jag än vill göra.

 

 


Home alone

Idag jobbade jag till ca halv 1. Sen drog jag till poolen och mötte upp Anna och hennes värdbarn. Dom är så söta. Sen drog min värdfamilj idag till Florida. Dom ska vara där till på söndag. Följde med dom förra gången, denna gången skulle dom åka bara familjen och jag ska åka till Savannah med Anna. Nu är jag ensam hemma då, vilket är härligt. Min middag bestod av macarone and cheese, cola och musik på hög volym. Jag åkte till Walmart och köpte Mac and cheese, och fick ringa Anna för jag hittade inte det. Haha, dåligt dum jag kände mig. Men USA och deras mataffärer alltså. HUR stort som helst. Jag blir alltid lika snurrig när jag är där.

Nu ska jag poppa lite popcorn och kika på Jersey Shore :) Får se om jag får sällskap ikväll, annars blir det en tidig kväll tror jag, för måste förbereda mig inför tidiga morgonen på lördag då JAG ska köra 4 timmar till Savannah. Låter kanske inte mycket, men för mig är det det. Jag och Anna ska hyra bil och köra dit på lördagsmorgonen och dra hem igen på söndag.

Nu var mitt humör på topp men blev lite deppig nu när jag fick höra av Anna att en svensk tjej som jobbade som aupair här i USA och som åkte hit samtidigt som Anna hade dött i en bilolycka. Anna hade träffat henne. Usch, sånt som inte får hända.

xoxo
isa


nyttig middag här i staterna


Varmt

Idag har det varit riktigt varmt. Ca 40 grader med luftfuktigheten skulle jag gissa på. Åkte till Walmart på morgonen och handlade lite popsicles till livräddarna vid poolen, för A ville ge dom. Hon är kompis med dom alla, även fast dom alla är i high school åldern. Sen skulle vi till poolen lite på förmiddagen för att svalka av oss lite, men då hittar jag inte I's satans simblöja. Letar i typ en halvtimme men hittar den inte, så det slutar med att A svalkar sig lite i poolen, ger livräddaren som är där alla popsicles och jag , E och I plågar oss nere på lekparken en liten stund innan vi gav upp och åkte hemåt. Jag var så irriterad, så det var nå sjukt.

Aja. Dagen sen var helt okej. As ena bästa kompis N var här, som jag gillar. Hon är så satans söt alltså. Dom målade mina naglar och vi bakade litegrann. Jag och A tredje försök att baka med varandra vilket misslyckades - igen. Två åttaåring och en ickeamerikan som ska läsa amerikanska recept är inte så lyckat. Inte lätt med amerikanska recept kan jag lova, eller är det jag som bara är lite korkad.

Nu på kvällen var jag och Anna och Lisa och käkade lite mat (anna) och sen käkade lite glass (jag) och bara gled omkring i golfbilen. kl är nu 10 på kvällen och det är ca 32 grader.

Imon jobbar jag till 12. Börjar halv nio, så härligt. Sen drar min värdfamilj till Florida. Så då är jag hemma här själv torsdag och fredag och sen drar jag och Anna till Savannah lördag till söndag. Ska bli så härligt att få huset ensamt. Hade ju det två dagar förra helgen och det var så härligt ;) Inte lika härligt på kvällarna då det är mörkt dock..

xoxo
isa


jag, julia, jossan och ida på The metsteps i NYC.


1 augusti

Idag jobbade jag lite på morgonen. Fick sovmorgon till halv nio, så det var härligt. Sen jobbade jag från ca 3 tiden till ungefär halv 7. Innan middagen drog jag iväg ungarna till Walmart igen. Kikade runt lite oså. Lätt att dra dit då vi inte har något att göra plus att I inte hade gjort så mycket idag.

Sen idag har jag snackat i tele med både Julia och Erika. Sen var Anna nyss här en liten stund. Vi planerade och kikade upp lite grejer inför helgen. Vi ska ju dra iväg till Savannah på en snabb roadtrip. Ser ut att bli en spöktur i Savannah på lördagskvällen :) Spännande.

Imon har jag sovmorgon och börjar kl 9, såå härligt. Dock känns det som att jag börjar bli lite småsjuk. Jag hade ont i halsen imorse och sen nu ikväll var jag såå trött. Är fortfarande trött, så det blir senaste avsnuttet av True Blood och sen bums i säng.

xoxo
isa


hela familjen samlad i central park


Jag älskar att resa

Är ledig nu tills ungefär tre tiden. Jag sitter och funderar på allt jag vill göra här i USA och måste nästan skriva ner grejerna för att få komma på allt. Vet att jag har skrivit innan, men kommit upp lite mer grejer.

Det grejer jag har planerat:
- Baseboll match/ augusti
- Musikal/ september
- Savannah till helgen med Anna

Det jag vill göra;
- Atlanta music festival/ september (kommer köpa biljetter till det snart)
- Six flags over Georgia, nöjespark i Atlanta
- Las Vegas, Nevada
- Texas (vet inte riktigt vart)
- Roadtrip någon annanstans här i närheten
- Se Grand Canyon i Arizona
- Kalifornien
- Åka till Julia igen i Boothwyn, Pennsylvania
- Åka till Boston och hälsa på Erika

Säkert mer, men kommer inte på. Mycket man vill och svårt det där att få ihop pengar plus tid att resa iväg. Men till helgen är jag långledig från tors-sön så då ska jag och Anna iallafall dra på en roadtrip till Savannah över ett dygn. Dock tredje gången jag kör dit, men har inte riktigt varit där en längre tid så man fått uppleva Savannah. Riktigt vacker beachtown sägs det vara :)

xoxo
isa


Good music

Band of horses som var förband på KOL spelningen var grymma. Älskar deras låt The funeral plus denna som jag fastnade för.


Typiskt att man ser hur många bra låtar KOL har EFTER spelningen. Kom ju dit och kunde typ 4 låtar


Mitt värdbarn har grym musiksmak

Ta vara på dagarna

På fredagskvällen så åkte jag Lisa och Anna och åt på Pandra Express, billigt och enkelt sådär när man inte är rik liksom. Vi åkte till Walmart och shoppade onyttigheter och åkte sen hem till mig. Åt glass och poppade popcorn. Anna köpte riktigt amerikanska popcorn, ni vet sånna som man ser på filmer som man poppar över spisen i en liten påse eller vad man ska förklara. SÅKLART brändes det ju och luktade bränt i hela jävla köket. Tur hade vi popcorn plus popcorn maskin hemma, så jag fixade popcorn med smör och honung (satans gott som A visade mig förut). Vi skulle ha filmkväll men slutade med att vi spelade lite wii och sen typ kikade lite på en film, eller ja Lisa gjordet det.

I lördag så var jag och Lisa till poolen i ett par timmar. Anna kom med sina ungar, som är så satans söta. "ISAAAA!" hörde jag dom ropa när dom såg mig. Hela poolen måste ha hört oss alla HELA tiden. Brände mig.. såklart. När ska jag lära mig att solen här är satans stark?

På kvällen åt vi mat på Taco Mac, vårat stammisställe. Jag köpte en sallad som innehöll sånna här superstarka paprikor (kommer inte ihåg vad de heter) som jag såklart åt, såg inte att dom var där. Så det brändes något fruktansvärt och jag trodde fan jag skulle kollapsa/spy vilken sekund som helst. Usch, hemskt. Så den måltiden var väl inte den bästa om man säger så. Det blev en tidig kväll för både Lisa och Anna var trötta.

Idag har jag jobbat från 7 till 7. Vi var till Walmart på morgonen och vandra omkring. A köpte en film. Spenderade lite onödiga pengar på spelmaskiner och sen var vi till poolen en snabbis på eftermiddagen. Bra dag förutom att A hade jordens drama med en av hennes bästa kompisar. Åh, jag orkar inte 8åringar som bråkar och har drama. De två bråkar tametusan ALLTID.

xoxo
isa


klipp dig och färga håret människa!!!!! Jag och Lisa tar lite glass


finns inge ord som kan beskriva denna människa. Anna måste upplevas för att man ska förstå hur awesome hon fasktiskt är. btw, popcorn ligger i den där påsen. Svarta och brända. Men snyggt första försök tycker jag ändå.


mina fina och jag. Vi körde på vitt tema den kvällen.


RSS 2.0