Life's perfect

Känns som det är det nu när jag bor här hemma hos Julia över helgen och Jossan kom med flyget igår och Ida och Johanna håller oss sällskap.

Var på thanksgiving middag i torsdags. Jag, Julia och Johanna blev bjudna på middag hemma hos Victoria. Intressant var det och riktigt trevligt. Men vad är det släktmiddag utan lite drama? Känns som att vi svenskar brings the drama överallt. Nejdå, men lite småstelt blev det allt där ett tag.

Igår så kom Jossan hit runt 4tiden. Innan dess så shoppade jag, Julia och Johanna lite på Black friday rean. Vi tänkte dra oss iväg runt 5 på morgonen, men det funkade tyvärr inte p.g.a. tre trötta tjejer. Sen tvättade vi Julias bil och drog oss sen iväg till flygplatsen.

Igårkväll så spenderade vi kvällen med mys, mat, godis och snack hemma hos Julia. Runt halv elva tiden drog operation-förändra-håret på mig, Julia och Johanna. Jag och Julia färgade håret och Johanna klippte lugg. Jossan låg däckad i soffan ett bra tag och missade hela spektaklet men vaknade upp med två nyfärgade tjejer och en lugg.

Idag ska vi dra oss mot Kings of Prussia. Ikväll tänkte vi dra ut.

xoxo
isa


Här bor Jag och Johanna under helgen. I Julias värdbarns flickas säng. Supersött rum!


Det är ingen vanlig dag

.. för att idag så är det A's födelsedag. Hela 3 år fyller hon. Sötisen min. Vi firade henne precis med god frukost och massa presenter. Jag gav henne Dora-tofflor och en 3D sovsäck som såg ut som en björn eller vad det var. Haha, kommer inte ihåg nu, lyckat.

Idag ska jag städa lite här hemma, i mitt rum och "min" toalett som behövs. Sen ska jag åka till Johanna och vänta tills hon slutar jobba. Då ska vi direkt dra till Julia. Vi är nämligen bjudna på thanksgiving middag idag hemma hos hennes kompis Victoria. Ska bli spännande att komma till en äkta amerikansk thanksgiving middag. Annars ska jag bo hos Julia nu till och med måndag. Jossan kommer ju på fredag. Ska bli såååå kul. Bara umgås med mina syskon och min fina Johanna hela helgen. :-)

xoxo and happy thanksgiving!
isa


Julia och jag på halloween

245 dagar senare

Idag har jag varit i USA i 8 månader.
Jag har "bara" 4 månader kvar. 4 jobb-månader. 5 månader om jag reser på min resemånad, vilket jag verkligen vill göra. Men usch, jag börjar sakta men säkert inse att detta snart är över. Hur jobbigt och krävande detta år må ha varit så har det ändå varit det bästa jag gjort. Så mycket som det gett mig - fina minnen, bättre självförtroende och mer självständig.. och det bästa av allt - världens finaste vänner. Min fina värdfamilj må vara underbar, men de är ändå mina vänner som funnits där i vått och torrt och dom som betyder mest. Kanske dock beror på att jag fått byta värdfamilj. Jag har minsann bara varit i min nuvarande värdfamilj i lite mer än 2 månader.

Dock kommer jag vara klar med detta jobb när mitt år är slut. Kan verkligen inte tänka mig att förlänga. Det är riktigt krävande att bo på jobbet, kanske det jobbigaste av allt. Samtidigt så skär det i hjärtat av att jag ska lämna mina fina värdbarn här, som jag kommit så nära på kort tid. Dom är helt underbara. Samma med mina fina värdbarn i Georgia. Alla dom kommer alltid betyda så fruktanvärt mycket för mig.

Lite jobbig tid då Johanna, min fina Johanna som jag blivit så bra kompis här med i Wayne, åker hem till Sverige i början av december. Vi umgås i princip nästan varje dag. Hon är en av de finaste människorna jag träffat under mitt år här i USA. Kommer bli väldigt tomt utan henne här :( Tur att jag har min Maria!

xoxo
isa

Your da one that I dream of all day

Har haft en mysig helg. I fredags efter jobbet åt jag på resturang med A, H och min värdmamma. Efter det så åkte jag och Johanna och kollade på Breaking Dawn på bio. Blev lite hektiskt och strul där emellan tack vare min och Johannas otur, och vi fick jordens sämsta platser på bion - men filmen såg vi iallafall. Den var helt okej måste jag väl säga, kanske bättre om man hade bättre platser. Dock var det lite överdrivet då folk skrek och applåderade mitt i filmen och i slutet... jag menar, såååå bra var den ändå inte.
Lördagen startade vi med solning och lite träning på det. Runt halv fyra tiden kom Julia till mig, lite senare än vad vi alla tänkt kanske, men så blev det. Vi åkte till King of Prussia och vandrade runt ett tag. Vi alla köpte en varsin fin linneklänning från Free People's fina reaavdelning. Jag köpte även en halsduk från Urban Outfitters. Fick ett par jeans av Johanna också.

Kvällen spenderades hos Johanna där vi lagade mat och åt och snackade. Sen drog vi med Julias bil hem till henne och sov där, eftersom hon har störst hus där vi alla får plats. Sov dock dåligt för vi alla sov i Julias säng och jag sov i mitten. Kanske därför jag känner mig helt död idag? Dock var det mysigt ändå. Och fin helg hade jag med mina två underbara.

Idag tog jag och Johanna tåget hem och efter det har jag inte gjort så mycket. Ska ta en lång varm dusch senare och sen hoppa i säng tidigt. Börjar 8 istället för 7 imon och jobbar normalt nu i veckan tills onsdag då jag blir ledig torsdag.

xoxo
isa




Cultural care borde införa bootcamp

Var iväg till gymmet med Johanna efter jag slutade jobba idag. Ja, det är sant. Jag, Isabelle Nylén, gymmade. Det händer inte. Inte ofta iallafall. Inte ofta alls. Men det är ju så härligt, så varför gör man det inte mer? Dock kände sig jag och Johanna oss så fita och vältränade efteråt att vi förtjänade oss en Ben&Jerry's glass.

VARFÖR? Känner jag nu när jag ätit ungefär halva glassen. Vi har iallafall bestämt att vi ska simma någon dag på gymmet, för dom har bassäng.

Nu planeras det för fullt för helgen, för vårat aupairjobb och pengar har satt lite käppar i hjulen för planerana. Imorgon hade vi först tänkt dra ut, men det funkar nog inte då Johanna inte är myndig i detta jävla land. Jag kan aldrig förstå hur man kan få vara 16 och ta körkort men måste vara 21 för att få gå ut? Tacka vet jag Sverige. Sen hade vi tänkt gå på Breaking Dawn premiären, men nu måste Johanna kanske jobba. Ack ack, problem problem. Kanske drar till NYC över dagen på lördag, men det visar sig om pengarna räcker.

Nu ska jag snart duscha. Smell ya later

xoxo
isa

Aldrig mer taxi

Förra veckan så gick ju bilen sönder som sagt, och jag och Johanna beslutade oss att ta taxi till varandra. Vi kan ju helt enkelt inte vara ifrån varandra. Inte stoppar en trasig bil oss inte. Så i söndags efter jag slutat jobba så beslutade vi oss att ta taxi till King of Prussia.
VILKET MISSTAG.
1. King of Prussia stängde visst kl 7 på söndagar. Vi kom dit kl 8. Nedstämde satte vi oss på Fridays och käkade lite efterrätt, tyckte vi förtjänade.
2. På hemresan fick vi typ en praktikant till taxichaufför som först skrev in min adress fel så vi hamnade helt åt andra hållet och sen då försökte skylla det på mig för jag uttalade det fel, vilket jag inte gjorde. Det hade dessutom ingenting med att han skrev fel. Sen körde han hem Johanna och körde helt vilse och jordens omväg. Taxiresan till Kingen gick på 25 dollar. Taxiresan hem gick på 49 dollar, varav han drog av 5 ynka dollar för hans misstag då han skrev in fel adress. IDIOT!

Däremellan gick vi iallafall på bio. Ville inte slösa 25 dollar i onödan liksom. Vi såg Jack and Jill vilket var en rolig komedi med Adam Sandler.
Bilen är nu iallafall fixad så nu är allt frid och fröjd igen.

Idag åker min värdpappa och L till Danmark. Kommer bli tomt utan lilla L i huset :(

Iförrgår kväll fick Johanna med mig på yoga på gymmet hon går på. Oh herregud, kände mig som 80 år. Lätt sämst där inne. Jag trodde det skulle vara ett lugnt pass - yoga liksom. Där hade jag fel. Men lite skönt att röra på sig.

xoxo
isa


Johanna medan vi väntade på taxin inne på bion.

Bra/dålig dag


Bra dag för att:
1. Jag är ledig
2. Jag ska på roligt aupair event
3. Jag får träffa min Johanna igen
4. Jag och Julia B hade skypedate och planerade inför resemånaden (iiih)

Dålig dag för att:
1. Bilen är trasig och funkar inte. Så blir kanske att man får sitta inne ikväll
2. Jag är förkyld

Så ja, fördelar väger ju över ;) Så det är en bra dag alltså.

xoxo
isa


Riktigt nöjd med denna bild jag tog i Atlantic City, New Jersey

Bilberoende land


Tacka vet man Sverige
Där är vi inte så fruktansvärt beroende av våran bil. Där kan man faktiskt ta sig i princip överallt med buss eller tåg. Vart finns bussarna här i Wayne? Har kris nu för på lördag är det aupair möte och jag måste vara där. Vi får bara missa i princip två möten under vårat år här. Men det ligger 45 min härifrån, så nu kan jag inte ta mig dit för bilen har gått sönder. Batteriet är trasigt. Bussar går det inte heller här och tågstationen kan jag verkligen inte gå till, även om jag skulle gjort det om det var möjligt. Bra timing också för båda mina världföräldrar är bortresta, så det är bara jag och min värdmammas pappa här då imon och han har ju hand om barnen och kan inte lämna dom.

Har frågat två tjejer om dom kan hämta mig, så förhoppningsvis kan någon av dom.

Men ja, blev bara otroligt irriterad på USA/Wayne nu..

xoxo
isa

Immunförsvar, jobba på!


Då är man sjuk IGEN då. Vad roligt. Först för typ en månad sen då när jag kom hit så blev jag först förkyld på weekendkursen i Chicago, men var ju tvungen att åka ändå. Så eftersom jag inte vilade eller så så fick jag feber veckan efter. Nu har jag ont i halsen, huvudet och nacken och säkert en släng feber på det också. Men alla är sjuka hela tiden här, iallafall i Johannas värdfamilj och i min värdfamilj vilket är de ändå människor jag träffar i princip nästan varje dag. Så inte konstigt ändå att man blir sjuk. L har även haft magsjuka eller något, så hon är fortfarande hängig.
Ska vila ikväll och förhoppningsvis är jag frisk tills imon, för då på kvällen ska jag baka lussebullar med tjejerna och på lördag blir det aupair event. Kan verkligen inte missa det.

That's the life of an aupair. Gör ju inte heller det bättre att vädret här är rena rama bergochdalbanan med snökaos och sen 22 grader någon vecka efter.

Har kypt ner i min säng nu och ska kika någon serie eller så. Fick en till (!!) kaka av min värdmamas föräldrar förut (dom försöker göra mig fet?) som jag tänkte äta, men då blev ju såklart H avundsjuk så jag stoppade undan den. Ska smyga ner och ta den senare när ingen ser ;) hehe.

xoxo
isa

Off

Är ledig idag, eftersom att jag ska jobba söndag. Skulle egentligen med till gymmet med Johanna nu på morgonen, men min hals är inte bra så bestämde att det nog inte var en bra idé. Skypade lite med Jossan och snackade och planerade eftersom att hon ska komma hit :)

Nu är mina världföräldrar i kalifornien så nu är min värdmammas föräldrar här istället. Jätte gulliga är dom. Igår kväll satt jag och snackade med min värdmammas mamma om livet, hon slår då i princip alla i att snacka (förutom Anna då, ingen kan snacka mer än Anna). Sen gav hon mig en kaka som hon köpt till mig som i princip bara finns i den stad dom bor i. Så snällt så.

Nu ska jag snart ner och äta frukost/lunch, så fort ungarna är iväg till skolan så det blir lite lugn och ro. Sen hade jag tänkt dra iväg till Walmart. Måste införskaffa plastmuggar inför aupair eventet jag ska på, på lördag. Ska bli jätteroligt!

xoxo isa
söta "centrum" i wayne

Ups and downs

Idag var A ett pain in the ass, om ni ursäktar meningen,  när vi skulle hem från skolan. Hon vägrade lyssna och skulle nypa mig och kallade mig "baby". Jag satte henne i time-out, eller ja på trappan då som vi gör, när vi kom hem då. När vi senare skulle gå och hämta H från busshållsplatsen så var hon jättegosig och mysig. Hon satt i mitt knä och kramades.
"You're my girl, A" sa jag till henne.
"You're my pretty girl" sa hon till mig.

Svårt att bli arg på henne när hon är så gosen och söt. Men utbrott kan ha verkligen få. Annars har dagen rullat på. Rätt lugn eftersom att L är sjuk, stackarn. Hoppas jag inte blir smittad.

Ska snart ha litet snack om kommande veckan med min värdmamma och hennes föräldrar som precis kom. Min värdpappa åkte idag till kalifornien och imon åker min värdmamma, så då blir det hennes föräldrar som är här nu under en vecka. Så vi ska snacka om hur det kommer se ut.

Imon ska jag nog till Julia. Får se dock om, för jag vet inte om jag orkar ta 6.22 tåget från mig som jag måste göra. Jodå, det blir allt bra det. Ska bli så kul att träffa hennes värdbarn igen :)


en bild angående något helt annat. fina omklädningsrummet inne på free people

A perfect day


En underbar dag idag med min underbara Johanna. Vi hade egentligen planerat att dra till Julia idag, men det funkade inte. Istället började vi dagen med lunch på B. Servitören hörde inte vad vi sa (kanske är det våran svengelska? hehe) så han kom med fel sallad. Ofukuserad servitör nr 1 idag.
Efter det så fixade vi våra naglar på en nagelsalong. 30 dollar för fransk manikur och typ fake/gele naglar fick jag. Roliga var att Johanna tog gelénaglar och behövde betala 45 dollar för det, men kunde inte ta fransk manikyr för det var 20 dollar extra. Jag fick typ akrylnaglar (såg ut som gelé) och fransk manikyr för 30 dollar. Såg typ ingen skillnad på mina och Johannas naglar förutom att jag hade fransk manikyr och hon inte. Lite irriterad hon var, haha. Och asiaterna på stället kunde ju ingen engelska så det tog ju ett bra tag innan dom fattade vad vi ville ha och innan vi fattade vad dom menade.

Sen drog vi hem till mig och träffade på mina värdbarn. Johanna tyckte dom var så söta - vilket dom är ;) hehe. Vi drog senare till King of Prussia. Gick in i våra favoritaffärer - Free people och Urban outfitters. Två dyra affärer, men sjukt fina kläder. Inne på free people ligger kläderna på 100-200 dollar. Dock hittade vi rea avdelningen och hitttade en varsin fin tröja för bara 19 dollar. Ursprungligt pris låg på 89 dollar, det kallar jag kap ;)

Vi avslutade dagen med Brownie obsession på Fridays. Ofokuserad servitör number 2. Först kom hon bara med en brownie obsession, dock lite vårt fel för vi hade tvekat och ändrat oss hela tiden. Sen när hon kom med min så var den kall och ingen sås - katastrof ju! Fick dock ny. Men våran tur alltså.

Nu har jag haft ett långt skypesamtal med Julia och innan dess vecko-snack med mina världföräldrar. Dom ska på semster/jobb till Kalifornien i en vecka och sen ska min värdpappa och min minsting till Danmark i en vecka, så mitt schema blir lite ändrat :)

xoxo
isa


inne på free people, världens finaste provrum


min finaste på fridays

PARANORMAL ACTIVITY AT HALLOWEEN


Igår efter jobbet runt 6tiden var jag ut och gick trick och treat med barna mina. Såå söta var dom. Min äldste tjej var Pippi Longstocking. Sjukt bra med utstående röda flätor. Alla kommenterade hennes klädsel och speciellt håret. Mina småttingar var två Mr Nilsson, Pippis apa. Så söta. Jävlar vad godis dom fick och vad A åt sitt godis, haha. Gick inte att få stop på henne. Jag fick nå dryck hos någon som bestod av typ rom och något. A trodde det var vatten och ville ha hela tiden, jag bara "no this is adult-juice" haha.

Idag på eftermiddagen så passade jag 5 barn, mina tre plus två andra. Det var mamman och hennes ungar som vi skulle ha playdate med som jag passade. Mamman skulle åka och handla. Vi gjorde upp det för hon åkte och hämtade upp A från hennes skola. Men 5 ungar var ju allt annat än lugnt. Fast snälla var dom så det gick bra.

Ikväll efter jobbet åkte jag och Johanna och kollade på Paranormal Activity 3. Satan så overklig den blev där på slutet. Tacka vet man 1an som man i princip sket på sig av rädsla.. men men, nu har man sett att den inte var något att se iallafall. Fint sällskap hade man ju iallafall :)

Ska sova snart.

xxxxx
isa



Jag och lite av min påfågel kostym på halloween

RSS 2.0