Citat

Om man ska citera någon som säger något roligt så är det helt klart min fyraåring. Han kan säga helt knäppa och roliga saker. Och gulliga också.

Igår sa han till mig;
"I really like your blabla" (kommer inte ihåg vad han sa där)
jag bara "Oh, you mean my tanktop?"
"Yeah. Thank you for telling me what it was"

haha, Så söt. Ibland kan han vara jätte artig och ibland inte lika.
Han säger hela tiden till hans föräldrar att han älskar dom. Min värdfamilj är väldigt kärleksfulla. Tror han sa andra dagen till mig att han älskade mig och han har sagt det ett antal gånger. Dock är ju inte det lika starkt som det skulle vara att säga så i Sverige.
Igår när vi var på target så sa han "Isa, I love you".

Oså sa han när vi åkte till IKEA
"Isa, is this Sweden?"
"No, its Atlanta.."
hahaha. Så söt.

Han säger ju också typ varannan mening typ "Hey, watch this!" oså fjantar han omkring sig och dansar och slår sig på sjärten. Han är dock lite envis, men han är så go också. Först så kallade han mig Issie, men efter att mina värdföräldrar rättar honom hela tiden så har han börjat lära sig. Dom vill att jag ska kallas det jag kallas hemma, vilket jag uppskattar :)


Atlanta, IKEA & The Avenue

Ursäkta att jag är så dålig på att skriva här, men igår var det full rulle hela dagen. Passade killarna från 7 (eller ja när dom vaknar som brukar vara runt åtta, men brukar gå upp och käka frukost kl sju med min åttaåring) till runt 3 tiden. Då kom min värdmamma hem och vi alla (minus min värdpappa) tog bilen till Atlanta, för min åttaåring skulle på sin film academy. Där har hon sin klass i typ tre timmar, men eftersom det tar ca en timme att åka dit så är det ingen idé att åka hem igen. Så min värdmamma visade mig shoppingområdet där, som jag definitvt kommer besöka någon gång. Sen åkte vi till Target och sedan till IKEA. På IKEA så köpte min värdmamma mat till mig, mos och svenska köttbullar (hehe) medan dom köpte pizza från en judisk pizzeria. Är ju verkligen inte förtjust i pizza alls, men smakade lite av deras och den var faktiskt riktigt god. Inte alls så fettig och sliskig som många pizzor brukar vara.

Sen så åkte vi hemåt. JAG körde. Nu talar vi 8 filiga vägar i Atlanta. Det gick bra. Men antar att det tar ett tag att vänja sig vid. På hemvägen så såg vi en hemlös kille med en hund som stod vid vägen med en skylt och bad om hjälp med pengar eller mat eftersom han var fattig. Då åkte vi till Wendys och köpte hamburgare till honom. Tyckte det var supersnällt av min värdmamma att ens tänka så. Hon berättade att hennes pappa alltid bjöd med typ hemlösa till en restaurang och satt ner med dom och sa typ att "berätta din historia". Nu skrev jag det här inlägget runt halv sextiden, men min åttaåring kom in och babblade på som alltid så jag kände att jag ville vara social med henne istället. Jag lärde henne en svensk mening, haha. Hennes uttal var faktiskt riktigt bra.

Åkte till The Avenue som är shoppingstället här i PTC med Anna. Hon hämtade upp mig med hennes golfbil. Vi gick runt i lite affärer. Jag fikade och Anna åt middag på ett ställe som heter något som jag inte kommer ihåg nu. Vi gick till en  bokaffär och jag köpte två Glee böcker. Haha, är ju lite halvt besatt av Glee. Jag och  min värdmamma satt och kollade på ett avsnitt igårkväll, för hon är också lite Glee-galen. Och Anna också, så hon köpte också en Gleebok. Annars var shoppingen kanske inte superbra vad jag såg, men helt okej. Såg fina skor som jag vill ha :) En massa skor. Sen gick vi till starbucks och Anna drack en chai eller vare va. Så nu är jag hemma. Vet inte om jag börjar sju imon eller halv nio. Haha, får gå upp och fråga imon bitti. Tror att jag börjar halv nio faktiskt. Härligt om det är så.

Nu ska jag gå och tvätta bort sminket och borsta tänderna och sen lägga mig och läsa! hehe.

xoxo
isa


Wonderchild

Har varit här i staterna i en vecka nu. Och hos min värdfamilj i nästan 4 dagar. Känns som att jag har varit här längre dock. Måste bara säga att jag gillar min värdfamilj sååå mycket. Dom är så himla gulliga och snälla och roliga. Idag körde jag A till hennes kompis, och min värdmamma och E och I följde också med i bilen. Då körde vi förbi en film/tv inspelning där nära hennes kompis gata. Hur coolt är inte det? Vi satt fastklistrade mot rutan och glodde när vi körde förbi.. åtminstone jag. A sa vilken serie dom spelade in för, men kommer inte ihåg nu vilken den var. INTE vampire diaries dock, det spelas in lite utanför Atlanta (hur coolt är inte det?)

Sen har vi bara hängt här hemma och lekt. Måste bara säga att mitt äldsta barn är hur talangfull och smart som helst. Man märker verkligen det med henne. Jag sa det till min värdmamma, att jag tycker hon är så smart för sin ålder, och hon berättade att hon är väldigt smart. Hon kunde prata hela meningar när hon var 1 år. Och tydligen så hade de en vän förut som jobbade som doktor och sa att om man kan förstå mer än 50 % av en 2åring säger för hon var 2 då, så är det bra. Han förstod till 95 % vad hon sa. Därför har hon alltid umgåtts med lite äldre barn. Och det är ingen överraskning att hon är skådespelerska, för man märker på henne att hon passar för det. Hon är supersöt också. Nu smörar jag på här kanske ni tror, men skulle ni träffa henne så skulle ni nog fatta vad jag menade.

Jaja, nog med detta prat om mitt värdbarn. De andra gullungarna får vi ju inte glömma. Dom är lite go dom också. Men lättare såklart att prata och så med A eftersom hon är mycket äldre.

Nu ska jag kika på någon serie eller något och sen sova. Imon börjar jag typ 7-8 igen :) Och sen jobbar jag tills min värdmamma kommer hem och drar sen direkt med min värdmamma och mina värdbarn till Atlanta, för A ska på sin film academy. Så vi kommer typ spendera de 3 timmarna på IKEA eller något. hehe. Jag ska också köra hem från Atlanta sen då också. iiih, scary!

xoxo
isa


Jag utanför "godisbutiken" i skolan
jag ska lägga in fler bilder från NY, some day.


Times Square

Här är en liten videsnutt från Times Square! :)
Sverige fick sig en liten hälsning där från en äkta amerikan.


Bankkonto? Check

Idag började jag jobba tidigt. Var uppe klockan sju och åt frukost med A innan hon skulle till skolan. Min värdmamma och hon åkte iväg och då hade jag hand om pojkarna. Eller ja, min värdpappa var också hemma, men han skulle försöka sova längre för han ska iväg och jobba. Jag gav dom frukost och sen lekte vi. Lekte lite med dockor, försökte kolla på film men det tröttnade E på efter 5 minuter och sen hittade han bara på lekar efter lekar. Runt 11.30 kom min värdmamma hem från jobbet. Då åkte vi iväg till banken och fixade mig ett bankkonto. Jag fick köra dit hehe. Älskar att köra bilen. Även fast den är en van och väldigt stor så känns det inge konstigt. Dom har en liten mindre bil också som jag får ha när jag inte kör barnen. Vi körde runt lite här i området så min värdmamma visade mig lite ställen. Bla, The avenue som är shoppingområdet här i närheten som har Starbucks (!!!) som aupairer brukar hänga på. Hon pekade ut mer grejer också, men jag har såklart glömt hälften av allt. Svårt, för jag tycker allt ser lika ut. Dock är husen här skitfina. Jag sa det till henne att det är dom inte i Sverige, bara tråkiga. Typ. Dock är dom inte stadiga här för fem öre. Man kan i princip slå en knytnäve genom väggen och det blir ett hål. Men min värdmamma sa att vi skulle åka och kolla på ett området här i närheten någon dag, för dom har stora mansions. Alltså enorma sjukt fina hus.

Nu är jag bara inne i mitt rum och slappar. Min värdmamma var tvungen att ta E till doktorn, så jag ska hämta upp A från busshållsplatsen om ca en halvtimme. Jag tar golfbilen :) hehe, första gången. Får se hur det går!

Senare idag och ikväll har jag inget planerat. Ska nog bara vara här hemma och se hur middagsrutinera och hur rutinerna ser ut när barnen lägger sig, så jag lär mig det. :)

xoxo
isa


Watching Bolt

Hallå. Idag har jag spenderat hela dagen med min fyraåring i princip. Har inte jobbat, men hänger ju såklart med familjen när jag är här hemma även fast jag inte jobbar. Iallafall nu i början. Min värdmamma jobbade hela dagen och kom hem vid halv åtta tiden ungefär. A var på birthday party idag. Så vad gjorde vi idag? Lekte med Lego som är väldigt omtyckt. Eller "wego" som det heter enligt E, eftersom han inte kan säga L. Så söt. Man måste tänka noga när han pratar och lyssna, för en fyraåring som pratar, kommer på sina egna ord ibland, inte kan säga L och som pratar amerikanska.. Ja, ni förstår. Jag säger "What" rätt många gånger.

Vi kikade också på Bolt och lekte med dockor. Fick mitt schema idag av min värdmamma. Dom har ett veckoschema för alla nere i köket där jag kan se om det kommer upp några förändringar, såsom att A ska på en audition. Det är i princip det som kan ändras. Annars har jag väldigt slappt schema. Imon jobbar jag från 7 till senast 12.30 (kan bli tidigare, men senast då). Sen ska jag och min värdmamma ut och köra här i PTC så jag får se hur det ser ut här i staden. Sen ska jag även vara med och se hur middagsrutinerna och hur läggrutinerna ser ut så att jag lär mig :) Sen jobbar jag tis och ons och är ledig tors-sön. På måndag nästa vecka ska vi till Ohio. Fick också reda på att jag är ledig från den 16-28 april typ. Kommer inte ihåg datumen, men typ dom för då är det judisk högtid. Får se vad jag hittar på då. Kan ju vara kul och resa någonstans om jag har råd :)

Nu måste jag sova.

Ska visa bilder från skolan och NYC någon dag när jag har tid och ork. Men ni kan få smakprov på en bild nu.

xoxo
isa




My room






Här kommer lite bilder på mitt finfina rum. Bilderna gör inte rummet rättvisa måste jag säga, mycket finare i verkligeheten!
bild 1: Min säng
2: Min byrå, spegel och tv.
3: Min stoora garderob :)
4: rummet
5: Min mobil
6: En parfym jag fick av min värdfamilj i välkomstkorgen som jag fick av den.
7: Den var proppad med godsaker, så nu har jag så mycket godsaker så det räcker och bli över många gånger om. Som tur är så har jag E som gärna kommer in och frågar om han kan få en kaka :)

xoxo
isa

Andra dagen

Hallå. Ligger här i miin säng och är helt slut. Dagen har varit lång. Började med att E kom in i mitt rum imorse och sa "Isabelle, its morning!!". Han kallar mig för Issie, men min värdmamma säger åt honom att säga Isa. Får se om han lär sig, haha. Han är såå söt och rolig. På förmiddagen så åkte vi med golfbilen till en skog och vandrade runt där. Jättefint var det. Sen åkte vi tillbaka till huset och lekte med barnen, spelade mariocart, lekte hide and seek, lekte med legot och allt möjligt. Gav min värdfamilj presenterna till dom idag och dom blev jätteglada. Ahlgrens bilar var vääldigt uppskattade medan djungelvrål var inte så lyckat. Haha. Men jag sa till dom att många har svårt att äta det.

Åt jättegoda hamburgare som min värdmamma gjorde from scratch. Sen körde JAG hela familjen + min värdmammas syster till shoppingområdet här i närheten. Det gick väldigt bra måste jag säga. Blir nog inge problem med att köra här tror jag. Härligt med automat. Min värdfamilj skrek till "yaay, we have an aupair that can drive" haha. För dom har haft lite erfarenhet med det motsatta. Var inne på en bokaffär och kikade runt. Hittade en Glee bok som jag gillade, men hade inge pengar med mig. Sen körde jag runt lite där och min värdmamma pekade ut några bra affärer. Ska ju garanterat dit igen. Nu är jag supertrött. Barnen har lagt sig och jag vill också det. Haha. Nej men ska duscha och sen kika på någon film eller så, och sen sova.


Btw, så var det en tornadovarning idag. Det regnade väldigt mycket och åskade som satan. Det var vanligt här att det åskade så mycket sa min värdmamma. Alltså när det väl åskar så åskar det som tusan. Men det var lugnt. Nu kom A precis in och frågade om jag ville joina dem nere för popcorn och film. I do. Så. japp. Lovar att bättre mig och lägga in bilder.


xoxo
isa

NY till Georgia

Sorry för dålig uppdatering, men internet på skolan funkade inte på min dator och ja.. men nu är jag hos min värdfamilj iallafall :) Fick ett väldigt fint välkomnande av att A kom utspringandes ur huset och skrek "Isabelle youre here" och kramade om mig. Hon är så söt. Hon och E har snackat öronen av mig sen jag kom hit. I är ju bara 1 år så han fattar inte riktigt vem jag är och vad jag gör i huset, haha.

Skolan har iallafall varit underbar. Eller ja, inte själva lokalerna och maten kanske, men människorna som har varit där. Var tråkigt att lämna alla idag. Åkte buss till Newark flygplats där jag, Filippa och en columbiansk tjej skulle flyga. Filippa och columbianen (nu känns det jättehemskt att jag glömt hennes namn för hon var jättetrevlig) flög till Florida medan jag flög till Georgia. Fick vänta ca 2 timmar sen själv efter dom åkt.

Flygresan gick jääääättefort. Två timmar tog den. Var framme på Atlantas flygplats och skulle ju möta min värdpappa direkt när jag kom ut från planet, men han stod inte där så jag började gå mot bagagebandet. Men sen träffades vi där iallafall. Dom har sjukt stor bil (som jag ska köra) men som är superhärliga inåti. Tror dom har en TV ibaksätet, såg nått som liknande det iallafall.

Mitt rum är suuuperfint. Min värdmamma skickade bild på det förut men jag sa till henne att bilden gjorde inte rummet rättvisa. Ska knäppa kort på det någon dag, imon kanske. Ska även visa bilder från skolan och berätta lite mer om den när jag har tid och lust.

Kan ju bara säga att vädret här är underbart. När jag och min värdpappa åkte från flygplatsen så hade han fönsterrutorna lite öppna oså sken solen. Rena rama sommarkväll i Sverige ju. Superhäligt. Dock ska det inte bli lika fint väder imon. Imon ska vi köra omrking här i PTC lite så jag ska få kolla in staden.

xoxo
isa

Forsta dagen avklarad

Halla. Nu ska jag skriva har igen sa mamma har nagot att lasa nar hon vaknar =) Hej mamma *vink*
Idag har det varit lektionerna hela dagen fran kl 8.15 till 18.30. Men lite break och lunch emellan saklart. Fick en kak lada idag nar jag var i skolan. Det var min vardfamilj som hade skickat hit. Sa sott av dom tycker jag. Typiska judiska kakor var det. Dom hade skrivit ett litet meddelande pa ladan att dom visste att det inte var sarskligt god mat har (det ar det verkligen inte. men man klarar sig) sa jag fick kakorna sa att jag skulle klara mig igenom veckan.

Ikvall ska jag till affarerna har i narheten med svenskarna plus en dansk. Vi ska val hanga omkring dar och kopa nagot gott och typiskt amerikanskt. Idag kopte jag biljetten till NYC trippen pa torsdag. Aven en tripp upp i Top of rock. Kommer nog bli kulkul.

xoxo
isa

Forsta dagen avklarad

Halla. Nu ska jag skriva har igen sa mamma har nagot att lasa nar hon vaknar =) Hej mamma *vink*
Idag har det varit lektionerna hela dagen fran kl 8.15 till 18.30. Men lite break och lunch emellan saklart. Fick en kak lada idag nar jag var i skolan. Det var min vardfamilj som hade skickat hit. Sa sott av dom tycker jag. Typiska judiska kakor var det. Dom hade skrivit ett litet meddelande pa ladan att dom visste att det inte var sarskligt god mat har (det ar det verkligen inte. men man klarar sig) sa jag fick kakorna sa att jag skulle klara mig igenom veckan.

Ikvall ska jag till affarerna har i narheten med svenskarna plus en dansk. Vi ska val hanga omkring dar och kopa nagot gott och typiskt amerikanskt. Idag kopte jag biljetten till NYC trippen pa torsdag. Aven en tripp upp i Top of rock. Kommer nog bli kulkul.

xoxo
isa

Pa skolan

Framme pa skolan nu. Nu ar det ju sjukt drygt att skriva pa skolans datorer, men maste gora det for det gar inte att koppla upp pa internet pa min dator. Jag hittar inte natverket. Men en som jobbar har sa att det kunde droja lite innan det syns.

Jaja. Ar sjukt trott. Vaknade ju faksitk vid halv fyra tiden inatt svensk tid och har varit vaken sen dess. Och ska ju inte lagga mig an pa ett tag iallafall. Klockan ar ju bara halv sju har. Flygresan var dryyyg som tusan. Fick skitont i magen, bara for jag brukar fa det nar jag flyger plus att vi fick mat i borjan och sen precis i slutet av flygresan sa jag holl ju pa att do av hunger da. Aja, det gick bra. Traffade pa en tjej som ocksa skulle som aupair, men med STS, som hade flygit med mig hela flyget utan att vi hade vetat om det. Haha. Aja vi tillbringade iallfall tiden pa newarks flygplats tillsammans. Hon skulle till NY.

Btw, sa var det en svensk kandis med pa mitt plan. Kommer dock inte ihag hans namn saklart..

Ar ensam europe har nu. De andra kommer senare. Just nu ar det bara australienare, latinamerikaner och asiater har. Osa jag da. Latinamerikaner ar sjukt daliga pa engelska. Jag och en tjej akta fran flygplatsen idag tillsammans och hon kunde knappt snacka alls. Det var bara hon och jag sa vi blev skjutsade med bil. Sjukt harlig. Akta genom New Jerseys slumkvarter. Skitigt som bara tusen, fula fattiga hus och ja.. trodde ju att vilken manniska som helst skulle dra fram en pistol. Nej, skojar bara. Men det var inte vackert. Sag ocksa ett antal skolbussar och ett typiskt amerikansk motell. Var ju inte vackert men sa typiskt amerikansk att man bara vill bo dar nagon dag eller tva.
Nar jag och latinamerikanskan anlanda till skolan sa gick vi och tog oss en macka i matsalen och sen har jag duschat. Ar saa sjukt trott. Mina ogon ar alldeles roda. Vill bara lagga mig och sova nu. Blir ju garanterat ingen sen kvall!

xoxo
isa

Godnatt Sverige Hallå USA

Sista natten i Sverige nu. Inatt kl halv fyra bär det av mot Arlanda och kl 8 går mitt flyg till NY. Ska försöka uppdatera så fort jag kommit till skolan och fått ordning på allt :) Godnatt på er allesammans!

xoxo
isa


Vädret i PTC



Ja, visserligen chans till regn.. men kolla gradantalen. Jag packar ner solskyddsfaktor! :)


Svea



Blir jobbigt att lämna alla nära och kära, det blir det. Men det finns alltid skype som man kan höras på. Det kommer gå bra. Men en som det kommer bli vääldigt jobbigt att lämna är min älskade katt Svea. Hon är jordens mest keligaste katt och väldigt fäst vid mig och Julia. Nu har ju Julia åkt så hon har blivit ännu mer hängig efter mig. Följer mig hela tiden och sover hos mig varje natt. Nu sitter hon i mitt knä. Kanske ni tycker är konstigt att jag tycker det ska bli så svårt att lämna henne, men om ni kände henne så skulle ni förstå. Hon brukar vara helt förtvivlad när jag och Julia är bortresta och gå och jama i våra rum. Så ja, ska bli hemskt att lämna henne. Hon kommer ju inte förstå vart vi har tagit vägen.


Det är en bra dag...

För att;
DET ÄR 1 DYGN TILLS JAG ÅKER.
Idag blir det till att packa som en tok och fixa iordning det sista som bör fixas. Städa rummet också kom mamma och sa att jag skulle göra.. :<

LOLLO FYLLER 20 ÅR!
Mitt hjärta fyller systemet och jag kan inte vara där och fira henne. Känns surt, men jaja. Hoppas att hon får en underbar dag :) ♥

Förövrigt var det en fin kväll igår. Var hemma hos Malin som fyllt 21 år. Hade trevligt och drog sen ut på krogen. Gick på Mc dondalds efteråt med Elin och Jenny och fick höra om en kille som blivit påkörd av bussen. Hemskt. Hoppas det gick bra för honom!

Nej, nu ska jag ut och sätta mig i solen. Är sjukligt fint väder här nu. Men kan dock inte jämföras med hur fint det verkar vara i PTC!

xoxo
isa


I en av dom där golfbilarna är det jag som sitter om en snar framtid. HAHA, kommer känna mig så jävla fånig. Men antar att man vänjer sig vid det.


Vad ska man ha med sig?

Okej. Måste ju erkänna att jag är rätt lugn vad gäller att jag ska resa om två dagar. Men har börjar få liiiite halvt panik nu över packningen. Tänkte ju ta allt imon men har insett att något kan gå snett så jag kanske bör packa mycket idag. Får dock se om jag har tid. Men nu tvättar jag iallafall och har precis ätit en stor frukost. Kommer nog sakna frukosten i USA, har hört att den inte är så... nyttig?

Igår fixade jag med alla papper som jag ska ha med mig. Kikade igenom allt och la allt jag ska ha med mig i en plastficka.

När det gäller jackor och skor så går mina tankar just nu såhär;
Jag ska ha med mig, 
- skinnjacka, åka i
- en vindjacka (ifall det blir för kallt, tex i NY)
- stövlar, att åka i
- converse
- gladiatorsandlar
- flipflops (som även kan funka som badtofflor i duschen på skolan då det rekomenderades att ha med sig. Och jag är lite mesig vad gäller offentliga duschar och golven där, så det är nog en bra idé att ta med)
- två par heels. Då tänker ni väl "är hon galen?". Nä, men jag tänkte ha med mig ett par heels som jag älskar. Som jag kan ha om jag går ut. Sen har jag ett par typ sommarheels. som kan funka till vardags också till lite finare tillfällen. Köpte dom i Tokyo och dom är superfina. Men jag vet inte, får se om allt får plats. Dom är inte så viktiga.

Ja, det är väl det. Sen ska jag ta med mig short, ett par jeans, leggings, tshirts, linnen, långärmade tröjor och någon tjocktröja att åka i. Underkläder såklart. Och sen en massa småtjaffs.

Hur låter det?

xoxo
isa


Scandic


Var min sista jobbdag idag på Scandic. Fick träna på min engelska idag då det var ett tjejlag från skottland där. hehe. Har jobbat där sen jag var 15 (på somrarna) till och med att jag var 19 då jag började jobba som extra personal efter studenten. Var med blandade känslor jag lämnade Scandic. Jag är så glad att jag slipper slitjobbet och vissa av människorna där. Medan jag har fått så fina minnen där och träffat på superfina människor - speciellt då Sofie! Fick presenter av min chef, ett handduksset och en massa godis. hehe.

Nu har jag varit och solat och precis käkat. Kvällen kommer att tillbringas med att sortera kläderna jag ska packa, vilka som ska tvättas. Och även fiffla med alla papper som ska med. En jädra massa. Får inte glömma något för då är det kört. Och ja, jag åker som ensam aupair till NY. Ja, alltså de andra kommer med senare flyg. Mailade CC och hörde hur det var och dom visste inte helt säkert, för dom fick inte den informationen, men trodde att det kunde vara så eftersom att min biljett bokades så sent. Jaja, jag klarar mig. Direktflyg, tidningar, musik och sova på planet kommer göra så att tiden går fort. Kanske hamnar bredvid en trevlig New yorkare som kan ge mig tips om NY, som min värdmamma sa.

Nu ska jag duscha och sen börja fixa med allt.

xoxo
isa


17 mars

Ja herrejisses. Nu är det... 3 hela dagar kvar tills jag lämnar lilla tråkiga Sverige och beger mig ut i världen. Men det känns inte kan jag lova. Är inte ett dugg nervös eller har nå resfeber alls. Just för att det inte känns som att jag ska åka. Ska nog dock försöka skriva en lista över vad jag ska fixa och köpa nu innan jag åker. Sen ska jag fixa mig en lista där jag har min vfamiljs adress och telefon nummer och min LCCs adress och telefonnummer. Ifall något händer liksom.

Ja, som det ser ut nu så är det bara jag som åker från Arlanda kl 8 den 21a mars. Alla andra svenska aupairer åker senare. jag vill också åka då :( Jag vill inte åka helt ensam :( Gud så tråkigt. Är inte direkt orolig eller rädd att jag ska hamna fel eller så. Är ju direktflyg så hur svårt kan det bli? Men känns bara som att alla andra kommer ha det jätteroligt och klicka med varandra innan jag träffar alla. Så är alla bästisar oså står jag där helt ensam och övergiven. Det lilla svarta fåret. Får börja snacka tyska och låtsas vara en tysk. Kan ju iallafall säga "Nein", "Danke", "Scheisse". Fast det kommer jag nog inte så långt på.

Imon är det min sista arbetsdag på Scandic. Ni förstår nog inte hur glad jag är över att sluta där. Missförstå mig inte, jag har trivts där (ja, inte med alla..heh) och det är ett helt okej jobb. Man vill ju ha pengar liksom. Men att ha jobbat där i snart 6 år nu.. jag börjar bli less. Så ja. Ska bli fruktansvärt skönt att sluta imon! :)

Om en vecka så är jag i NYC. Klockan är då fyra och jag åker runt i en NYC tour buss! iiiiiih

xoxo
isa


VISA - check

Fick mitt VISA idag! SUPER!! Haha, dom kunde minsann inte fixa det till mig så jag fick det igår på ambassaden, men dom kunde skicka det så att jag fick det idag? Haha. Jaja. Nu är det bara det sista som ska fixas innan jag åker den 21 mars. Snart alltså. Galet.

Jag ska;
- Jobba imon och fredag
- Växla pengar till dollar
- Köpa de sista presenterna
- Packa allt.
- Förbereda mig mentalt (!!)
- Skypa med min värdfamilj
-Säga hejdå till familj och vänner
plus min prinsessa (min katt) och misan (min hund)
- Fira att Malin fyller 21 år (så glad att det hinns med innan jag drar)
- Städa mitt rum
- Få kontakt med någon som åker samtidigt som mig. (Blir nog svårt eftersom jag hittills inte hittat någon som åker samtidigt som mig. Kan bli att jag åker helt själv. Men eftersom det är direktflyg så klarar jag mig nog.)
Inte allt i ordningen jag skrivit som ni kanske fattar.

Ja, det var väll allt? Blir några hektiska sista dagar antar jag.

Fick schema idag till skolan i Oakdale. Blir ju NYC tripp på eftermiddagen den 4 dagen.. HUR COOLT KOMMER INTE DET BLI? Jag dör.

xoxo
isa


Skolan i Oakdale, Long Island.


Amerikanska Ambassaden

Fick jag mitt Visum idag? Nej.
Klockan halv fem åkte jag, pappa och Jossan iväg mot Stockholm. Körde dit och hamnade sen in i Stockholm. Gick helt okej med körandet där det var fyr-filigt. Många filer, men det var inte så farligt. Sen virra vi omrking lite för Jossans GPS gick inte att lita på. Men vi hittade Amerikanska Ambassaden rätt lätt ändå måste jag säga!

Sen när jag kom dit så gick jag först genom en säkerhetskontroll. Förklarade för dom hur det stod till med att jag skulle få mitt VISUM samma dag. Dom ringde och hörde med kontakten som jag hade som hade fixat det, och enligt dom gick det bra. Kom in och fick snacka med en svensk tant i ett bås. Förklarade även där och efter lite fundering och att även hon ringde min kontakt så sa hon att "ja, men det ska väll gå för den här gången då". MEN sen kom jag till intervjun och där förklarade jag hur det var (eftersom hon inte visste något. URUSEL KOMMUNIKATION MELLAN DOM SOM JOBBADE DÄR! Fy) men hon sa att dom inte gjorde några undantag. Även om man hade kontakter på ambassaden. Jaja. Gjorde allt vad jag kunde, men icke sa nicke.

Var dock sjukt irriterad för som sagt pratade dom inte med varandra och de jag pratade med innan, vakterna och svenska tanten sa att det var okej, medan intervjuaren sa nej. Jag tycker bara dom kunde fått fram det från första början.

Dock sa hon att hon skulle skicka mitt VISUM med express, så antar att jag kommer få det innan veckan. Många får det dagen efter och eftersom att hon skickar med express också så booorde det gå bra. Men men. Det visar sig.

xoxo
isa


Keep on dancing till the world ends

Love that song!
Idag har jag vandrat på stan med Jossan. Jag betalade in visumavgiften och sen så köpte jag mig en resväska. Snygg och bra! Och billig var den också, var på rea. Nu har jag test-packat. Har packat i alla kläder som jag ska ha med minus underkläderna. Plus skor och presenterna. Blev ca 13 kilo. När den "riktiga" packningen sker så kommer det bli lite tyngre när toalettväskan och sminket och smycken och allt sånt där småplock också packas ner.. men annars så känns det som att allt kommer få plats!

Nu har jag chattat lite med min värdmamma på facebook. Vi snackade lite om shopping, hehe. Converse är ju sjukt billiga i USA. När jag berättade att dom kostar ca 700 så kunde hon inte förstå hur det kunde vara så dyrt. Inte jag heller måste jag säga. Kommer ju garanterat shoppa ihjäl mig på skor därborta. Dock hade inte PTC suuuperbra shopping, så får väl dra mig in till Atlanta när jag ska shoppa. Men ska ju spendera 3 timmar där varje gång mitt värdbarn är på sin work academy. Så då kan jag shoppa lite (mycket) under de timmarna.

Jaja. Imon är det ambassaden. Hoppas allt går enligt planerna, dvs att jag får mitt Visum imon i handen. Det ska nog gå bra. Ska dock åka härifrån Gävle kl 5(!!!) imorgon bitti för att vara i god tid till ambassaden om det skulle bli köer eller om vi skulle åka vilse. Det ska nog gå bra.

Nu ska jag snart borsta tänderna och göra mig redo för kvällen. Kika på Big Brother och sedan sova!

xoxo
isa


New Directions from Mckinley High



Älskar, älskar, ÄLSKAR Glee.
Utan tvekan en av de bästa serierna, om inte den bästa? Började kolla på den för ett tag sen då jag helt enkelt bestämde mig för att ge det en chans då jag hört att den ska vara så bra. Och inte blev jag besviken. Nej nej. Kollade igenom hela första säsongen och andra (så långt det hade kommit) på en kort stund. Helt enkelt några veckor intensivt Glee-tittande. Det sänds på tisdagar i USA och kommer alltså upp på internet för att kolla på för oss svenskar på onsdagar.

En bra serie med väldigt talangfulla människor. Inte undra på att det har blivit en av USA:s mest framgångsrika serier. Här är videorna på några av mina favorit uppträdande. Och ja, jag gillar verkligen The Warblers (en Gleeclub från en annan skola) och speciellt Darren Chris som spelar Blaine.

Mycket lovord om Glee, men som sagt - en av världens bästa serier. Ge det en chans, ni kommer inte bli besvikna. Läser du min blogg och är ett stor Glee-fan, vilket uppträdande är bäst enligt dig? (av alla, inte bara av de som jag visar här)

xoxo
isa

We pray for Japan

Hemskt det här som har hänt i Japan. Tar lite extra i hjärtat när min brorsa bor där och jag har varit där 2 gånger. Ett sååånt vackert land (eller ja, bara varit i Tokyo så) och fina och ödmjuka människor som bor där. Tycker det är så hemskt. Sen är det ju inte jordbävningen som ställt till det, utan tsunamin. Nu har hela våran familj varit med om en tsunami. Eller ja, varit i ett land som drabbat av en tsunami. Thailand 2004 och Japan 2011. Vi drar oss till sånna länder antar jag..

Nu vet jag inte hur stor dödssiffran är, men hoppas verkligen inte att den blir alltför stor.
Mina tankar går ut till alla de som på något sätt drabbats av denna hemska händelse! 

xoxo
isa


Mina flygtider

ÄNTLIGEN har jag fått mina flygtider. Såååklart fick jag den tidiga tiden på morgonen. Vet hur många som helst som flyger 12.40 och hade hoppats på att få flyga då också. Men men, det blir bra ändå.

21 mars från Stockholm, Arlanda kl 08.00 (svensk tid)
Landar i Newarks international airport, Newark, NJ 12.10 (NY tid)
Skumt det där med att landa i New Jersey. Ca 2 mil från NYC om jag har rätt. Men tydligen så räknar många den flygplatsen till NYs flygplats, även fast den inte ligger i delstaten. Jaja.

Eftersom att jag sedan ska till Georgia som ligger ca 15 timmar från NY så blir det inrikesflyg. Tar ca 2½ timme, så det är inte så farligt.
25 mars från Newark, NJ 16.15
Landar i Hartsfield Atlanta International Airport, Atlanta, GA 18.50


Newark & Hartsfield

 


Double bypass

Igår skypade jag med min värdfamilj igen. Skypade en stund med min åttaåring. Hon var sjuk och hade varit hemma hela dagen. Sen skypade jag med min värdmamma. Vi pratade om lite allt möjligt. Lite om jag har alla papper inför ambassaden och så och inför resan, vilken resväska jag ska ha. Sen pratade vi även om lite annat. Bla. glass och mat, haha. Min värdfamilj verkar äta rätt nyttigt så det känns bra. Min värdmamma tipsade om en restaurang i Midtown Atlanta som hon tyckte jag skulle prova på här, som heter The Vortex Bar & Grill. Där serverar dom räääätt så onyttigt mat, hah. Hamburgare och allt. Dom har en som heter "Double bypass burger" som består av bla dubbla cheeseburgare I hamburgaren och typ 10 skivor ost och bacon och allt möjligt. Jises. Den SKA jag prova på, haha.

Vi pratade även lite om vädret. Det var ca 18 grader varmt där nu, och jag sa att det var rätt så varmt enligt mig. Herregud, det är ju typ sen vår för oss liksom. Min värdmamma sa att dom tyckte det var rätt kallt. HAHA, snacka om bortskämda med vädret :) Jag kommer trivas som fisken i vattnet. Säger man så?

xoxo
isa


Presenter

Idag var jag ner på stan med Elin. Vi hade siktet inställt på BR leksaker. Eller ja, en sväng förbi Flanör hanns också med för att luncha med Engström och Alner :-) Sen vandrade vi runt på BR leksaker huuur länge som helst. Kunde inte bstämma mig för vad jag skulle köpa. Men så kom jag ut sen med några leksaker till min 8åring och min 4åring. Supernöjd och hoppas på att dom också blir nöjda för dom :) 1åringen kikade jag runt lite efter och jag tror jag har hittat vad jag ska köpa till honom. En superhärligt gosedjur och sen såg jag en ursöt tshirt där det stod något så sött som jag inte kommer ihåg nu. Men kunde inte köpa till honom för mina pengar tog slut, hehe. Köpte dock en grej till mina värdföräldrar också :)

Äh, nu skriver jag ut vad jag köpte här. Visst att jag har gett min värdmamma länken till min blogg, men tror knappast att hon brukar kika in här. Och gör hon mot förmodan det, och översätter så tror jag inte att hon säger till barnen. Till min åttaåring så köpte jag ett pysselset. Då fick man typ 6 små burkar som man kan dekorera med glitterlim och en massa olika dekoratiner. Supersött var det och hoppas att hon gillar det. Hon gillar att pyssla och måla oså, så jag hoppas hon blir glad för det. Min 4åring är galen i bilar så han fick en svensk polisbil (han hade fått en tysk av deras förra aupair, så då kan han börja samla på dom :)) plus lite billego. Sen har jag två barnböcker hemma som min 8åring och min 4åring ska få. Sen köpte jag en skål till mina värdföräldrar i form av en bock. Just för att Gävle är känt för våran julbock som brinner varje år :) Sen ska jag köpa lite Ahlgrens bilar som dom kan fylla skålen med och även Gevalia kaffe för min värdpappa gillar kaffe!

Så det är det! Glad att jag nästan är klar med presenterna nu!

xoxo
isa


Musik







1. The funeral är en såååå fin låt. Från filmen 127 hours som är superbra.
2. Egentligen vet jag inte om jag gillar Gagas nya låt eller inte. Har inte riiiktigt fastnat liksom. Men den blir bra med hörlurar och riktigt hög volym. HAH kommer ihåg när jag pratade med Erika och hon sa att hon gillade Lady Gagas nya låt. Jag trodde hon sa Bon Jovi så jag typ jaha okej.. eh.. hehe.. inte riktigt min musiksmak liksom. :')
3. Älskar Britney Spears nya låt. Tycker Brittan är lite väl pop för min smak mestadels, men den här är gillar jag skarpt!
4. Haha, hur kan man inte gilla den här låten? Grym ju! Och Minaj är coolast. Men egentligen inte den typ av låt som jag brukar fastna för.

Tänkte att jag kan blogga om något annat än resan liksom :-)

xoxo
isa

Körkort

Fick hem mitt internationella körkort idag. Lite tidigt, egentligen skulle jag skickat in den nu när det är två veckor kvar, men eftersom att vi förut inte visste när jag skulle komma iväg så skickade jag in den då så jag skulle ha den i tid om jag fick en tidigare resdatum. Men jaja. Nu går det ut i början av mars nästa år. Så har jag ca 1-2 månader kvar i USA då jag inte har körkort.
MEN, därför kommer jag antagligen att ta ett amerikanskt körkort.
Jag måste ju ha ett körkort. Och jag har läst att det rekomenderas att man skaffar ett körkort efter ca 4-5 månader med internationellt. Dock beror det på vilken delstat man är i och hur bilförsäkringen ser ut. Men jag vet att det är väldigt många aupairer som tar amerikanskt körkort bara för att ha som minne. Och det är inge svårt vad jag har hört. Har man klarat att ta i Sverige (som är ett av de länder i världen med de hårdaste körtesterna) så borde man klara det i USA :)

xoxo
isa


TVÅ VECKOR KVAR!!!!

Holla. Min blogg är tråkig just nu, men den blir sååå mycket bättre när jag flyttar. Hoppas jag, hehe. Nu har jag precis badat.. ni vet sådär länge så att skinnet på fingrarna blir alldeles skrynkligt. Usch, hatar det. Känner mig som 90 år. Jobbade idag och ska jobba imon också. Samla på mig pengar innan jag åker så jag kan resa runt i USA och inte behöva leva på vatten och bröd.

Ska skypa med min värdfamilj kl nio ikväll. Orkar inte med tidsskillnade, ska jämt bli så sent för mig. Eller ja, nio är väl inte så farligt ändådå. Vi tog då för mitt söta värdbarn kommer hem från skolan då och hon ville skypa med mig då. Haha, sååå söt hon är och hon kan verkar snacka öronen av en. Men det är kul.

Jaja, men till det mest viktiga:
IDAG ÄR DET PRICK TVÅ VECKOR TILLS JAG ÅKER!
insane alltså.
Fast känns dock som att det kommer gå tusen år tills jag får komma iväg. Men det är en massa grejer att fixa innan jag åker, eller mja sådär, så det tiden kanske bara springer bort.

Väntar på att min flygbiljett ska ploppa upp på min CC konto.. KOM IGEN DÅ! Jag vill inte åka svintidigt på morgonen, tack.

xoxo
isa


16 dagar kvar

Hallå. Lite tankar såhär på en lördags eftermiddag. Har precis varit iväg en sväng till våran stuga med mamma och pappa. Vi hade tänkt njuta av det fina vädret, men efter att det blåst som tusan och molnen täckte hela himlen så gav vi upp och åkte hem igen. Aja, en liten utflykt sådär är alltid kul. Sen ska jag köra som en tok innan jag åker så jag blir så bra och van jag kan bli. Har ju haft mitt körkort i snart 3 månader. Går fort.

En sak är jag så glad över. Att min värdfamilj håller så pass bra kontakt med mig hela tiden. Det känns inge konstigt att jag ska åka till dom, för vi lär känna varandra mer och mer för varje dag. Speciellt min värdmamma. Hon är helt underbar. Vi mailar lite hit och dit och vi chattar på skype och skypar med varandra. Chattade häromdagen på skype och slutade med att vi snackade om allt möjligt. Hon håller även på att kolla efter ett boende i Californien, för vi ska kanske bo där i en månad i sommar. Yupp. Har inte sagt det ja. Berätter mer om det blir bestämt. Iallafall så skickar hon mig länkar hela tiden på lägenheter/hus som hon kollar på att hyra. Sånt känns kul, att hon vill att jag ska få vara med och se vad som händer. Känns mycket mer tryggt att dom hör av sig oså. Vi ska skypa på måndag runt 9 tiden svensk tid eftersom att mitt äldsta värdbarn kommer hem från skolan då och vill skypa med mig. haha "she loves to skype with you" sa min värdmamma häromdagen. Så söt :)

Iförrgår betalade jag in hela avgiften till Cultural care. En smaskig summa, men det är det värt. Nu är det bara visumavgiften och presenterna jag ska lägga ut pengar på!

xoxo
isa

Shoes is a girls best friend

Fasar inför den dagen jag ska packa. Tror allt kommer funka rätt bra med att packa ner grejer förutom.. skor! Skor väger ju så mycket så man kan ju inte direkt packa med hur många som helst. Har ju på mig ett par när jag åker.. men sen då, hur många är vettigt att packa ner? Skulle packa nu till Övik som jag kanske ska till imon över helgen och hade stor beslutsångest över vilket par heels jag skulle ta med mig. Fick bli två. Jag kunde inte välja.

Har inte överdrivet mycket skor men älskar dom som mina små bebisar. Kommer bli tufft att skiljes åt.. kanske tuffare än familjen tillochmed? Nejdå. Men jag kommer ju garanterat komma att tänka att "varför tog jag inte med dom?" om något par skor under mitt år därborta. Någon som känner igen sig?
Kanske har ni något annat som ni tror kommer bli svårt att packa ner, eller att INTE packa ner dvs? Tell me!

xoxo
isa



"All good things come to those who wait"

Min värdmammas fina citat där som rubrik. Okey, glöm mitt förra klagande inlägg. Just då fick jag bara panik och allt kändes stressigt.. men allt ordnade upp sig så fort som bara den. Min värdmamma mailade mig tillbaka och sa att hon faktiskt tänkt på det igårkväll att vi nästan borda spika datumet så att det inte blir några sista-minuten problem. Så hon hade faktiskt ringt Boston kontoret och bett dom boka en biljett åt mig.

Så alltså flyttar jag den 21a mars. PUNKT. Får se vilken tid planet går och hur min mellanlandning blir!

Chattade också med min värdmamma på skype då vi snackade om b.la. det och en annan väääldigt spännande grej. Ser ut som att jag, min värdmamma och barnen ska ut på äventyr i sommar. Kommer berätta om det mer senare. Just nu får ni bli lite nyfikna ^^

Nu ska jag äta god thaimat och bara chilla!

xoxo
isa

-

Gah, just nu blir jag så jävla stressad och förvirrad. CC ringde mig precis och pratade med mig om ambassadtid och vilket datum jag ska flytta. Dom vill att jag och mina värdföräldrar ska  bestämma oss snart så att det inte blir för ont om tid. För just nu ser det ut som att det blir den 21a. Men då är det ju också att jag måste kunna lita på att mina vföräldras kontakt på ambassaden gör så att jag får mitt visum samma dag som jag är där. Oså måste boston skicka mig ett nytt DS-2019 papper eftersom det står på mitt nuvarande att jag flyttar den 28de. ÅH JAG ORKAR INTE. Jag blir helt förvirrad. Skrev nu till min vmamma att vi nog inte kan vänta tills den 11e med att se om jag får en tidigare ambassadtid utan måste bestämma oss nu om jag ska åka den 21a eller inte. Så att dom kan skicka mig dom där jädra papprena. Varför måste vara så himlans massa papper att hålla reda på för? Och blir det nå krångel så att jag inte får mitt visum innan jag åker den 21a så måste jag vänta tills den 28de.. fast det tror jag inte det blir. Många har ju ändå fått sitt visum dagen efter att dom varit på ambassaden.

Aja. Blir bara så stressad och jag kan ju inte riktigt börja förbereda mig för min flytt psykiskt liksom eftersom jag inte vet exakt när det kommer bli.

xoxo
isa

Help help

Varför går det inte att ladda upp bilder här? Jag blir galen!
Och om någon är expert på design och vill hjälpa mig så är jag evigt tacksam. Blir ju deprimerad av att se hur min blogg ser ut. Har försökt och försökt och försökt men det funkar helt inte..


To-do-list USA

Har knåpat ihop en lista över ställen jag vill besöka i USA och grejer som jag vill uppleva. Ska försöka ta mig igenom denna lista, men kommer antagligen inte klara hela listan. Men ser det som en bra motivation och en grej jag kan kolla på om jag tycker livet är svårt just i det tillfället. Händelser och ställen att planera att se och göra.

Kom gärna med förslag så lägger jag till grejer efter som, har redan fått lite hjälp och idéer!

To-Do-List; 

- Besöka NYC, NY.
- Besöka New Jersey.
- Besöka Kalifornien – San Fransisco, Los Angeles, San Diego..
- Besöka Boston, MA.
- Besöka Las Vegas, NV – Spela
- Besöka Chicago, IL.
- Besöka Grand Canyon, AZ.
- Besöka Disney World i Orlando, FL.
- Besöka Niagara Falls i NY.
- Besöka Disney Studios i Orlando, FL.
- Besöka fiket som fanns med i "The O.C" i LA.
- Beställa in ”large” om dom frågar vilken storlek jag vill ha på drickan.
- Bli så bra på engelska att folk tror jag är från USA.
- Dricka öl ur en ”öl-hjälm” på fest. Ni vet en sån där hjälm med två ölburkar på sidorna och sen en slang till munnen.
- Fira Chanukka/Hanukka (eftersom min värdfamilj är judar)
- Gå på en Amerikansk fotboll match
- Gå på en Hockeymatch
- Gå på en basebollmatch
- Gå på en Amerikansk hemmafest
- Gå ut i NYC
- Gå på en konsert
- Gå förbi Jersey Shore huset i Seaside, NJ.
- Gå på en amerikansk date
- Gå på en talkshow
- Gå på en konsert
- Klä ut mig på Halloween
- Köra bil
- Köpa minst 5 Starbucksmuggar från olika ställen i USA
- Plugga på ett college
- Se/prata med en kändis
- Se Vita Huset i Washington DC
- Se Wisteria Lane (tror man åker en typ starbus/sightseeing buss i LA då)
- Sitta på ”the met steps” i NY som Blair och hennes kompisar från Gossip Girl sitter på.
- Stå på trappan där Carrie Bradshaw bodde (sex and the city, är inget fan av det men det känns ju som en självklarhet att uppleva!) i NYC.
- Träffa en amerikansk kompis
- Ta kort på mig framför Hollywoodskylten
- Åka gul taxi i NY.
- Äta på ett typiskt amerikanskt hak
- Äta In-N-Out burger

xoxo
isa


Förberedelsemöte på cultural care

Har precis varit på förberedelsemöte på Cultural care, alltså över internet. Mycket bra och man fick "träffa" på andra som ska flyga samma datum som jag då. Eller ja, det är ju lite smått irriterande att jag inte riktigt är hundra på mitt datum ännu.

Jag skulle ju som sagt egentligen flyga den 28de, men har fått det framflyttat till den 21a. Grejen med det är att mina värdföräldrar inte har någon aupair nu och har sånna pass jobb att dom verkligen behöver någon som passar deras barn när de jobbar. Som tur är så är deras/min blivande LCC så snäll och hjälper till med det. Så min värdpappa har lite kontakter på ambassaden och har gjort så att kan få mitt visum väldigt snabbt och på det sättet kunna åka iväg tidigare, den 21a. Jag har tid den 15 mars på ambassaden. Dock försöker vi, kollar varje dag, om det finns en tidigare tid på ambassaden så att jag kan åka ner äääännu tidigare. Dock tror jag inte det går. Tidigaste tiden nu på ambassaden är den 23 mars, och det verkar inte som att folk avbokar då och då. Så jag är nog så säker på att jag åker den 21a.

Och jag kan ju heller inte säga vilka tider jag flyger för folk som frågar heller eftersom jag själv inte vet. Mina värdföräldrar har pratat med CC och sagt att "boka inte hennes flygbiljett än" ifall vi skulle få en tidigare ambassadtid och så pass kunna komma iväg ännu tidigare. Men senast den 11e, om vi inte hittat en tidigare ambassadtid då så ska vi be CC boka min flygbiljett.

Så ja, får se när jag kommer iväg. Kanske skriver här någon dag att "oj nu åker jag imon". Nejdå, någon motta får däla va, va ;) Men men, måste ju skriva rena rama novellen och förklara för folk som frågar vilka tider jag flyger.

Aja. Nu har jag iallafall kontakt med två personer som kommer bo nära mig. Eller, ja ena bor där nu. Hon är svensk och bor i PTC som jag, det känns jättehärligt. Så henne kommer jag typ ringa till direkt när jag kommer dit! haha. Sen fick jag precis kontakt med en tysk tjej som bor ca en timme ifrån mig, väldigt nära Atlanta, som kommer ca en månad efter jag kommit dit. Så då ska vi nog ses när hon kommer dit också! Känns bra att jag har några kontakter innan man reser så man inte står där helt ensam och bortkommen.

Men herregud, jag måste behärska mig. VAD jag skriver. Rena rama novellerna HELA TIDEN. Skärpning!

xoxo
isa


Presenter

Har börjar fundera på vad jag ska ha med mig för presenter till familjen. Ja, många aupairer gör så och det tycker jag är riktigt bra faktiskt. Barnen kommer ju garanterat gilla det. Presenter är ju en klar fördel för att få barnen att gilla en, pang så har man fått pluspoäng direkt! Så har funderat och funderat, och jag tror jag vet vad jag ska köpa till dom nu. Är inte helt säker, utan ska kika runt lite.

Mailade också med deras förra aupair Christina som hjälpte mig lite med idéer. Hur snällt som helst! Nu måste jag ju dock hålla mig från att köpa allt för mycket så det inte får plats i resväskan. Nu har ju jag dock skickat min blogglänk till min värdmamma eftersom hon frågade om jag hade gjort en blogg. Så nu kan jag ju inte skriva här vad jag ska köpa, hon kanske använder google translate?

Om någon har en superbra idé på en present så hojta gärna till. Alla förslag är välkomna!

Nu måste jag hjälpa Erika med ett mail till hennes värdfamilj. Jag är hennes personliga mail-are. Kopierat något på sistone Erika? hehe. Nelå. :)

xoxo
isa


RSS 2.0