From Peachtree City to New York City

Home sweet home. Här i USA iallafall. Kom hem från NYC igår på kvällen. Hur började denna resa då?
Jo. som sagt så var jag ju i Pennsylvania hos Julia från torsdag till fredag. Hon hade jättefint hus, så mysig familj och hälriga kompisar. Jag förstår att hon trivs. Vi var också in till West Chester, som var sjukt mysigt. På fredagen så skjutsade Julia mig till Tågstationen. Tog tåget till Philly, ca en halvtimme, och tog sedan där bussen till NYC. Kom fram ca 2 timmar senare. Då träffade jag på Madeleine (vi hade bestämt att vi skulle träffas på Cultural cares facebook sida, hade aldrig träffat henne eller pratat med henne innan) som bor mitt på Manhattan som aupair. Hon bor med två gaypappor. Hur coolt är inte det? Vi käkade lunch och traskade sedan till mitt hotell. Sjukt fult hotellrum fick jag och Julia, men det funkade liksom. Men ja, inte var det värt pengarna tycker jag. Dock var det värt det för vart det låg, dvs mitt på time square i princip. Jag hängde med henne till typ 2tiden och gick sedan runt på time square ensam och försökte underhålla mig. Inte lätt då det inte finns så mycket klädaffärer där plus att jag inte villa lämna time square heller ifall jag skulle komma bort. När jag tänkte efter nu så var det ju rätt onödigt för jag kunde ju lika gärna ta taxi om jg skulle bli vilse.

Jaja. Jag skulle träffa Jenny, som skulle åka ensam till NY, runt 3tiden. Dock var hennes flyg försenat så hon var inte här förrän 7 på kvällen. Så jag hände ett antal timmar på mitt hotellrum och bara slappade. Lite härligt men långtråkigt också. På kvällen träffade jag på Jenny, hennes kompis Mikaela och Madde och gick och käkade på en resturang som hade svensk mat - smörgås chef tror jag den hette. Där åt jag äcklig mat plus världens, och då menar jag det, äckligaste drink någonsin. Jag och Mikaela gjorde misstaget att beställa in en "bjorn borg". Den var inte nådig alltså. Efter det så gick vi till Vapiano och drack drinkar. Jag och Madeleine skulle sedan dra iväg till en klubb för hon skulle träffa på hennes kompis Cory, men vi åkte hem sedan för vi orkade inte stå i kö och betala inträde.

På lördagen så vaknade jag kl sju av att Julia kom. Julia från aupair skolan som skulle dela rum med mig :) Egenntligen så skulle hon komma på fredagskvällen, men hennes flyg var inställt så hon var tvungen att ta en 9 timmars bussresa från North Carolina till NYC från 9 på kvällen till 6 på morgonen. Hon var den enda vita på hela bussen, knallblond svensk liksom. Haha. Dom hade varit helt fascinerad av hennes svenska näör hon snackadfe med mig i telefon. Vi bestämde oss för att det inte var någon idé att sova längre, så vi duschade och drog sedan iväg till Starbucks och köpte frukost. Sen traskade vi till 5th avenue och började shoppingdagen. Jag köpte bla en väska för 95 dollar.. HAHA. jises alltså. Men den var sååå snygg. Köpte lite andra grejer också. Riktigt nöjd måste jag säga :) Vi träffade sedan på Jenny och sedan kom AK, en dansk från aupair skolan, och hängde på oss till Central Park. Där träffade vi på Julia, syrran, och hennes kompisar som precis anlänt till NY. Vi åt lunch där och låg och solade och snackade. Vi var typ 13 svenskar och en dansk. haha.

På kvällen gick vi alla svenskar ut och käkade på Hard Rock Café. Tjejerna var så gulliga och betalade för Julia och mig och köpte drinkar till oss för vi hade fyllt år! Urgulligt av dom. Efter det vandrade vi hem till en kille som AK kände som var hobby promoter. Drack lite drinkar hemma hos honom och stack sedan iväg till en klubb. Kommer inte ihåg namnet. Vi kom in gratis och fick ett bord med en massa dricka. Skithärligt! Vi var där till runt 3 ungefär. Dansade som galningar, fy vad roligt det var. Sedan tog jag, Julia, Mikaela och Emma taxi hem till hotellet. Vi var sedan tvungen att åka tillbaka direkt för Julia hade glömt sitt bankomatkort i baren, haha.

På söndagen så åkte jag med buss från NY till Philly kl 11. Tog flyget från Phillys flygplats kl 4 och var hemma i Atlanta runt 7. Fick dock vänta i ca 2 timmar på skjuts efter lite missförstånd, men kom hem sedan :)

Skitrolig resa och skitroliga människor jag träffade på! Många nya härliga. Dock bara svenskar så när jag kom hem så var min hjärna helt inställd på svenska.
Måste dock säga att även fast jag gillar NYC väldigt mycket, så skulle jag inte vilja bo där. Kände så skönt när jag kom hem hit till peachtree city. Lilla PTC som är så lugnt och härligt!

xoxo
isa


svenskarna invarderade central park


Äntligen här

Destination: Pennsylvania.
Är framme hos Julia nu i Pennsylvania. Är sjukligt trött för har inte sovit ett piss inatt. Sarah, en tysk aupair, skjutsade mig till flygplatsen inatt. Jag var tvungen att sova hos henne innan sa hon, men hon missade att berätta att vi skulle dela säng. Hennes säng är inte så stor. Tror ni jag fick någon sömn? NEJ. Irriterande, men jaja.
Jag har väldigt svårt att dela säng med andra människor, särskilt om det är en liten såklart. Måste ha stort utrymme när jag sover.

Jaja. Vi åkte till flygplatsen runt halv fem och var där runt fem tiden. Mitt plan gick halv sju så jag fick vänta ca 20 min vid gaten, helt perfekt ju. Resan gick jättebra och fort. Tog två timmar att flyga, 40 min uppe i luften. Sen kom Julias värdpappa och två av hennes värdbarn och hämtade mig på flygplatsen. Hade dock inte ens sett ett kort på Julias värdpappa så jag var ju lite fundersam över om jag skulle hitta honom, men det gick bra.

Julias hus är jättestort och superfint måste jag säga. Är lite avundsjuk på hennes rum, så mysigt! Hennes bil är jag också avundsjuk på.. he he. Nu är hon och hennes två yngsta värdbarn på musiklektion och jag har duschat. Senare ska jag hänga med dom på simlektion och ja, bara hänga med dom hela dagen. På kvällen ska vi ut och käka med Julias aupair vänner :)

Känns så roligt att vara här och roligt med lite miljöbyte.

Haha, på flygplatsen så fastnade jag i security checken. Eller fastnade och fastnade. Jag hade glömt att ta ut min vattenflaska. Eller glömt och glömt.. jag sket i det helt enkelt för jag såg ingen papperskorg. HAHA. Iallafall så ska säkerthetskillen kolla igenom min väska och får syn på mina kakor som jag köpt inför resan och säger "how can u be so skinny when u eat cookies and stuff?" lite skämtsamt. haha. I dont know sa jag.

xoxo
isa


En gammal bild på Julia i Ayia Napa.


Going to Pennsylvania - New York City

Nu har jag precis packat klart. Ikväll hämtar Sarah mig, så sover jag hos henne och sen inatt skjutsar hon mig till flygplatsen. Jättesnällt av henne! Mitt flyg går ungefär halv 6 på morgonen och jag är framme i Philadelphia halv nio på morgonen. IIH så förväntansfull att få träffa Julia och se hur hon bor och träffa hennes värdfamilj :) Ska dock bara bo där en natt för dagen efter bär det av till NYC. Jag ska träffa på Julia från aupairskolan och då ska vi hänga där och sova tills lördagen då Julia och de andra tjejerna kommer. Då ska vi gå ut på kvällen! Jag åker hem på söndag från NYC. Ska försöka ta sååå mycket bilder som möjligt för tusan :)

Idag har jag jobbat till typ halv ett. Sen var jag iväg en sväng till Target för att shoppa nödvändigheter inför resan. Jag ska bara ha carry on bagage, inte checka in något bagage, så jag har inte så mycket med mig. Känns så onödigt att spendera pengar på det liksom. Ikväll ska jag jobba, eller ja hjälpa min värdpappa passa min ettåring medan han läser för min fyraåring. Känns konstigt att kalla det jobba liksom för det är typ en halvtimme typ. :) Jaja.

Jag berättade för E att jag skulle åka bort.
Han: Are u gonna be gone forever? *förtvivlat*
Jag: No, only until sunday.
Han: Okey, but it has already been sunday. Do u mean thursday?
Jag: No, I mean this sunday. *oså räknade jag upp veckordagarna för honom*
Han: Oh... so are u gonna miss dinner?
Jag: Yeah, Im gonna miss a few dinners actually..
haha, han är så söt :) Kommer sakna mina små troll!

Nästa inlägg skriver jag väl antingen från Julia eller när jag kommit hem igen från NY.

xoxo
isa


En bild från i lördags. Anna och jag är då aldrig riktigt normala när vi är med varandra.


My friends in USA

Vill bara kort presentera mina kära vänner här i USA, de jag känner att jag klickat med mest;
Erika - Nationalitet svensk. Bor i Boston. Bäst helt enkelt. Träffats; 0 gånger (känns dock som vi känt varandra hela livet)
Anna - Nationalitet svenk. Bor i Peachtree city. Högljudd, galen och rolig. Träffats; För många gånger för att räknas.
Therese - Nationalitet svensk. Bor i Atlanta. Snäll, gullig och a lifesaver. Träffats; Sisådär.. ett antal gånger.
Lisa: Nationalitet tysk. Bor i Sharpsburg. Söt tjej som gillar allt och alla. Träffats; Ett antal gånger.
Mia; Nationalitet svensk. Bor i Sharpsburg. Nyfunnen och nyinflyttad svenska som är my kind of friend om man säger så. Träffats; 3 gånger ungefär.

Har såklart träffat fler här, men dessa flickor är dom jag känner att jag passar bäst ihop med och de som gör mitt liv här i USA lite bättre helt enkelt.
Mina vänner i Sverige kommer jag aldrig glömma, tro inte det. Jag tänker och saknar er så mycket. Men utan vänner här skulle de göra ännu ondare. Och man kan ju aldrig få för många vänner, lite klyschigt sådär.

Som ni ser så är ju svenskar något jag klickar bäst med. Överlag så umgås man med sin egen nationalitet. Jag tycker personligen det är roligt att umgås med andra nationaliteter och skulle inte bara vilja umgås med svenskar.. men samtidigt så antar jag väl att det är lättast att klicka med de som är från ens hemland. Det vet jag var så på skolan. Svenskarna hängde med svenskarna. Latinamerikanerna hängde med Latinamerikaner och tyskarna hängde med tyskarna.

xoxo
isa


Fullspäckat

Fungerar min dator nu? Ja, jag vet inte jag. Internet funkar nu iallfall.. typ. Den är ändå inte "frisk" om man säger så så pappa ska kika på den när dom kommer hit i Juli. Japp, det är bestämt. Dom kommer i Juli!!!! Ska bli sååå kul. Nu måste jag bara fundera ut vad jag kan visa dom här och underhålla dom med. Det känns ju nästan som det är lite tävling.. vad är bäst, peachtree city eller boothwyn? Dock finns det inte så mycket att göra här, så kommer garanterat dra med dom till Atlanta (och se den åttafiliga vägen.. den måste man ju skåda!)

Idag har jag jobbat. Jag och killarna var iväg till en liten park/lekplats på förmiddagen och lekte. Min värdmamma kom hem runt ett så då frågade hon om jag ville åka till poolen med E.. och det ville jag. Gratis solning, vem säger nej till det? Annars har det inte hänt så mycket.

Imon jobbar jag till typ ett tror jag och ska nog på en shoppingrunda med Mia om hon ville hänga på. Annars får jag väl åka med mig själv.. och vi vet ju alla hur det gick förra gången - inte så lyckat. Jag vet inte vad, men jag känner mig så mobbad då jag går helt ensam och shoppar. Typ hej här kommer jag som inte har några vänner. Samtidigt tycker jag det ändå är skönt. Skumt sådär.

På torsdag åker jag först till JULIA och sen till NYC för att tillbringa några dagar där med bla Julia från aupair skolan! Jippie. Erika skulle först med men nu visar det sig att hon inte kan. Supertråkigt, hade verkligen velat träffa henne.

Kom precis på att helgen efter NY så sticker jag till Florida med min värdfamilj. Livet är härligt alltså!
Så nu måste jag se över packningen och allt jag måste göra innan jag åker.

xoxo
isa


bilden är från i lördags då jag och några av tjejerna var och käkade frozen youghurt


Hair

Tänkte försöka mig att skriva lite här ändå, även fast det är från min iPod. Vad har jag gjort denna helg? I fredags var jag ledig så åkte hem till Bisera. Hon är en makedonsk (?) aupair från min lcc grupp! Härlig människa. Hon bor i ett sjukt fint och lyxigt hus. Hela området är spärrat, och man måste ha kod/ eller ringa från porttelefonen för att komma in i området. Det säger väl kanske lite hur husen ser ut där. Vi åkte till hennes neighbourhood pool och solade och badade lite, även fast det var pisskallt i poolen. På kvällen var jag, Anna och Estefania till den nya biografen här i PTC och såg "water for elephants" med Robert pattinson och Reese witherspoon. Jättebra film och Robert var riktigt snygg, hehe. Efter bion så sa pratade vi med varandra om att vi inte fattade vissa grejer och en kvinna sa skämtsamt till oss "didnt you watch the movie" och vi sa att jo men vi är inte härifrån, haha. Så snackade vi ett tag med henne och hennes familj för det visa sig att också skulle ha en utländsk boende hos dom, deras kompis barn som bodde i Mexico eller hur det var. Igår så kom Mia först till mig på morgonen. Hon är en svensk tjej som precis flyttat hit :) vi invigde min neighbourhood pool och låg där några timmar. Fick rätt bra med färg ;) sen åkte vi och hämtade upp Anna, köpte lunch på chick-fil-a och åkte sen och träffade Lisa och åt supergod frozen youghurt! På kvällen åkte jag och Anna in till Atlanta och gick på musikal - Hair. Anna är teatertokig, så det var hennes ide, men måste säga att jag tyckte det var sjukt häftigt! Även om jag inte fattade allt så var det hur rolig som helst. Så tack Anna för att du frågade om jag ville hänga med :) idag är jag sjukt förkyld. Har inte gjort ett skit och tänker inte göra det tills jag börjar jobba kl fyra. Eller jo, har pratat med Julia som är i New Jersey nu med några vänner. Längtar så mycket tills nästa helg då jag ska först till Julia i Pennsylvania och sen vidare till NYC :D xoxo Isa

Virus

Har fått virus på datorn. Får se när/om jag kan använda den igen. Pappa ska skicka en grej från Sverige till mig som kanske kan fixa det. Men skriver från min iPod som inte direkt är gjord att skriva långa blogginlägg på. Så det kommer nog bli en liten paus här i bloggen ett tag! Förhoppningsvis inte allt för lång.

Gårdagens utgång

Igår var jag ut med tjejerna. Dagen började med att vi (jag och min värdfamilj), kanske, skulle till poolen. Men vädret var inte bra, så det blev inte så. Istället åkte jag lite senare och träffade på Anna. Lisa kom också och vi köpte med oss mat från Panda Express och åkte hem till Sara.

Vi åkte och shoppade lite. Jag köpte en jättefin tröja från Lizard Thicket, där jag fått presentkort. Den är typ flerfärgad, mönstrad och transparant. Lite annorlunda sådär, men jag gillar den! Hade på mig den igår när jag var ut över min tubklänning.

På kvällen så var vi ju ut. Det var jag, Dagmara och Reyhan (som båda flyttar på tisdag, buhu), Estefania, Bisera och Sarah. Efter mycket drama och lite tjaffs så kom vi iväg. Trodde att man skulle slippa drama här, men icke. Antar att språkproblem kan ha en liten del med det att göra, men även att starka personligheter inte alltid går ihop. Men ja, jag försökte hålla mig utanför det. Men det gick bra och vi kom som sagt iväg. Vi åkte in till Atlanta och gick till Opera. Vi hade typ fri inträde billjetter, men som bara räckte till kl elva. Vi kom typ halv tolv för det var mycket trafik. Dock kom vi in ändå med lite kontakter och vi kom in som VIP ;) Inte fel det.

Var väldigt cool lokal och bra musik, dock mycket hiphop. Var dock svårt att snacka med folk då hög musik + engelska inte alltid är så lätt att höra. Jag sa typ "what" hundra gånger och folk fick skrika i mitt öra. Hej tinnitus? Nejdå. Det var dock kul där. Det är roligt att se hur olikt det är från Sverige. Även fast det inte är så olikt ändå, finns det vissa grejer som är det. Var typ en scen mitt på golvet, eller upphöjt golv om man ska säga så, och svär på att jag såg en tjej som MÅSTE varit strippa. Det var typ strippstånger mitt i och hon dansade ja.. och vissa dansade så sjukt slampigt om man ska vara rakt på sak. Folk rökte även inne på klubbarna vilket har gjort att min tröja stank av rök när jag kom hem. INTE KUL!

Kom hem runt fyratiden och sov till typ tjugo över tolv idag. Hehe. Idag ska jag jobba om ca en och en halvtimme!

xoxo
isa


IDAG FYLLER JAG 21

Hallihallå!
IDAG FYLLER JAG 21! :):):):)
Jag är därmed myndig här i staterna. En härlig ålder att fylla!

Vad har jag gjort senaste dagarna? Ja, iförrgår på kvällen så var jag och Reyhan ut och käkade. Vi åkte till Taco Mac här i närheten. God mat och MYCKET. Reyhan tog typ en soppa och sen typ nachochips och dip till. Jag tänkte först bara ta nachochips, men servitrisen bara "ska du inte ha något mer?" Jag typ "eh.. alltså behövs det? Är det en liten måltid eller?" hon typ "ja, alltså, är du hungrig?" jag bara "jaaa" så då tog jag den. Men behövde jag det? NEJ. Så sjukt mycket mat. Amerika alltså, ajajaj.
Var väldigt trevligt med Reyhan. Hon är från Tyskland. Hon ska dock rematcha från sin familj, som mamman är lite smått konstig om man säger det så, och flyttar till Kalifornien på tisdag. Tråkigt, känns som att hon och jag ändå var rätt så lika varandra.

Igår så mådde jag som sagt inte hundra så var hemma hela dagen och sen på kvällen så åt jag och min värdfamilj middag och dom firade mig. Min värdmamma är en mästare på tårtor och gjorde en superfin till mig. Jag fick även presentkort på affären Thicket Lizzard (? superbra affär iaf). Så snällt :)

Idag har jag skypat med några av mina nära och kära. Det var tänkt att vi skulle till poolen idag, men tyvärr så är de tinte så fint väder. Hoppas det skiner upp snart. Annars ikväll ser det ut att bli middag med Lisa och Anna, vet inte vilka det blir och sen utgång med tjejerna :) Får se vilka vi blir!

xoxo
isa


Fredag den 13nde

Hejsvej. Inatt mådde jag riktigt dåligt. Hade så ont i magen och ja, mådde inte bra i magen om man säger så. Orkar inte ha magsjuka igen, om det nu är det. Funderar dock om det beror på maten som jag åt igår. Om kyckligen kanske var dålig eller om maten helt enkelt var för stark. Jag har ju lite känslig mage, hehe.

Så idag har jag bara legat inne på mitt rum och glott. A kom in nyss till mig och ville sminka mig. Jises säger jag bara, too much av allt om man säger så. Men det är bara le och vara glad och säga att det ser bra ut så blir hon glad. Haha. Ikväll ska min värdfamilj fira mig, tror jag (jag fyller 21 imon för er som inte visste! haha. Pontus har redan grattat mig, för jag är ju redan 21 nu i Japan). Min värdmamma nämde något om det igår. Får se vad som händer. Annars blir det en fortsatt lugn dag och kväll för mig. Hoppas att min mage mår bättre imon, för då blir det poolhäng på dagen och sen utgång med tjejerna på kvällen :)

xoxo
isa


Walmart

Hallihallå. Idag har jag passat barnen lite på förmiddagen. Vi var till lekparken en kort stund. Sen var jag off, ledig och då tänkte jag åka och handla lite nödvändigheter och shoppa lite. Tog golfbilen och åkte först till The Avenue (som inte har något. Inte värt att shoppa där tycker jag!) och kikade lite. Sen tänkte jag åka till Target, men kom på att jag inte visste vart det låg eller hur man tog sig dit, så då blev det en sväng till Walmart. Gick runt där och kikade och kikade. Men hittade inget. Så jävla stort ju och har typ ALLT. Man tycker ju att man borde hitta nå men icke. Men jag köpte iallfall en tandkräm och sminkborttagning, som jag behövde. Sen blev jag så deprimerad av att jag inte hittade nå så jag köpte mig choklad och en tidning.. chokladen visade sig vara äcklig. Stort fail på den shoppingturen säger jag!

Måste iväg till typ Ashley Park som jag och min värdfamilj var till häromdagen. MYCKET bättre shopping, vad jag har sett iallafall.

Annars har jag inte gjort så mycket. Försökt sitta ute i solen, men så satans hett ju så det bara är jobbigt. Min värdpappa sa att det här var en typiskt bra dag på sommaren. Andra dagar är det verkligen FÖR hett. Vissa dagar kann det känns som 113 farenheit, typ 45 grader då, för att det är så kvavt. Det är ju aldrig så varmt, men det KÄNNS som det för kvavheten. Fyfan, jag kommer svettas bort i sommar.

Om en timme ungefär ska jag iväg och käka med Reyhan och Sarah. :)

xoxo
isa

Djurlivet i Georgia

Djurlivet här är helt fantastiskt. Häromdagen såg jag och E en ödla när vi var ute på gården. Med blå svans. Jätte cool. Och idag såg vi en annan ödla/kamelont som ändrade färg, först illgrön till brun. Så söt var den, jätteliten. Skulle jag möta på större så skulle jag dock inte tycka det var lika roligt.

Det är ju ekorrar ÖVERALLT också. Och då menar jag verkligen överallt. Och häromdagen såg jag på långt håll en lien chipmunk. SÅ SÖT! Googla chipmunk om ni inte vet hur dom ser ut.

Sen har jag sett ett antal rådjur när jag varit här. En dag åkte jag och min värfamilj med golfbilen in till The Avenue och helt plötsligt såg vi tre rådjur stå och beta på sidan av vägen. Och när jag och Anna åkte till Elif för länge sen så sprang tre rådjur över den lilla vägen där vi åkte.

Å andra sidan finns det ju äckliga kryp också, såsom gettingar. Dom kommer man inte undan. Både jag och E är rädda för getingar, så vi är "beebudys". Han vägrar typ vara ute om inte jag är ute med honom när jag passar honom, för då kommer bina sticka honom. Säger man sticka? Lät konstigt.

xoxo
isa

Sommaren börjar närma sig känner man

Idag har jag passat småpojkarna mina. Vi var till lekparken på förmiddagen och lekte. Träffade på en mamma och hennes gulliga dotter som I var helt fascinerad att träffa. Inte många 1åringar han träffar liksom. Han undrade väl varför hon var lika liten som honom. Det var olidligt varmt idag, ca 32 grader och kvavhet på det. Inte kul för mig som är skandinav. Mamman i lekparken hade bott i Kalifornien förut och sa att det var ju såklart varmt där också men inte alls lika kvavt som det blir här.

Annars har vi varit inne lite mer idag. Jag klarade inte riktigt av att vara ute hela tiden känner jag, hehe. Min värdmamma när hon kom hem bara "Its been 90 degrees today, I love it" och jag typ "I know, its horrible". Min värdmamma påpekade än en gång idag hur brun jag var och var lite förvånad att jag inte bränt mig ännu. Har faktiskt inte gjort det. Men antar att det hjälper att inte ligga och pressa i solen utan att istället bara vara ute och leka med pojkarna.

Imon jobbar jag med. Har varit kvällar nu två senaste dagarna, men imon är jag ledig på kvällen så då ska jag träffa på Anna och hitta på nå kul :) Känns som det var evigheter sen jag träffade henne. haha typ.. en vecka kanske? Men ändå.

xoxo
isa
 


Filippa la upp några bilder från skolan häromdagen. Här är jag och några av gullungarna ute och ska kika in min bomb som jag fick skickad till mig. Eller ja, det var faktiskt en låda fylld med kakor och bakelser. Bilden får mig att längta tillbaka till skoltiden (aupair skolan) och alla härliga människor som fanns där!


Roadtrip to Alabama

Hej, Igår så var det roadtrip till Alabama som stod på schemat. Det var min värdmamma och mina värdbarn som skulle åka och jag hängde med. Dels för att jag tycker det är bra att visa att man vill vara som en i familjen genom att åka och träffa släkten - vilket vi gjorde, och dels för att jag vet att min värdmamma uppskattar att ha hjälp när vi åker iväg sådär på resor.

Det var bara 2-3 timmars bilresa den här gången, så det var superhärligt jämfört med våran 12timmars resa till Ohio. Det var min värdpappas släkt som vi åkte och träffade, men min värdpappa behövde jobba så kan kunde inte åka med. Vi åkte först till en fin restaurang och åt middag med min värdpappas pappa och några av hans syskon och syskonbarn där. Det var ju inte lätt med en springande 1åring att ha och göra med där, men jag och min värdmamma turades om att springa efter honom. Fin restaurang + barn går ju inte alltid ihop. Men min värdpappas pappa är rätt tät om man säger så och tillhör den finare socialiteten och tycker väl sånt bara är vardag antar jag. Men det var trevligt ändå :) Trevliga människor och släkt. Sen åkte vi hem till deras (min värdpappas pappa och hans fru) och spenderade en tid där i deras enorma källare med mängder av leksaker. Barnen var ju något glada om man säger så.

Sen åkte vi till min värdpappas bror där hans mamma var och några halvsyskon. Det var motsatsen där om man säger så. Dom är rätt fattiga (eller ja, har inte så bra ställt). Vi trängde oss allihopa i hans bror och hans frus lilla nyköpta hus. Fint, men litet. Dom hade en supersöt hund. Hans mamma var så söt och pratade mycket med mig och frågade om Sverige. Hon har en ledsjukdom (MS) och även lite andra problem. Men dom var jättegulliga dom med :)

Tycker det är intressant/sorligt/konstigt att det kan vara sånna motsatser, och folk kan ha det så dåligt/bra ställt även fast man är släkt och familj. Men så är det ju. Även fast jag tycker att man självklart ska hjälpa familj och släkt om dom har det dåligt ställt, så finns det ju en gräns om man säger så. Alla kan inte ha lika bra ställt och så är det ju, sorligt nog.

Hade iallfall en fin dag med min värdfamilj :) Vi kom hem runt 9 tiden på kvällen.

xoxo
isa


Sweden is arriving

Jag har ju lilla Anna här i PTC som är svensk. Men annars är det bara jag som är svensk här! Härligt på ett sätt, för på så sätt så måste man ju socialisera med andra nationaliteter, och det är ju kul. Jag VILL inte bara umgås med svenskar. Men Anna åker hem i september (?) och då blir jag ensam här.. Visst att det är roligt med andra nationaliteter, men som jag och Therese pratade om idag, det är ändå lättare med svenskar. Man känner att man connectar mer med dom plus att det alltid är härligt att få prata svenska då och då.

Så jag tänkte ju att jag skulle få vara ensam svensk här i PTC efter Anna åkt.. tills jag fick reda på för någon vecka sen att det kommer en svensk utbytesstudent till en familj här på min gata! GAAH. Hur kul är inte det? Plus att jag igår fick reda på att Dagmaras (en polsk aupair i min LCC grupp som snart ska åka hem) familj ska få en svensk aupair! Så hon kommer om typ en vecka. HALLELUJAH! Sweden is coming.

Ska bli spännande att se vad det är för tjejer. Hoppas dom är lika bra och härligt som Anabanana :)

xoxo
isa


Lenox mall

Igårkväll så var jag iväg på LCC möte hos min LCC. Jättetrevligt var det. Vi åkte hem till henne allihopa och det bjöds på god mat och trevligt sällskap. Jag fick en present plus tårta av min LCC. SÅ SNÄLLT! haha, när hon sa "I have something for the birthday girl" så kollade jag omkring och bara "jaha, vem fyller år?" haha tills jag insåg att det var jag, haha. (jag fyller år nästa lördag!!!!)

De andra tjejerna sovde över där, men jag gjorde inte det eftersom jag idag hade planerat att dra iväg till Atlanta tidigt. Jag ställde väckarklockan på nio.. men gick jag upp då? Nej, såklart så tänkte jag att "ska bara vila lite till" men somnade såklart om och vaknade strax efter tio.

Åkte iallafall till Therese i Atlanta (hennes hus är awesome som jag har sagt några gånger) och vi åkte till en park där i närheten. Sjukligt stor och härligt. La oss på en filt och kollade på folk. Sen kom två tyskar och joinade oss. En tjej som jag snackat lite på facebook med och vi bestämde att vi skulle ses. Vi satt där ett litet tag och pratade. Första gången man fick se lite ögongodis måste jag väl säga. Men det är bra med Atlanta, där finns det ögongodis att hitta.

Vi åkte till Lenox mall.
Eller ja, först åkte jag och Therese vilse i typ en timme för vi tänkte lite fel helt enkelt. Vet inte om vi ens tänkte. Men kom fram till slut, med en blåsa fylld till bristningsgränsen och tröttare än vanligt. Vi gick runt lite och kikade men bestämde oss för att käka något och sen dra hem.

Ögongodis på mallet också kan jag säga! Det är ju väldigt många mörkhyade i Atlanta, och där kan man hitta ögongodis (seriöst tredje gången jag skriver det hah). Eller ja, beror ju på. Vissa ser ut som slusk men vissa är finfina. Dock är ju stilen typ hiphop/gangsta liksom, inte riktigt min stil. Och vi har pratat om det förut. Vissa tjejer är så sjukt snygga här - värsta Beyoncé brudarna alltså. Det är ju bootylicious som bara tusan där. Man känner sig blek och grå, haha.

xoxo
isa


Boende

Håller på att leta boende till NY resan för fullt. Trodde jag hade hittat bra hostel förut, men de funkade inte. Ett låg i Brooklyn och ett fanns inte tillgängligt de datumena vi tänkte åka. Men har hittat ett bra hotell nu, som Anna tipsade om, som ligger precis på Times Square. Kostar visserligen ca 80 dollar per natt, men ändå inte så farligt för att vara ett hotell precis på manhattan och Times square, tycker jag iallafall. Får se. Jag ska höra lite med min värdmamma och sen med Erika och Julia som jag ska bo med. Vi ska ju åka med Julia, min syrra, och hennes kompisar också, men tror det är enklast om vi fixar boende på eget håll eftersom vi ska bo fre-sön och dom lör-mån? Är inte riktigt säker.

Någon som har nå bra tips på hotell/hostel/vandrarhem/anything mitt på Manhattan? :) Tacksam för alla råd och tips som kommer in :)

xoxo
isa


Bang bang chocho train, call me up and I´ll do my thing!

Hallo (tyskt uttal). Idag har jag varit ledig. Inte gjort så värst mycket, städade rummet och min toalett idag och tvättade lite. Härligt med rena grejer! Sen när A kom hem från skolan så åkte jag och hon till The Avenue. Vi lurade min värdmamma att jag skulle köpa en present till en av aupair tjejerna, men i själva verket så köpte vi presenter till henne för mors dag. Vet att vissa inte köper presenter till sin värdmamma på morsdag, medan andra gör det. Jag gick ihop med A och köpte, dels för att jag ville ge min värdmamma något och dels för att hjälpa A att köpa grejer med att bidra med lite pengar. Vi köpte lite olika saker och har lagt det i en liten korg som vi ska ge henne. Vi har också gett henne varsitt kort. Jag ser det kanske inte som morsdagpresent, utan mer som en "tack-för-att-du-är-en-sån-bra-värdmamma" present liksom. Och hon är ju ändå det närmsta jag har en mamma här i staterna om man säger så. Så det gjorde vi idag :)

Sen har jag inte gjort så mycket mer. Nu har jag inget planerat men ska kika runt lite efter hotell/hotstel för våran NYC tripp. Jag ska även leta recept för chokladbollar. Imon ska jag nämligen på LCC möte, mitt första yaaay. Vi ska äta middag hemma hos min LCC och vi alla ska ta med något. Så då tänkte jag om jag skulle baka traditionella svenska chokladbollar. Hur gott är inte det liksom? Imon är det garage sale här på gatan också (typ loppis), så tänkte vara snäll och erbjuda lite hjälp om mina värdföräldrar behöver :)

xoxo
isa'


Never take someone for granted. Because you may wake up one day and realize that you have lost a diamond while you were collecting stones.



Kollade igenom Lollos bilder på FB nu och blev lite nostalgisk. Julia, jag och Lollo - trion. Tillsammans har vi som roligast och är vi som galnast. Det går inte med ord att beskriva hur roligt vi har det tillsammans. Det är som att Lollo är vår tredje trilling, vi passar så bra ihop. Det är något som jag kommer sakna i sommar.. våra härliga tider på sommrarna tillsammans. Dom är helt enkelt bäst och inget kan slå det. Det må skilja 40 mil (eller ja, nu ett hundratal mil) emellan oss, men det hindrar inte oss. Vem har sagt att långdistans vänskap inte funkar? Kanske är de, de allra bästa. Jag må trivas sjukt bra här i staterna, men jag önskar vissa människor var här - såsom Lollo. Hemlängtan och saknad av mina nära och kära tycker jag inte är samma sak. Jag vill verkligen inte vara hemma i Gävle, i Sverige nu, känner att jag är på rätt ställe nu. Men som en viss liten tös från aupair skolan skrev - jag är på rätt ställe, men med fel människor. Eller inte fel heller. Människorna jag har träffat här är underbara, vissa mer än andra. Men man kan ju alltid drömma om att man hade alla sina nära och kära här, om bara för några dagar!
Riktig fin vänskap slår allt och det är jag glad att jag har! <3


Ive got a permanent white bathingsuit on me now

Ja, men vilket problem alltså. Vet inte om jag ska vara glad för att jag har en vit baddräkt på mig eller inte. Man får ju se det från den ljusa sidan - man är ju trots allt brunbränd! Min LCC kom förbi idag och bara "Ive seen you got a tan in the us" eller vad hon sa. he he.

Dagen började dåligt, tack vare en miss A. Min värdmamma hade varit uppe hela natten med I och ville att jag skulle ta A till skolan. Så jag gick och väckte henne och fick direkt höra ett "I want mummy to wake me up". Thank u liksom. Hon ville inte ha frukost och sen när vi åkte så vägrade hon tala om vägen till skolan, så jag fick ringa min värdmamma så hon fick åka med oss. Var förjävligt irriterad och ledsen på henne kan jag lova och jag kände mig helt värdelös som inte kunde ta henne till skolan helt själv. Men nu vet jag vägen iallafall, ska träna åka den någon till gång så nästa gång kan jag köra henne. Men är typ fortfarande lite irriterad på henne, så jag har inte pratat med henne sen hon kom hem från skolan typ.

Annars har dagen varit bra. Eller ja, I hade lite svårt att sova också, så tog ett tag att få honom att sova idag. Men ja, det gick. Sen kom som sagt min LCC förbi här. Vi hade vårat 2 veckors orienteringsmöte (som ja, vi har nu ca 1 månad och 2 veckor senare..) haha. Men vi skulle ha haft mötet då jag hamnade på sjukhuset, men det blev ju inte av. Och sen har det ändå gått så bra att min LCC kännt att det inte är nå brådskande med det där mötet. Gillar verkligen min LCC, hon är super. Ska på mitt första LCC grupp möte på fredag. Ska bli kul!

Ikväll ska jag bara hjälpa min värdpappa lägga barnen och sen ska jag hänga med Anna till Target!

xoxo
isa


Är ju dock inte lika hemskt som att få permanenta glasögon som K.Kardashian på denna bild.


Not healthy at all



Min Glee besatthet har ju verkligen fördubblats här när jag har Anna, Glee-nörden nr 2 här. Plus att min värdmamma är Gleef an också. Och speciellt då när min make (blivande) Darren Criss (han sjunger i videon. Han spelar gay i serien, men han är inte det i verkligheten) är med i serien. Och Annas blivande make Kevin something är med i serien. Vi blir 13 år igen. Kort sagt - Glee är bäst! Det har gått så långt att Lisa, vår tyska vän, alltid tror att det är Glee vi snackar om, om vi snackar svenska med varandra.. vilket det alltid är också. Ibland undrar jag om jag och Anna har något annat gemensamt än Glee?
Vi ska ha ett Glee-marathon med Lisa någon kväll. Vi ska få in henne i våran besatthets bubbla också. Vet inte vilken/vilka som ser fram emot det mest. Lisa eller vi? Okej.. vi såklart.

Ibland önskar jag att A kunde få en audition till Glee och få en roll där. Då skulle jag ju ha en anledning att åka dit och stalka Darren :) Kanske vi möts och det är kärlek vid första ögonkast.. man kan ju alltid drömma ;)

Något annat Glee fan här?
xxx

Empire state of mind



Gissa vem som ska till NYC igen? JAG! Hehe. Beställde flygbiljetter idag. Torsdagen den 26 maj så åker jag till Philadelphia (blev billigast så) och tar tåget till Julia och sover en natt där. Sen tar jag tåget till NYC på fredagen och är där till på söndag. Vilka det blir är inte helt säkert än. Det blir antagligen jag, Julia och hennes kompisar och Erika. Kanske Julia som jag träffade på aupair skolan också. Vart vi ska bo är inte heller helt säkert än. Det håller vi på att planera. Kan ju skriva mer sen när vi har alla detaljer klara. Men till NYC ska jag iallafall ;) Och UT ska jag iallfall.. hehe.. Och ska ÄNTLIGEN få träffa älskade Erika :) <3

xoxo
isa


2 maj

Hej. Idag har jag jobbat en kortis. Började vid sju och slutade runt 12-halv 1 då min värdmamma kom hem. Idag har jag och killarna varit i parken och åkt lite golfbil. Dom gillar det, jag med hehe. Annars har vi varit ute och jag har fått mycket sol på mig. Min värdmamma igår bara "You´re so tan that you´re glowing". Glowing? Känns som att man gör det mer när man är vit, men ja.. Idag sa hon "You´re gonna be a brown bear this summer" för jag är redan rätt brun. Eller ja, rätt och rätt. Jo, men det är jag väl. För att inte ha solat särskilt mycket. Jag får ju färg när jag är ute och leker med E hela dagarna :)

Sen har jag och E tvättat golfbilen nyss. Blev fin. Dock tyckte han och I det var roligare att leka att svamparna var båtar istället och hinken med vatten var ett hav.

Nu ska jag snart duscha tror jag. Ikväll ska jag jobba.. eller kan inte kalla det jobba tycker jag. Jag ska passa/underhålla I medan min värdpappa läser för E. Går på 20 min kanske, så liksom ja. Senare ska jag till Starbucks och möta upp Anna och Lisa. Vi ska ha språklektion. HAHA. Ja, nu ska man lära sig tyska alltså :) Kan ju alltid vara kul att kunna lite basic stuff sådär!

xoxo
isa


Vi tjejer (minus Anna som knäpper kort och Elif som kom senare) i lördags!


An gard

Idag har jag jobbat. Började runt 10tiden imorse och jobbade till typ 6 ungefär. Skulle egentligen jobbat till halv åtta, men min värdmamma kom  hem tidigare. Vad har vi gjort idag? Hängt ute bara och bakat muffins (eller ja, A bakade mest och dom blev helt okej men inte helt perfekta för vi glömde en ingrediens hehe) och spelat lite baseboll. Eller jag och deras granne spelade lite, så gott vi kunde hehe. Skulle gärna vilja se en basebollmatch på tal om det :)

Jag har börjat försöka lära E lite svenska. Försöker lära honom att säga "Jag älskar dig" och han säger det rätt bra. Han kommer dock inte ihåg meningen så jag måste påminna honom. Men eftersom "I love u" är hans favoritmening, seriöst får man höra det varje dag och han kan säga det till helt främmande människor (haha alltså han är för härlig alltså). Iallafall så lekte vi idag att vi fäktades. Varje gång vi gör det så säger jag "An gard" som man säger. Vet inte vad det betyder, men man säger ju så iallfall när man fäktas.. eller? Jämt när jag säger det så säger han surt "NO, Im guard" haha.

Imon jobbar jag från typ 7 till 12 ungefär, sen ska jag nog hjälpa min värdpappa natta barnen på kvällen och sen ska jag till Starbucks med Anna och Lisa (vi bestämde det precis haha) och ha språklektion ;)

xoxo
isa

Sista april

Hejsvej. Igår var det valborg i Sverige. Igår var det... sista april i USA. Inget speciellt, vad jag vet. Iallfall, på morgonen så åkte jag och A in till The Avenue för att shoppa födelsedagspresent till Anna. Fick tag på några fina smycken och en klockren Glee nyckelring (eftersom vi är besatta av glee). A fick även en läppglans makeup box av mig, som hon kikat på ett antal gånger. Jag fick tvinga henne att ta den från mig, hon ville inte att jag skulle betala. Men jag ville ge henne en "krya på dig" present, eftersom hon brutit armleden.

På eftermiddagen brummade jag iväg till Anna, vi handlade mat på Kroger för sisådär ett antal dollar. hehe. Åkte till Dagmaras hus där det andra tjejerna var. Eftermiddagen och kvällen spenderades med att... ÄTA! Yes indeed. Vi grillade och hade det mysigt. Hade allt möjligt, grillat, snacks, tårta, donuts, pretzels, jordgubbar.. you name it. Gick på en liten promenad efter maten runt sjöng där och Anna berättade skräckisar för mig. Tjejerna beslutade såklart att dom skulle dra ut, men Anna och jag tackade nej. Jag för att jag skulle jobba idag och har som sagt typ 2 veckor tills jag är 21.. jag kan gott vänta in tills jag får gå ut lagligt. Anna för att hon inte ville plus att hon inte är 21 heller. Jaja. Men vi brummade hemåt och sov istället :)

Jag, Lisa och Anna beslutade att ha språklektioner en gång i veckan typ. Vi ska lära Lisa svenska medan hon ska lära oss tyska. Herregud, hur ska detta gå? Får se om vi kommer ihåg det ens och om det blir av. Jag SKA dock lära mig lite tyska här, har jag bestämt. Herregud, vimmlar ju av tyskar så det kan ju vara lika bra liksom.

xoxo
isa




RSS 2.0