30 april

Idag har jag varit ledig. Har inte gjort så mycket hitintills. Har suttit ute och solat lite, härligt väder har det varit. Inte alltför varmt och kvavt men ändå soligt och härligt :) Jag och E tog golfbilen till Walmart förut, för jag var tvungen att köpa vykort. Jag ska posta iväg min räkning från sjukhuset till mitt försäkringsbolag. Räkningen var inte så farlig trots alls.. Eller ja, beror väl på, men från det vi trodde det skulle landa på så är det helt okej.

Min värdmamma har kikat på flygbiljetter till mig till NY, och jag har hittat en till Pennsylvania. Då är jag där en natt (hos Julia) och tar sedan dagen efter tåget till NY. Får se om det funkar, beroende på vilka som ska med och om det funkar att sova hos Julia.

Ikväll ska jag träffa Anna och Sarah. De andra tjejerna ska festa, så vi ska typ käka något och sen kolla på film eller så.

Just nu ser det ut som att jag har en badräkt på mig typ. Mina armar är bruna och benen med, men min mage är blekare än blekast. Är ju inte direkt att jag lägger mig ute i bikini när jag jobbar, och inte när jag ledig heller. Men rykten säger att poolen öppnar den 15 maj.. YAAAAAY!

xoxo
isa


Otursgatan?

Måste bara berätta en grej som är lite smått rolig sådär även fast det inte är nå roligt. Jag var ju som sagt på sjukhuset för några veckor sedan.. två veckor? Kommer inte ihåg, för jag svimmade. Dagen innan bröt As bästa kompis armen och hamnade på sjukhus. Någon vecka tidigare hade Es kompis hamnat på sjukhus då han bröt benet när han åkte ner från våran garageuppfart. IDAG bröt A handleden då hon ramlade med sin.. vet inte vad det heter. Min värdmamma sa förut att "all things comes in threes" som är ett talespråk och undrade vilken det tredje brutna benet skulle tillhöra. A är det tredje barnet som brutit något. Om man räknar in mitt sjukhus besök så blir det ju fyra, men jag bröt ju inget.

Våran gata kallas också för "lightning road", för att blixten slår ner här så ofta.. Oh no, kanske inte skulle sagt det.. mamma och pappa ;) Hehe.

xoxo
isa


Pippi longstocking is coming in to your world, a freckled-face redhead girl

Idag har jag jobbat. Även fast med lite sömn inatt. Eller ja, mer än andra. Min värdmamma och A var vaken till 3 inatt, för I vaknade och var vaken tills dess. Stackarna. Igår var det en sjukt lång jobbdag. Först jobbade jag från 9 till ungefär 4 då min värdmamma kom hem. Sen skulle hon på babyshower kl 6 och undrade om jag kunde passa barnen mer och det kunde jag. Hon hade soccer också så hon kom hem runt halv tio. Iallafall så badade jag E och I och skulle sen läsa saga för E och natta honom. OH NO. Helvete bröt lös. Eller ja, i badkaret började det faktiskt. Han lyssnade inte på något och var helt och hållet omöjlig att ha och göra mig. Han bet A, som var så hjälpsam och snäll, och rev mig. Slutade med att A ringde min värdmamma. Haha.

Men ja, gick att få honom till säng iallafall. I skrek och skrek och ville vara med mig när jag läste sagan för E, men ville inte vara i sovrummet.. så till slut så blev det sagoläsning i hallen. Var en tuff kväll men jag är glad att jag har en underbar 8åring som kan hjälpa mig (så gott hon kan dvs) :)

Idag har det varit en fin dag, så har varit ute i princip hela dagen men hann med att kolla på Pippi Longstocking på förmiddagen. Åt sjukt god fisktacos och tårta till efterrätt. Jag har sagt till min värdmamma att jag inte gillar fisk riktigt, men för att jag ALLTID kopplar fisk till torsk - en äcklig smaklös fisk som är fruktansvärd. Men den här var riktigt god. Kommer dock inte ihåg vad den heter.

Ikväll ska jag bara slappa och ta det lugnt. Kika på Gossip Girl hade jag tänkt och äta lite choklad från min påskkorg jag fick av min värdmamma (som E i princip ätit upp allt i, hah). Blir nog en tidig kväll ikväll skulle jag tro!

xoxo
isa


Tornado

Tänkte bara skriva här om det hemska som har hänt här i södra USA, nämligen tornadon som dragit fram.. det STORA ovädret då om man ska kalla det.

Jag jobbade på kvällen igår och satt och väntade på att min värdmamma skulle komma hem från hennes fotbollsmatch. Märkte att det började blåsa lite, men tänkte inte så mycket på det. Gick in på internet på min ipod och såg att två av tjejerna i min LCC grupp skrivit "tornado" och "when are these tornados gonna stop" eller något i stil med det som facebookstatus. Så min värdmamma kom hem och jag frågade henne om det. Vi slog på nyheterna och hörde om tornadon som var påväg. Eller ja, flera olika för den delade upp sig. Iallfall så var den först i Alabama och var då i Georgia. Den var dock inte nära oss.

Vi hade fått tornadovarning på morgonen, men efter att  ha varit med om typ 6 tornadovarningar här under min tid här och det inte har hänt nått, så trodde jag inte det var något farligt då. Men iallafall, vi satt och kollade och min värdmamma sa att hon skulle ha tvn på i sitt rum och kika på nyheterna till typ midnatt och se om det hände något. Det började åska och regna.

Jag gick och la mig och kort därefter kom A in i mitt rum och sa åt mig att vi var tvungna att gå in i min värdmammas rum. Vi hämtade ficklampa ifall vi var tvungna att ta skydd i garderoben. Det började åska en hel del. Och då menar jag mycket!! Har ALDRIG varit med om ett värre åskoväder. Det blinkade hela tiden i rummet av blixtarna och det small hela tiden. Vi låg tillsammans och kollade på nyheterna och när det kom upp klockslag på tvn när tornadon skulle träffa peachtree så började A att freaka ur och ville ta skydd. Vi väntade dock. Det var vindstilla, vilket jag och min värdmamma tyckte var lite konsigt. Lugnet före stormen kanske sa vi. Sen började det blåsa rätt mycket och då började jag känna lite rädsla måste jag säga. Men det hände inget och sen blev det lugnare.

Jag gick och la mig sen. Kunde dock inte somna för blev rädd i mitt rum då åskande hördes väldigt mycket, det small hela tiden och jag tänkte att "nu kommer det komma en tornado när jag ligger här i mitt rum". Min värdmamma sa att det lät som ett tåg när en tornado kom, så jag låg ju och lyssnde såklart. Så gick till min värdmammas rum igen och låg där en stund. Men sen så förstod vi att det var lugnt och att tornadon gått förbi, dock inte ptc då. Måste väl ha missat den med hårsmån eller nå. Jag vet inte.

Tycker dock det är sjukt hemskt det som hänt och lider verkligen med alla som förlorat någon nära och kära eller drabbats på något sätt. Vet inte hur stor dödssiffran är, men chansar på ett hundratal kanske? Vet att Alabama är den stat som drabbats allra hårdast och speciellt staden Tuscaloosa som i princip förstörts helt. Jordbävningar, tsunami och tornado inom en kort tid här i världen. Whats next?

xoxo
isa

Inte så glamoröst som man tror

Hej. Här sitter jag rödbränd. Idag var jag, min värdmamma och A in till Atlanta. A hade filminspelning med hennes film academy. Inget superspeciellt, utan hennes film academy hade beslutat att göra en liten kortfilm. Så det var inte ens ett betaljobb för A. Men ja, det var.. intressant att se. Roligt sa jag först, men kanske inte var rätta ordet. För så roligt var det inte. Fick mest sitta i timmar och glo och vänta. Och det var sjukligt varmt idag så man satt ju där och svettades i solen.

A filmade en scen där hon och en massa andra ungar spelade.. typ som brännboll ungefär, med några äldre barn. Ja, det var väl det. Det var dock intressant att se som sagt. Men är nog roligare att se när det är något större det handlar om :) Typ reklamjobb eller så. Hon hade en audition idag också, men den missade hon för inspelningen drog ut på tiden.

Åkte hem runt 6tiden ungefär. Åkte och handlade lite mat innan vi åkte hemåt och käkade middag i bilen. Kom hem hit och jag tillbrinagade kvällen med att glo på min värdmamma när hon lagade tårtor och prata om allt och inget. Hon är ju tårtmästaren nr 1. Alla hennes kompisar, och kompisarnas kompisar beställer tårtor av henne. Hon är helt enkelt en mästare på att baka tårtor. Sen såg vi att det senaste avsnittet av Glee fanns uppe, så då kikade vi på det.

Nu ska jag sova :) Imon börjar jag jobba kl nio, yaay sovmorgon!

xoxo
isa


En bild från igår då jag och Anna var och körde lite ärenden i PTC. Jag köpte en TILL klänning. Det börjar gå överstyr det här nu. 3 klänningar har jag köpt här, typ mer än jag köpt i hela mitt liv.


Let the sun shine in



Idag bokade jag och Anna biljetter till musikalen Hair. Den 21a maj kl 20.00 sitter vid bänkade framför den i Atlanta. Ska bli riktigt kul. Anna är galen i teater, så det var hennes idé. Jag är väl ingen jättestor teater och musikal människa, men tror nog att det kommer bli en riktigt cool och rolig upplevelse :) Så det längtar jag till!

xoxo
isa


Det är för varmt

Hej! Vad har jag gjort idag? Inte så himla mycket. Har försökt vara ute litegrann och lekt med E, men så sjukt varmt ju. Utan pool så funkar det inte. Vill inte sitta och svettas som en gris precis. Min värdmamma pratade med våran granne förut och dom pratade att det var så fint väder. Min värdmamma nämnde att jag tyckte det var jättevarmt och typ svensk sommar. Dom kollade på henne och sa typ "oh, poor thing" typ hur jag kommer klara mig i sommar. Haha. Jag vill inte riktigt veta hur varmt det kommer bli i sommar.

Annars ska jag snart äta och sen iväg till Anna. Vi ska nog boka biljetter till en rolig grej som vi ska göra om ett tag. Berättar om det när vi bokat dom. Kl åtta ikväll ska jag passa barnen. Mina värdföräldrar ska iväg på bio. Egentligen hade jag planer, skulle träffa tjejerna bara, men känner att jag kan göra det en annan dag och ställa upp för mina värdföräldrar. Jag jobbar ju inte mycket alls, plus att jag vet att dom inte får spendera så mycket quality tid tillsammans, så det är klart jag ställer upp :)

Btw, igår så kom en av min värdpappas kompisar förbi. Han berättade att dom, dom bor på samma gata typ, kommer få en svensk utbytesstudent i augusti. JIPPIE. Anna åker ju hem i Augusti, och då är jag ju ända svennen här, så det ska bli kul. Hon var 20 också. Hon ska gå på colleget som ligger här i närheten.

xoxo
isa

Time-out

Hejhej. Idag har jag passat barnen. Mina värdföräldrar stack vid halv sju, så jag öppnade min dörr då men hoppades att dom skulle sova längre nu när det var helg. Eh, nej. A var uppe med tuppen hon, kvart över sju studsade hon upp. E vaknade runt halv åtta som alltid och sjusovaren I vaknade kl 9. Vi spenderade dagen med lite wii spelande på morgonen och leka ute i fina vädret. A var hos sin kompis hela dagen typ, så henne såg man inte skymten av. I tar ju nap också i typ 3 timmar varje dag, så det är ju mest jag och E som leker tillsammans.

Vet att många reagerat på att E är sååå energisk och vill leka hela tiden. Inte lätt att hänga med i hans takt kan jag lova, men det är roligt. HAN är rolig må man säga. Han har så roliga kommentarer ibland så man vet inte vad man ska ta vägen. Och gulliga också. Idag snackade vi lite om hans cykel/trampbil eller vad fan det är. Kom in på Sverige och Tyskland och jag frågade honom "känner du någon från tyskland?" Det gör han ju. "No.. or yes.. Christina" Christina var deras förförra aupair från Tyskland som var helt underbar. Jag har mailat med henne lite också och hon verkar verkligen som en fin människa. Jag frågade om han saknade henne och han sa ja och såg lite ledsen ut. Sen pratade vi lite om mig och han frågade, som han alltid gör "are you gonna stay with us forever?" och jag brukar säga något i stil med att jag kommer stanna hos dom väldigt länge :) och han frågar något i stil med "but when are you going home?" jag bara "Im going home the time you are getting sick of me" eller något sånt. Så sa han "Im never gonna get sick of you. I want you to stay forever!". Aw, min lille sötis :)

Även fast han är väldigt envis och ibland väldigt svår att göra med så är han ändå så go och rolig att vara med. Nu låter det som att han är min favorit, men så är det inte. Gillar alla mina 3 värdbarn lika mycket. Jag umgås bara mest med honom eftersom A går i skolan och I är så pass liten och sover lite under dagarna.

Dock fick jag sätta honom i time-out idag för första gången. Inte lätt kan jag lova. Fick bära in honom i huset x)

Och vet ni vad jag fick förut av min värdmamma när hon kom hem? En korg full med godis. HUR SÖTT? Dom firar ju som sagt inte påsk, eftersom dom är judar. Så nu, efter jag pratat med Erika i tele (äntligen, var så länge sen vi snackade!) så ska jag mumsa i mig godiset och kika på Gossip Girl :)

xoxo
isa


Det finns vissa som är galnare än oss andra

Igår hann jag inte skriva blogg, för jag var borta hela dagen i Atlanta och när jag kom hem så var jag för trött. Gårdagen spenderades iallafall med Anna, Lisa, Sarah och Tessan i Atlanta. Lisa kom hit till mig på morgonen också åkte jag och hon till Anna, för att hämta upp henne. Vi fick kika in i hennes hus. Finfint rum hade hon :) Har nog inte träffat på någon som har mindre rum än mig. Men mitt rum är mysigt, så det är helt okej att det inte är så stort.

Vi åkte till Kroger, som är en mataffär, och köpte lite snacks och träffade på Sarah. Så skjutsade Sarah in oss alla till Atlanta. Vi mötte upp med Therese på IKEA, som hade väntat på oss läääänge. oops. Inte mitt fel ;) Vandrade runt på IKEA, åt lunch och flickorna handlade lite. Speciellt Therese gick all in på shoppingen där. Och Anna köpte mängder med svenska kakor och gottgott.

Vi vandrade sedan runt på Atlantic station, inne på HM. En riktigt svennedag alltså, även fast vi hade två tyskar med oss. Jag köpte mig en jättefin vit bikini inne på HM. Kommer bli fint i sommar till en brun hy. Dock kanske den var något liten, men den funkar. Vi drog senare iväg till Hard Rock Café där vi åt middag. Therese bangade dock ur, vi får ta det en annan gång. Det var vi och 100 high school elever typ. Nejdå, men många high school elever som var uppklädda till tänderna för dom skulle på bal. Jag tog en grekisk sallad,  kunde inte välja men den var god och sen delade jag och Anna på en supergod efterrätt - glass.

Efter middagen fjantade vi oss i en park och tog fula bilder. Lagomt roligt sådär när man var övertrötta och mätta. Ojojoj. Sedan tog vi bilen och brummade hem efter en lyckad dag i huvudstaden (i Georgia alltså!).

Och jag använde min shortsdress. Never again.. Jodå, men fytusan vad jobbigt det var när jag var tvungen att gå på toa. Knäppa upp hela dressen och dra av mig allt. Varje gång. Och här i USA så har dom ju tametusan bara sånna här toalettbås överallt. Ingen privathet får man. Så där satt jag inne på en av IKEAs toaletter, med neddragen shorts dress och satt i bara BH, med två snorungar som stod och väntade utanför som kikade in genom springan mellan dörren. HALLÅ? Privay någon? Visserligen var dom små tjejer, men ändå liksom... Never again.

xoxo
isa

vi var ju tvungna att ta lite kort inne på IKEA











Mitt eh..fina..täcke/överkast som bakgrund.


Fredag

Usch, jobbiga veckan = ont i magen. TMI kanske? Man måste ju få klaga lite tycker jag. Det ska man tydligen inte säga här, att man har röda veckan. Det kan man ju säga i Sverige. Inte typ till vem som helst då men...

Idag var jag till Sarah i Fayetteville. Haha, så roligt förut när jag sa till min värdmamma något om fayetteville. Jag hade hört fel när Sarah sa vart hon bodde så jag sa till min värdmamma att hon bodde i "Farview" Hon fattade ingenting. Hmmm, känner igen det namnet från någonstans? Desperate housewives, haha.

Hemma hos Sarah satt vi ute vid poolen hela eftermiddagen och slappade. Hon var hemma med barnen sina, så dom sprang runt hit och dit. Kunde vara härligt att bada, men ja röda veckan plus att det var så kallt i poolen. Åkte hem runt 6 tiden, åt mat här med min värdfamilj och min värdpappas kompis och sen åkte jag till Reyhan.

Hon, Sarah, Dagmara och Dagmaras kompis skulle ut ikväll. Jag hängde bara med till Reyhans och hängde där lite med dom tills dom åkte runt 10 tiden. Känner inte att det är värt att gå ut med falsk legg typ mindre än en månad tills jag fyller. Okej om det vore någon vecka eller några dagar, då är man ju i princip 21 redan.. men inte nu. Dessutom hade jag lite ont i magen och var trött, så jag skippade det.

Imon så ska jag, Anna, Sarah och Lisa in till Atlanta. Gå på IKEA (säger man så, på?) (eftersom Anna inte har varit där.. under sina 7 månader!! FY) och bara hitta på något roligt.

Glömmer också helt och hållet bort att det är påsk just nu, eftersom min värdfamilj inte firar det. Inte något jag går miste om känns det som, påsken har ändå aldrig varit så speciell för mig. Eller jo, när man var liten knott kanske och fick käka en massa godis.

xoxo
isa


Sovmorgon

Idag är jag ledig vilket gjorde att jag sov väldigt länge. Härligt. Har inte gjort någonting hittintills. Har tänkt att åka hem till Sarah nu på dagen och hänga lite, men måste vänta tills min värdmamma kommer hem med bilen. Inte alls lika fint väder idag, men det kanske kommer senare? Hoppas jag på. Eller ja, det är ca 23 grader, så fult väder kan man ju inte kalla det. Men molnigt.

Ikväll vet jag inte vad som händer. Dagmara smsade mig igår och frågade om jag ville hänga med dom ut ikväll. Men vet inte om det är värt att riskera när jag har typ mindre än en månad kvar tills jag är 21? Åh, jobbigt läge. Vet ju att typ Reyhan som är 18 går ut, men det förstår jag. Men jag som snart är 21 kan ju lika gärna vänta tills dess? Jaja, får se vad jag gör. i-landsproblem, jag vet.

Måste nog tvätta idag också, men orkar inte just nu.


Reyhan, Anna & Jag på Starbucks häromkvällen.


22 april

Hey. Idag har jag jobbat. A och E var hos tandläkaren imorse så jag hade bara lillen ett litet tag imorse. Var härligt. Jag tog med killarna till lekparken och vi hängde där ett litet tag. Annars har vi mest bara varit ute idag och hängt, varit så fint väder. Men satans varmt, typ 30 grader. Det jobbigt är ju att man inte kan sitta och sola bara sådär... det är ju FÖR varmt, man behöver en pool att svalka sig i.

Min värdpappas kompis kom hit idag på besök så efter middagen åkte vi till ett glasställe här i närheten och åt god glass. Vi trängde ihop oss alla 7 i golfbilen x) Såg 3 rådjur på jättenära håll när vi åkte i skogen.

Sen ikväll nattade jag barnen. Eller ja, I nattade jag. Min värdmamma skulle iväg och min värdpappa umgås med sin kompis. Imon är jag ledig, yaay. Ska kanske träffa en tysk aupair, åka hem till henne. Får se vad som händer.

Sen funderar jag på att kanske dra ut imon. För tjejerna frågar om jag vill hänga med. Grejen är ju att det känns så ovärt att gå ut nu när jag inte ens har en månad kvar tills jag fyller 21, dvs krogen myndig här. Men det skulle dock vara kul. Får se vad jag gör. På lördag ska jag nog iallafall kanske till Atlanta och umgås med Tessan!

xoxo
isa

Round 2

Hej. Idag har jag varit ledig. Imon börjar jag jobba igen efter min lediga vecka. Anna och hennes värdbarn DA (förkortning gillar vi hehe) kom över och lekte lite med mig och E idag. Hehe, dom var så söta tillsammans DA och E :) E är ju bara för go och kan leka med alla. Senare åkte min värdfamilj iväg till en bokaffär, då stannade jag hemma och skypade med mammi och pappi. Åh såg lille Svea som hörde min röst och började leta efter mig. ÅÅÅH, SKICKA HENNE PÅ POSTEN! Jag vill goas med henne nu.

Nu på kvällen åkte jag och hämtade upp Anna och Reyhan. Vi åkte till Panda Express och åt middag. Hehe andra gången nu den här veckan för mig och Anna, det gillar vi. Sen kom Lisa också och joinade oss. Tror nog jag och Anna (speciellt Anna) var lite trötta och flummade och skrattade åt allt. Vi har ju det perfekta sättet att få bort en person man inte vill prata med.

Vi gick (gick!! det ser man inte ofta här) senare till Starbucks och träffade på Bisera och hennes kompis Marty. Satt bara och slappade och pratade (och vissa *host* anna *host* hoppade runt överallt och klämde på folk, måste se till att ha koppel på henne) "Is she drunk or just weird?" Det vet vi ju alla svaret på den frågan? hehe. Nejdå, Anna. Jag vet att du läser detta och det är bara roligt när det är någon som lättar upp stämningen sådär :) Icebreaker liksom....

Nu ska jag sova. Imon jobbar jag som sagt och sen är jag ledig fre-lör I think. Hoppas det blir soligt då så jag blir lite brunare. Är blekare än blekast nu så.

xoxo
isa


Passover

Heyhey. Vad har jag hittat på idag? Idag har det varit väldigt varmt. Typ ligga-vid-en-pool-annars-går-det-inte-att-vara-i-solen-varmt. Typ närmare 30 grader tror jag. Idag har jag hängt med A typ hela dagen. Vi har varit ute, i skuggan dock för det blev för varmt i solen, och lekt med Playdo. Vi har hoppat studsmatta. Dom har en enorm studsmatta på tomten som är rolig att studsa på. Min värdmamma är typ gymnast, eller ja hon var förr i tiden, så hon hoppade runt och visade lite tricks. A, som är typ bra på allt hon gör seriöst, är ju såklart också rena rama gymnasten och gjorde volter och allt möjligt där på studsmattan. Quite impressive måste jag då säga. Dom försökte lära oviga mig att hoppa och landa i sittposition. Svårt att förklara, men man hoppar oså drar man upp benen och landar på rumpan i sittposition. Hehe. Låter kanske inte så svårt som det är, men det var lite läskigt i början såklart. Men sen fick jag in det. *stolt*
Kanske att jag blir rena rama gymnasten under mitt år här? Eh.

Nu på kvällen så har det varit passover middag. Min värdfamilj är ju som sagt judar, och rätt religiösa. Fast på ett bra sätt. Eller ja, finns det ett dåligt tro? Nej men alltså dom är rätt religiösa, men inte så här att jag känner att det är jobbigt mycket. Dom går i synagongan varje lördag och dom äter bara kosher-mat, dom firar alla judiska högtider och min värdpappa har en sån här kippa på sig nästan hela tiden. Så det var en ca 2 timmar lång middag med en massa böner och sånger och en massa olika maträtter. Men det var väldigt gott måste jag säga. Vet inte vad det var jag åt riktigt, men gott var det.

 Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Tror jag ska kika på något desperate housewives avsnitt eller se någon film på netflix. Lets see.

xoxo
isa




PTC weather



Nu är det sisådär 28 grader varmt skulle jag tro. Något varmt. Skulle gärna vilja hoppa i poolen nu, men den öppnar inte förrän i mitten av maj. i-landsproblem alltså. Funderar på att sätta mig ute i solen med min ipod, men det är säkert för varmt. Men ska härda ut. Stackars mig alltså. Denna värme, och det är bara vår.

Från rikt till fattigt

Igår när jag, min värdmamma och E åkte hem från mallet så svängde vi förbi ett ställe här i PTC som har rätt så dyra hus. Det dyraste kvarteret i Peachtree. Sjukt fina hus var det och STORA! Skulle inte vara helt fel att bo där inte. Min värdmamma berättade att när Ashton Kutcher spelade in en film här i PTC förut så hyrde han och hans fru ett hus där. "Det närmaste dom kan komma ett hus i Kalifornien" sa min värdmamma. Men verkligen jättefina hus, men alla var typ till salu för ingen har råd med dom. Men mja, skulle inte vara helt fel att bo där på ålderns höst ;) Det var ju inte direkt ett familjeområde.
Haha, föressten.. kanske ingen som folk vet, men killen som boxaren Mike Tyson bet av örat på för ett bra tag sen, han bodde här i Peachtree förut och hans barn gick på samma skola som A. he he.

Jag märker verkligen hur annorlunda Peachtree city är från andra ställen, tex. Atlanta. Peachtree är lite mer..eller inte lika fattigt kanske jag ska säga än andra ställen och vi har otroligt låg kriminalitet här, man ser typ ingen som röker och knappt någon tjock människa. Det är som en liten bubbla. Men så kommer man till Atlanta och man får lite verklighetsomfattning ändå. Vi brukar låsa bildörrarna när vi kör i Atlanta, det säger väl en del? hehe. Och det är sjukt mycket ghetto, vad jag tycker iallafall, i ATL.


Skulle inte vara helt fel att springa in i honom.


Känslor

Ja.. nu har jag varit i USA i en månad, mer eller mindre. Den 21 mars tog jag ensam planet mot NY. Har varit hos min värdfamilj i lite mer än tre veckor. Dock känns det som mycket längre. Känns som jag inte träffat mamma och pappa och mina underbara vänner där hemma på hundra år typ. Men längtar jag hem? Nej faktiskt inte. Längtar verkligen inte hem till lilla sletna och tråkiga Gävle, men skulle jag vilja krama mina älskade vänner och familj just nu? Självklart. Dock skulle jag helst vilja att dom skulle få vara med om detta med mig, för det är så roligt.

Är så otroligt glad över att jag tog chansen och gjorde det här. Kan inte riktigt fatta att jag ensam flyttade till ett annat land. Här tar man inte myrsteget och flyttar till en annan lägenhet i samma stad som ens familj. Nej, här flyttar man till ett annat land. Snacka om självständig? Nej, men även på den här lilla tiden så känner jag att jag verkligen växt mer som person.

Min värdfamilj är underbara och tar verkligen in mig som en familjemedlem. Känns så härligt. Och alla pratar så bra om min värdfamilj och gillar dom så mycket, det känns extra bra. Speciellt min värdmamma är en ängel. Det måste jag verkligen säga utan att överdriva.

Dock känns det konstigt att jag ska vara här ett helt år. ETT ÅR. Utan att träffa alla jag älskar. Det känns konstigt. Men ändå, året kommer nog gå fort. Även fast jag varit här en månad så känns det som att det svischat förbi, även fast det också känns som jag varit här hur länge som helst.

Och 1 år är ju egentligen ingenting.

Kalla mig töntig. Men det som känns mest jobbigt är att jag inte kommer få träffa Bellamie och Svea på 1 år. Det är så svårt, för jag kan ju inte direkt skypa med dom och säga att "hörrni, jag kommer hem om ett år". Det funkar ju inte så. Nej, usch, känns lite jobbigt att inte kunna goas och klappa dom och träffa dom på hur länge som helst. Kalla mig töntig, men så känner jag.

Pandra Express

Hej. Idag var jag in till Atlanta med min värdmamma och E. Vi åkte först till en affär och handlade lite mat och sen tog min värdmamma mig till ett jättefint shoppingmall här i Atlanta. Lite finare och lite dyrare, men ett mall som passade mig bra i smaken måste jag säga :) Jag köpte en jättefin beigevit stickad klänning därifrån. Superfin. Jag och klänningar alltså? Vad har hänt. Tror nog Anna har smittat mig lite, hon har alltid så fina klänningar på sig.

Anna och jag åkte på kvällen och köpte mat från Panda Express. Satan i gatan vad gott det var. Första riktigt goda måltiden här i staterna kan jag lova. Inte fan är maten supergod här, det kan man ju inte säga. Brummade iväg med golfbilen till lille parken, eller vad man ska kalla det?, och satte oss på en filt och vräkte i oss. Kom en kvinna/tant med tre hundar som började prata med oss. Hundarna var så söta, och ena kom och la sig bredvid mig.. ÅÅH, jag ville ta med mig den hem. Hon hade räddat alla tre från djurhem eller ja hemlöshet eller vad det var. Hon blev därmed min idol. Sen kom en till hund och nosa på mig. Seriöst, hundar älskar mig.. Anna trodde det kunde vara maten som lockade, men det tror inte jag. Dom kände nog vilken hundälskare jag var..

Sen hängde vi här hemma och kikade på Glee. Glee-nördar som vi är. Det är inte nyttigt med våra Glee-besatthet ibland tror jag. Btw, från något helt annat så planerar jag och Anna att kanske fixa ett midsommarfirande med våra värdfamiljer. Skulle vara superkul. Får se vad som händer.

xoxo
isa

(hade på mig min nya klänning som ni kanske ser hehe)





Outlet mall

Idag har jag varit iväg till ett outlet mall med några av tjejerna i min LCC grupp. Dom hämtade upp mig runt 12 tiden, och sen 2 och en halv timme senare var vi framme. Hehe, trodde inte det skulle ta så lång tid, att det skulle var så långt borta, men det gjorde inget. Det var Estifania, som är från Mexico och hennes syster som hälsade på, Dagmara från Polen och Reyhan som är från Tyskand. Vi delade upp oss och jag och Reyhan shoppade loss tillsammans. Eller ja, hon gjorde det. Hon sa innan att hon var shoppoholic men jises vad den kvinnan shoppade.

Jag shoppade lite grann. Ett vanligt vitt linne som jag behövde, ett rött fint tublinne, en grön shortsdress typ (jättefin, Reyhan köpte likadan fast typ beigevit) och två par trosor. Det var väl inte superbra shopping, men det var helt okej. Hittade ju lite som sagt.

Vi käkade middag på Subway, hehe. Åkte hem runt åtta. Fastnade i jordens trafik på motorvägen genom Atlanta, men kom sen loss. Kom hem hit runt kvart i tio ungefär. Lång dag, men rolig och med trevligt sällskap.

Har självklart glömt min mobil i Dagmaras bil (tror jag) så den får jag väl hämta i morgon antar jag. Imon är jag ledig. Är ledig till torsdag. Skulle egentligen passa mina värdföräldras vänners barn imonkväll och tjäna lite extra cash, men det behövdes inte nu. Aja, får bli en annan gång. Får se vad jag hittar på imon då :)

xoxo
isa




Haha, alla påsarna. Hälften är typ Reyhans. Nejrå..


17042011

Hej. Vad har jag gjort idag? Imorse skjutsade jag iväg Julia till flygplatsen. Snyft. Tråkigt, tycker hon kunde stannat en vecka till så kunde vi hittat på fler grejer ;) Eller ja. Hon kanske kan komma hit en annan gång, när jag vet vad man kan hitta på mer här och kommit in lite mer i vardagslivet liksom.

Kom hem och sov 1-2 timmar till och vaknade sen upp till ett tomt hus. Familjen var i synagongan. Skönt till en början, men sen blev jag väldigt rastlös. Satt ute lite och försökte få lite sol i huvvve, men det blåste så mycket så det blev lite kyligt. Annars idag har jag kikat på DH avsnitt och TVD avsnitt.

Var nu på kvällen iväg och åt middag på en restaurang med en tysk aupair här som heter Sarah. Egentligen skulle jag med en annan tysk som heter Lisa, men hon satt fast i trafiken i Atlanta och kände sig inte riktigt pigg. Så Sarah hängde med istället. Stället var väl inte det bästa och maten var väl inte supergod, men det dög. Sarah var väldigt snäll. Får se om vi ska hitta på något imon också, visar sig vad som händer imon.

Jag har i princip hela veckan ledig fram till torsdag. Fast på måndag ska jag passa mina värdföräldrars vänners barn på kvällen. Min värdmamma frågade om jag ville känna lite extra cash och passa dom.. och varför inte liksom? Får hoppas att det är snälla små barn :)

xoxo
isa

Julia has left the building

Imorse skjutsade jag iväg Julia till flygplatsen :( Tråkigt att hon inte kunde stanna längre. Dels för att hon inte fick utnyttja det fina vädret som är här, eftersom hon var sjuk den dagen då det var strålande sol, och dels för att hon blev sjuk. Men vi fick umgås iallafall, och det var det viktigaste. Hoppas att hon kan komma hit en annan gång också kanske, och då ska det inte finnas några sjukdomar här :)

Igår så åkte vi in till Atlanta. Vi gick runt i/på/jagvetinte Atlantic Station och shoppade. Eller ja, tycker själv att det inte finns supermycket där. Men jag shoppade iallafall ett par cerisrosa mjukisbyxor från Victoria Secret. Hade fått ett presentkort där av Anna som var på 10 dollar. Det tackar man för :) Sen köpet jag en superfin klänning på en affär. Fick den för 23 dollar då den egentligen kostat 69. Kap någon? Brukar inte gilla klänningar så fasansfullt mycket, iallafall inte vardagliga klänningar, men den här var verkligen superfin. Funkar bra som finare vardagsklänning men även till utgång och fest. Vi lunchade även på ett litet thaicafé.

Det var fredag igår, vilket betyder Sabbath för min värdfamilj. Jag och Julia var för första gången med på en äkta sabbath middag med böner och allt. Var intressant kan jag säga, men roligt att vara med om :) God mat var det också!

Sen blev det jordens åskoväder och vi åkte iväg till Anna på Starbucks och satt där ett tag och pratade. Det åskade som inåt tusan. Jag säger då det, man har inte varit med om åskoväder om man inte varit med om ett åskoväder här i sydstaterna.

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Solen skiner så kanske ska ta aoch sätta mig och försöka få färg på mig. Senare idag/ikväll ska nog jag och en tysk aupair som heter Lisa ut och äta middag :)

xoxo
isa




Förra helgen

Bilder från förra helgen i Atlanta. Bättre sent än aldrig ;) Var på fredagen som jag och Therese var ute och käkade. Var på ett ställe i Atlanta som såg ut att vara lite finare än andra ställen. När vi kom in så stod det att man skulle vara lite finklädd typ. Vi var ju inte särskilt finklädda så vi var rädda att vi inte skulle få komma in, men såg sen att ingen var finklädd typ. Våran servitris tyckte min thsirt var söt, haha. Åt helt okej god mat.

När jag åkte in till Atlanta, till Therese, tidigare under dagen så var det supervarmt så jag höll ju på att svettas bort. Det var även premiär för basebollslagets säsong, och eftersom Therese bor jättenära en superstor arena där så var alla vägar avstängda i princip, runt arenan. Så jag fick ta omväg efter omväg, men kom tillslut fram.

De andra bilderna är på Therese värdfamiljs hus brunn. Dom har ju en brunn i huset. Coolt!

xoxo
isa









Atlanta, ärliga ungar och Julia

Idag jobbade jag. Julia var med och hjälpte till. Började typ 7 eftersom E var fruktansvärt morgonpigg just idag och kom in till mig och sa "its morning". Vanligtvis brukar jag hinna äta frukost och göra mig klar och slappa lite innan pojkarna vaknar. I var däremot sjusovaren nr 1 och sovde ända till halv tio så jag fick gå och väcka honom. Julia vaknade runt 10 och vi åkte sen iväg till lekparken här i närheten och lekte lite där. Fint väder var det, inte superfint, men varmt nog för oss (: Fast E tyckte det var kallt och ville ha fleecejacka på sig. Haha. Jag svettades nästan i mitt linne och tunna kota.

Lite efter 3 åkte jag, Julia och A in till Atlanta. Jag skjutsade först A in till hennes film academy. Följde med in och lämnade henne och fick träffa på hennes klasskamrater. En förtjusande liten unge som kanske vissa skulle kalla dryg, men jag kallar.. charmig... typ. Eller ja. Lite väl ärlig dock. "How old are you" "Im 20" "You dont look like that. You look like 17". Kaboom. Tack för den. Kan vara för att jag var osminkad och allmänt risig. Jag ville säga att "jamen du är väl 4 antar jag" men körde till på "9" för att vara snäll. Ungarna vill ju inte direkt se yngre ut än vad dom är. Hon var 7.

Jag och Julia gick först runt på IKEA. Sen hängde vi lite på Target och köpte lite gottgott från Starbucks. Kom hem runt 8 tiden. Tog SJÄLVKLART fel motorväg igen, men märkte det direkt så det var ju ingenting. Men vill tusan lära mig vägen hem helt och hållet nu, med gps givetvis men.

Imon jobbar jag och sen ska vi nog träffa Anna och köra runt här i PTC med golfbilen och visa Julia allt intressant här. :) Vad vet jag inte, för jag har ju knappt åkt någonting med golfbilen. Anna ska försöka Guida mig.

Imon ska jag lägga in lite bilder här tror jag :) Måste fan skärpa mig. Jag vet själv hur äckligt tråkigt det är att läsa en blogg utan bilder.

xoxo
isa


Julia is in da house

Japp. Julia har anlänt till Georgia. Till peachtree city. Till huset. Till mig :) Så trevligt. Jag har inte riktigt fått in det i hjärnan att hon är här för jag har varit sjuk och inte riktigt hunnit tänka på det. Men roligt ska vi ha det. Idag jobbade jag från ca 9.30 till ungefär 1-2 tiden ungefär. Var fortfarande hängig/sjuk så kände mig inge pigg. A var sjuk också, så vi satt och mådde dåligt tillsammans. hehe. Idag har jag dock bara haft ont i magen pga hunger tror jag. Dock har min magsäck krymt så jag får inte i mig så mycket. Jag har lite ryggont också, men min värdmamma trodde det var för jag är uttorkad och att njurarna börjar säga till. Så nu ska jag hälla i mig vatten. Är också stel i nacken. Men men, inge mer klag om det.

Hämtade Julia från flygplatsen runt 5 tiden. Vi åkte hem hit och E ville genast börja leka med henne, haha. Visade henne runt i huset och sen åt vi god mat som min värdmamma lagat. Nu på kvällen hjälpte jag till att lägga barnen, så först läste jag för A, som skrattade lite åt mina uttal och hon fick hjälpa mig lite där hehe. Dock hade hon en rätt svår bok. Sen fick jag lägga I eftersom att min värdmamma åkte iväg en sväng. Det gick bra. Inte lika bra som att få honom att sova lunch dock, då somnar han fortfare än fortast. Men det gick bra.

Nu ligger vi här i sängen och läser och nördar oss vid datorn. Rätt så varmt ute nu, vårvärme för georgia-borna, sommarvärme för oss skandinavier, så vi måste ha fläkten på. Dock låter den så jävla mycket. Sjukt irriterande. Blir nog en tidig kväll för imon börjar jag 6.45. Jobbar till ungefär tre kanske och skjutsar sen A in till Atlanta. Hon ska på sin film academy, så då får jag och Julia ca 3 timmar i Atlanta. Härligt. Ska dock inte svimma igen på Odd Navy som min värdmamma påpekade ;)

xoxo
isa

Fina vänner man har

Anna kom förbi förut med starbucks frappuchino och en muffins. Så sött av henne. Gick ut och möttes av värme. Har nog varit närmare 30 grader idag, fast har inte märkt av det för jag har bara varit inne. Men vi satt ute på våran garageuppfart och bara snackade en massa. Såklart ville E leka med Anna när hon kom. Haha, han gillar henne verkligen.

Även fast gårdagen på sjukhuset inte var någon rolig upplevelse, så var människorna runt omkring så snälla och roliga. Ambulansmännen var riktigt roliga och en som tog hand om mig var en riktig hunk måste jag säga. Men kom ju på det efteråt för jag var lite borta i ambulansen så jag tänkte inte så mycket på det då. Men efter dom gått sa jag till Therese att "Men visst var en av dom riktigt snygg?" haha.

Sen min läkare skämtade och frågade om jag svimmat för jag såg priserna i affären. Haha, I wish.

Nä, nu ska jag kolla på Vampire Diaries avsnittet (yaay äntligen) och sen sova tror jag.

xoxo
isa

Glädjebesked

Mitt försäkringsbolag ringde förut till mig och sa att dom skulle täcka hela kostnaden. SÅÅÅ härligt att höra. Jag tyckte ju dock att det skulle vara konstigt om dom inte täckte den, men vågade inte hoppas. Jag behöver bara betala självrisken på 35 dollar, som är helt sjukt bra jämfört med sjukhus räkning på flera tusen dollar.

Nu har jag precis käkat soppa. Tycker så synd om A som har blivit smittad och ligger och spyr. Vart och vem jag blivit smittad av är ännu ett mysterium. Dock går det något virus nu, så kanske inte så konstigt. Sen som min värdpappa sa så är det inte så konstigt att jag blir sjuk eftersom jag inte är van vid den här miljön oså.

Resten av dagen och kvällen blir lugn. Ska ta det så lugnt som möjligt. Jag jobbar imon men vet inte hur det blir. Tror nog jag är pigg nog att jobba imon, men vet inte om min värdmamma är hemma ändå eftersom att A är sjuk och att hon själv också är dålig. Får se.

xoxo
isa


Sjukhus

Hej. Igår var det ingen bra dag. Jag hamnade nämligen på sjukhus i Atlanta.

Så här var det. Jag sov över hos Therese i Atlanta och vi bestämde oss för att shoppa igår. Jag började känna mig lite dålig i magen och hade ont i magen på morgonen, men tänkte att det skulle gå över. Började känna mig dåligare och dåligare när vi åkte in till shoppingställena och inne på första affären som vi var så började jag känna mig yr. Jag sa till Therese att jag kände mig dålig och att jag ville gå och ta något att dricka. Hon skulle bara betala så jag gick runt i affären och väntade. Plötsligt blev jag jätteyr och kände att jag höll på att svimma så jag ställde mig vid en klädhängare och försökte samla mig. Sen vaknade jag upp på golvet med en massa anställda runt mig. En tant berättade att jag hade gått rakt in i henne och ramlat och slått i huvudet väldigt hårt. Mindes dock inget av det.

Kände mig jättedålig och höll på att svimma igen där jag satt så dom ringde ambulansen. Ambulansen kom och dom bärde ut mig på bår. Therese fick följa med i ambulansen vilket var väldigt tryggt. Dom tog blodtryck på mig och gav mig vätskeersättning, eller vad det heter. Åkte till ett sjukhus i Atlanta. Där tog dom massa olika tester på mig, bla xray röntgen på mitt huvud eftersom att jag slått mig så hårt. Jag trodde jag hade fått hjärnskakning, men det hade jag inte. Dock är xray röntgen svindyrt, men det är som det är. Dom tog även röntgen på min nacke.

Mådde dåligt där och spydde. Grejen att jag mådde dåligt var att jag har fått mag influensa. Dock förstår jag inte riktigt varför jag svimmade, för jag mådde inte superdåligt där inne i affären. Men min värdmamma sa att ibland så kan det bli så om man känner sig sjuk nära ett visst ställe i huvudet så kan det påverka något som gör så at man kan svimma. Jag vet inte riktigt hur det var. Men jag har dock lätt att bli svimfärdig och yr om jag mår dåligt, men brukar nästan aldrig svimma. Min värdmamma och min LCC kom till sjukhuset och efter några timmar så fick jag åka hem med dom.

 Igår mådde jag pyton så jag la mig bara i sängen när jag kom hem och försökte få i mig något att äta. Idag mår jag bättre. Min maginfluensa verkar inte vara långvarig. Mår inge illa nu och har inte spytt något mer än igår. Dock är jag lite dålig i magen, men inge farligt. Det enda som gör ont idag är huvudet, antar för att jag slog i det så hårt och min nacke. Min läkare sa att några muskler i nacken spändes åt när jag slog huvudet så  därför som att jag har nackont och är stel i nacken.

När jag föll så slog jag i sidan av min haka väldigt hårt så jag är öm där och har ett blåmärke. Utöver det så är det inge problem med mig. Nu hoppas jag bara att min försäkring täcker kostnaderna för sjukhuset.

Mina värdbarn är också sjuka nu, speciellt A som spytt några gånger. :( Inge kul. Och imon kommer Julia. Haha bra timing där. Men hoppas att vi alla är bättre och piggare imon!

Är dock väldigt tacksam att jag hade så fina och hjälpsamma människor runt mig igår. De anställda på affären var jättesnälla mot mig. Måste gå in där någon dag och tacka dom. Ambulansmännen var jättebra och roliga. Haha, dom skämtade om Therese I <3 NY tshirt. Min läkare var jättebra och rolig och även sjuksköterskan. Och min värdmamma har varit en ängel och är även så glad över att min LCC kom med och kollade hur det var. Hon ringde mig imorse och hörde hur det var med mig. Skulle egentligen på LCC möte idag och spela tennis med min LCC grupp, men det gick ju inte :( Sist men inte minst så är jag så glad och tacksam över att Therese var med mig hela dagen igår och var ett sånt fint stöd. Det kändes verkligen jättetryggt!

xoxo
isa

Sleepover at Therese place

Hello. Idag är det rätt kvavt ute. Inte soligt, men ändå varmt. Mitt rum är väldigt kvavt, men jag har min fan på. Kommer inte ihåg vad det heter på svenska.. haha illa. Idag har jag inte gjort så mycket hittills. Spelat lite super mario med min vmamma och bara chillat. Det är väl ca 22 grader ute kanske (typiskt svensk att skriva om vädret haha).

Har precis ätit lunch också. Macka med peanutbutter och banan. Seriöst så måste jag variera mina lunchmåltider snart. Kommer väl skita ut peanutbutter om det forsätter i den här takten. Började bli riktigt trött på det måste jag säga. Men är man i peanut butter landet så är man ;)

Har packat för ikväll ska jag till Therese. Jag ska sova över hos henne. WOHOOOO. Ska bli så kul. Ska åka till henne runt fyratiden ungefär. Hoppas på att hon vill gå ut och käka middag kanske när jag kommer. Imon ska vi nog vandra runt och shoppa igen. Hehe, kan ju inte bli för mycket av det! Eller bara turista runt i Atlanta.. kanske borde kolla upp lite vad som kan vara roligt att göra eller se.

Lovar att knäppa ton med bilder idag. Lilla turisten kommer fram idag!

"You are swedish huh?"
"Yes.. you are american huh?"
haha, E är så söt ibland med sina kommentarer och frågor.

xoxo
isa

Back to PTC

Hemma igen nu från Ohio. Åkte ca halv nio på morgonen på månadagen härfrån PTC. Tar ca 10,5 timme härifrån till Columbus, Ohio. Men eftersom vi stannade oså och först åt lunch på ett ställe i Tennessee och sedan middag med min värdmammas brorsa i Cinncinatti, Ohio, så var vi inte framme förrän kl 9 på kvällen på hotellet. Men även fast resan var lång så kändes den inte så lång. Jag körde ca 15 min kanske när min vmamma var tvungen att sitta i bak med I.

Hotellet var faktiskt riktigt fint. Vi hade två rum som var connectade med varandra. Så det var typ en skjutdörr emellan bara. Så jag och A delade rum och min vmamma och pojkarna delade rum.

På tisdagen så spenderade vi dagen hemma hos min värdmammas syster. Hon hade precis fått barn så där fanns en supersöt lite 5 veckors baby. Och även mina vbarns kusin B, två år. Vi spenderade hela dagen i princip där och bara hängde. Träffade även på min värdmammas mamma. Alla trevliga och rara.

På onsdagen så hängde vi först hemma hos min värdmammas syster någon timme. Sen åkte vi tillbaka till hotellet och åt god lunch från TGF fridays(?) Sen tog vi typ en nap på rummena och bara hängde där tills runt 4-5 tiden då vi åkte till en vattenpark. Ett inomhusbad alltså, men med roliga ruschbanor och en massa roliga grejer. Jag blev 8 år igen kändes det som. Jag och A åkte en superrolig vattenruschkana. Sen sprang jag runt med E som var så lyrisk över grejerna som såg ut som brandslangar och sånt så han skrek "firefighter" hela tiden. Haha. Vi åkte hem runt halv åtta-åtta tiden ungefär.

Idag lämnade vi hotellet runt halv nio tiden igen. Det tog bara ca 10 timmar den här gången, men det kändes längre bara för att vi inte stannade några längre sträckor utan var i bilen 10 timmar i sträck liksom. Resan var lång, vi var alla trötta och ville bara hem. När vi hade ca 1,5 timme kvar hem så började I spy. Tack och lov så satt jag bredvid honom (eller ja kanske inte för mig hehe) så jag kunde hjälpa honom. Och inte spydde han 1 gång inte.. nej 3 gånger. Stackarn. Tror han var förstoppad eller åksjuk. Han är ju bara 1 år så hela resan har ju helt rubbat på hans dagliga schema, så jag tror han har haft lite svårt att vänja sig. Min vmamma kom och kramade mig förut och sa tack för att jag varit så hjälpsam. Haha, dom var rädd att jag skulle ta första bästa flyg hem efter två 12timmars resor i bil med en unge som spydde på mig. Haha, som om!

Jaja. När vi kom så åt jag mat, sen har jag och A målat naglarna. Eller, ja hon målade mina så fina. Röda med små vita prickar. Jättefint förutom att det blev liite utanför. Men men ;)

Imon är jag ledig så imon ska jag till Atlanta, till Therese. Vet inte riktigt när jag drar dit men antagligen senare på eftermiddagen. Dock vill jag helst slippa "rush hour" till Atlanta. Men iallafall så ska jag sova över där tills på lördagen :) Ska bli så kul!

xoxo
isa


jag suger på att ta bilder. jag vet. jag tog 1 bild från Ohio, och det var på hotellrummet, lite av det när jag ligger i sängen. Men såklart är den på min ipod och jag fattar inte hur jag får den bilden till datorn. Men iallafall.. ska bli bättra på att ta kort. Den här bilden är från när jag hade picknick med Anna (haha pinsamt att jag skrivit Therese och Anna fick påpeka det idag x)), Lisa och Sarah!

Next destination; OHIO

Sitter i mitt rum nu och det är ca 17 grader ute kanske. Har varit väldigt varmt idag, ca 24 grader kanske, och jag fick ha både mitt fönster öppet och min fläkt på eftersom det blir väldigt varmt i mitt rum när solen ligger på. Jag har börjat inse lite att sommaren kommer bli olidlig. Annas värdmamma har sagt att vissa dagar så går man inte ut, för det är så sjukt varmt. Är så glad att vi har en pool här i närheten som vi kommer hänga vid på sommaren. Idag satt jag ute i solen och har fått färg i ansiktet och bränt mig lite på bröstet. Min värdpappa skrattade åt mig när jag sa att det var "quite hot today" och bytte om till shorts. Skandinav här som är van vid kyla men inte värme.

Vi åkte på eftermiddagen allihopa plus A supersöta kompis M till The Avenue. Där köpte vi supergod glass och tog sen en tripp runt området här och runt sjön med golfbilen. Väldigt härlig dag har det varit. Fick pannkakor och maple sirap till middag. Svenska pannkakor med grädde och sylt är dock godare tycker jag.

Packade till Ohio eftersom att vi drar imon runt åtta på morgonen dit. Vi ska bo på hotell/hostel, jag vet inte vad, och hälsa på min värdmammas syster. Trippen dit tar väl ungefär 12 timmar skulle jag tro. Mer eller mindre. He he. Jag och A ska nog dela hotellrum tror jag, som hon är överlycklig över. Gillar att hänga med henne, ofta glömmer jag att hon bara är åtta år. Hon känns så mycket äldre.

Så detta kan bli det sista blogginlägget tills på torsdag. Får se om jag kommer ha tillgång till dator och internet på hotellet.

xoxo
isa


Hur ska jag klara sommaren?

Det är väldigt varmt här i PTC nu. På min dator står det att det är 24 grader. Vet inte hur varmt det är dock, men runt det. Jag har suttit ute och solat lite och läst min Glee bok, men blev så varmt så jag var tvungen att gå in och kyla ner mig lite. Ska nog byta om till shorts.

Senare ska nog jag och min värdmamma till ett outlet. Beror på om hon måste jobba eller inte. Jag måste ha mig ett par skor/sandar. Mina gladiatorsandaler har gått sönder (hade limmat dom, men det funka inte) och mina converse är för varma att ha vissa dagar, som idag.

Måste packa också för imon drar jag, min värdmamma och barnen till Ohio. Ca 12 timmars bilresa, he he. Tur dock att vi har tv i bilen så barnen kan kolla på filmer. Vi ska vara där till ungefär torsdag och hälsa på min värdmammas syster :) Ska bli kul.

xoxo
isa


Newnan

Hallå. Idag har det varit riktigt fint väder.  Tror jag faktiskt har bränt mig lite på näsan. Runt 12tiden hämtade Anna upp mig i hennes golfbil och vi körde iväg till en park. Där träffade vi på Lisa och Sara, två tyska aupairer. Hade picknick där och njöt av solen. Sen körde Anna oss iväg med golfbilen och kikade runt i området. Jag och Lisa fick sitt i baksätena i barnstolar, haha.

Sen umgicks jag med barna mina på eftermiddagen. Vi var ute och lekte och hoppade hopprep och käka glass. Dom är så goa så. Sen åkte jag och hämtade Anna och hon fick äta här hemma hos oss. Min värdmamma gjorde supergoa panini. Till efterrätt åt vi en tårta hon gjort. Hon är superduktig på att göra tårtor.. nu skojar jag inte, utan en konstnär typ. Hon gör en massa olika figurer och skulle verkligen kunna sälja dom om hon skulle vilja. Men hon bakar åt hennes vänner när dom vill ha.

På kvällen så åkte jag och Anna till Newnan, hem till Elif där resten av tjejerna i min LCC grupp också var. Hon är en av tjejerna i min LCC grupp. Newnan ligger typ precis utanför PTC, så det skulle väl ta ca en halvtimme dit kanske. Men eftersom att GPSn inte hittade adressen så försökte vi följa Elifs vägbeskrivning, vilket inte var lätt. Vi åkte för långt helt enkelt. Åkte in på en bensinstation och tankade för första gången (!!). Körde så långt igår så kände att jag ville tanka på bilen åt min värdpappa. Vi kom iallafall hem till henne sen efter många om och men. Och med Glee dunkades i högtalarna i bilen, haha.

Elifs värdfamiljs hus var helt stört. Sjukt snygg och lyxigt. Båda hennes värdföräldrar är läkare, så det är där pengarna rullar in. Dom hade typ sjukt många sovrum, pool, gym och biosalong. Sjukt snyggt hus måste jag säga. Vi kikade på film och sen var det dags att åka hem igen eftersom vi hade en bit att åka. Lämnade av Anna hos henne, vilket är ca 10 min från mig med bil och åkte sen hem. Nu ska jag sova (:

xoxo
isa


Åker i Annas pimpade golfbil


Vad jag shoppade

Imorse vaknade jag vid halv nio ungefär av att E knackade på min dörr. Jag låtsades sova och hoppades att han skulle gå.. men händer det? Nej, svarar jag inte så går han ändå inte och säger "Isabelle, its morning!" haha. Så söt. Sen kom hela ligan in och kammade håret och knäppte kort och allt möjligt. E tog några fina nyvakna bilder på mig som nog raderas så fort som möjligt. Nu är hela familjen i synagogan och jag är ensam hemma. Skönt faktiskt med lite ensamtid här hemma. Är inne på skype nu och hoppas på att Julia ska logga in, för hon vill snacka lite idag.. tror jag? Eller imon?

Kl tolv hämtar Anna upp mig oså ska hon, jag och kanske två tyska tjejer ha picknick. Mys. Vädret är inte supervarmt men helt okej. Solen skiner och kanske att man kan skippa jackan idag. Igår var det fint väder också, inte för kallt och inte för varmt och jag hade fönsterrutorna nedvevade litegrann medan jag susade fram på motorvägen till Atlanta.

Ska ner och käka frukost snart och duscha och använda mina Victoria Secret produkter ;)

xoxo
isa


mina grejer som jag köpte i Atlanta





Dom hade 6 produkter för 30 dollar!

Shopping i Atlanta

Är hemma från Atlanta. Åkte dit runt halv tre tiden och körde till Therese hus som är i downtown Atlanta. Hon bor nära en superstor arena som finns där, så hoppas på att kunna kika på nån sport där någon gång. Skulle vara coolt. Therese var iallafall jättego och trevlig. Kommer definitvt hänga mer med henne, om hon vill det ;) Jag hämtade upp henne och sen åkte vi till shoppingstället i Atlanta.

Jag köpte inte alls så mycket som jag trodde, men det kanske är bra. Tog oss en liten förfriskande kaffedrink från Starbucks. Vi köpte lotion, duschkräm och parfym från Victoria Secret och jag köpte en tröja från American Eagle och ett par solbrillor. Sen åt vi middag på ett ställe som hette Joe´s, eller något sånt. Kommer inte ihåg. Vid ungefär åttatiden drog vi hem. Först skjutsade jag hem Therese igen. Som btw har typ jordens coolaste hus. Alltså hennes värdfamilj. Sjukt stort och annorlunda. Lite gammaldags. Dom har en brunn (!!) i köket. Glas över, men en äkta brun alltså. Coolt som tusan. Hennes barn verkade jättegulliga också även fast jag hade svårt att förstå vad hennes lille pojke sa.

Är sjukt stolt över att jag klarade över att åka till Atlanta helt själv och inte vara orolig eller rädd. Ni ska bara veta hur trafiken är och hur vägarna ser ut. På motorvägen finns det som max 8 filer.. hehe. Men det gick bra. Det ända som inte gick bra var att hitta.. haha. På ditvägen så missade jag avfarten till motorvägen så jag åkte en liten omväg tror jag. Dock ingen stor. På hemvägen nu så åkte jag in på fel motorväg. Dock var det lätt hänt eftersom det är två motorvägar som korsar varandra och man måste ligga i rätt fil för att inte hamna på fel väg. Men det glömde jag bort och tänkte inte på. Så jag ringde min värdpappa och han hjälpte mig  hitta hem igen. hehe. No problemas där inte. Man får se det på den posivtiva sidan, jag fick köra sjukligt mycket idag helt enkelt. Och det gick finfint. Nu gäller det bara att lära sig hitta lite och att lära sig att följa gpsn. Tror kanske att det ska vara lätt, men det är det inte alltid.

Ska visa er bilder imon på vad jag köpte.

xoxo
isa










Finbesök

Btw, så får jag finbesök någon dag efter den 9 april. JULIA KOMMER HIT! Yaaay. Ska bli så kul. Anledningen att hon kommer hit så tidigt inpå är att hon är ledig den veckan, det är hennes semestervecka och hon har ingenstans att ta vägen (det där lät sorgligt haha). Nä, men hon vill inte hänga i Pennsylvania under hennes semestervecka så då ska hon få komma hit till Georgia istället. Jag frågade mina värdföräldrar igår och sa att det kändes lite konstigt att fråga när jag varit här i en vecka. Men dom hade inget emot det alls. Dock jobbar jag såklart under den veckan, men jag jobbar endast sön, tis-ons och slutar runt 3 tiden på dagarna, så jag har ju tid att umgås med henne ändå. Måste nu börja planera vad jag vill visa henne. Svårt eftersom jag knappt sett något själv, haha. Ska ju självklart ta ut henne med en tur med golfbilen (: Jag ska också kika runt i Atlanta idag och se vad som kan vara kul att åka till när hon är här.

xoxo
isa


Peanut butter and Jelly

Glömde säga igår att jag skypade med Jossan igår. Hon fick träffa på alla mina små söta barn :) Haha, E sa förstås "Hey, watch this" och blåste upp kinderna och tryckte ut luften ur dom så att det lät roligt. Man kan bara skratta åt honom, han är så rolig. I hade på sig min "Here comes trouble" tshirt, skitsöt på honom. Min värdpappa kom springande och sa "Isa, you probably already knows this.. but the letters glows in the dark" Haha, det visste jag inte.

Angående E så äter han i princip hela tiden en macka med peanut butter och jelly till lunch. Eftersom jag har gjort det till lunch till honom hela tiden så har jag ätit det till lunch hela tiden också. Men det är faktiskt väldigt gott måste jag säga. Speciellt med banan emellan, som min värdmammas syster visade mig när hon var här.

Nu ska jag ta på mig kläder och sen tvätta för första gången nu. Börjar bli ont om strumpor så måste tvätta lite. Sen runt halv tre tiden tror jag ska jag brumma iväg till Atlanta. Kommer ju ha skitsvårt att hitta tror jag, veta vilka filer jag ska ligga på, men det visar väl sig vart jag hamnar. Jag åker iallafall inte i rusningstrafik då, så det är bra.

xoxo
isa


Walmart

Hello. Idag började jag jobba halv nio. Härligt. E kom in typ tjugo i åtta i mitt rum och ville leka, men jag sa att jag skulle sova bara lite till. haha. Idag hade jag som vanligt pojkarna. När I tog en nap så gick jag och E ut och lekte. Det var väldigt fint väder. Eller ja, inte för att vara här kanske, men för mig - en skandinav. Det var väl kanske ca 15 grader varmt ute ungefär och solen sken. Superhärligt.
Hämtade A från busshållsplatsen efter hon slutat skolan med golfbilen. Haha, den är så rolig. Dock har jag bara kört med den från mitt hus till busshållsplats som är några hundra meter bara.
Sen kikade jag på Tangled med barna mina. Har sett den ett antal gånger nu. Vi köpte den igår, haha. Men den är väldigt bra måste jag säga.

Hade inge planer så åkte till Walmart med min värdfamilj minus A. Stort som tusan och dom hade typ allt man kunde vilja ha. Köpte dock inget. Har inte köpt något än utan måste först ta in allt känns det som. Nu på kvällen följde jag med min värdmamma till Newman (kommer inte ihåg vad stället heter) för min vmamma skulle till en MUaffär och köpa smink. Sen gick vi och kollade i affärerna där. Superfint, ett ställe som jag garanterat kommer åka tillbaka till. Haha i en affär så sa min värdmamma typ till en anställd att "Shes new to this area, so Im showing her around" och hon frågade mig "oh, were you from?" Hon hade ju väntat sig typ att jag skulle säga "alabama" eller någon annan stat, så när jag sa "Sweden" så såg hon chockat tillbaka på mig. Haha.

Kom hem och satt och snackade ett bra tag med mina värdföräldrar om allt möjligt. Nu ska jag gå och sminka av mig och borsta tänderna och sen antingen kika på någon serie eller ja.. läsa min glee bok :) hehe. Imon är jag ledig, så ska till Atlanta och träffa en svensk aupair som bor där, Therese, och förhoppningsvis SHOPPA!

och jag lovar att jag ska bli bättre med att ta kort.. fy!

xoxo
isa


RSS 2.0