Världens finaste familj kommer hit

Om 2 veckor kommer familjen hit. HIT. Jag kan inte fatta det. Kommer inte fatta det när dom är här. Kommer inte fatta det när dom åkt hem. Dom kommer hit den 12de Juli, stannar tills den 14de här i PTC med mig. Jag jobbar men ska umgås med dom när jag är ledig. Den 14de ska vi en tripp till Atlanta på förmiddagen och sen på eftermiddagen åker vi allesammans till New York City. Där träffar vi på Julia och tillbringar några dagar alla tllsammans där. Ska bli sååååå roligt. Den 18de juli på en måndag flyger jag hem till Atlanta igen. De andra drar iväg till Pennsylvania några dagar efter och tillbringar 2 dagar där med Julia.

I New York är jag i princip lika turistig som familjen, så tror dom får kolla upp vad vi ska hitta på. Dock här i PTC och Atlanta är det ju jag som bor här som måste hålla i trådarna. Roligt tycker jag. Har redan kollat upp en massa grejer vi kan hitta på, men ska försöka planera mer snart. ÅHÅÅHÅ, ska bli så himla kul ♥

Tyvärr kommer inte min fina bror hit, men han kanske kommer i höst istället :)

xoxo
isa


familjen minus pappa och pontus. (kunde inte hitta en bra bild på oss alla tillsammans)

Florida bilder











3 bilder från Florida resan. Min värdmamma har lagt in på fb nu och det här är väl i princip alla de jag kan lägga upp, för kan inte lägga upp de med barnen. Även fast dom är jättefina med alla oss vitklädda. :)
Åh, saknar stranden! Florida var så fruktansvärt vackert.

xxx

3barns tonårsmorsa på Walmart?

Idag sov jag ut och gick upp runt halv 11. Jag började jobba kl 14.00 men orkade inte riktigt dra mig iväg och göra något innan. Istället spelade jag lite wii med E och min värdmamma. Runt 4tiden åkte jag iväg med ungarna mina till först Walmart och sedan The Avenue. Hade planerat att kanske dra till poolen, men vi ändrade oss och drog och shoppade istället. Eller ja, A köpte ett födelsedagskort på Walmart och sen åkte vi och kollade i leksaksaffären Shaninigans eller hur tusan man stavar till det på The Avenue. Kom hem, åt middag och jag la barnen. Nu har jag slutat, eller ja för ett tag sen då men, och väntar otåligt på ett samtal från Bisera. Jag måste få tag på henne och veta om hon kan hämta mig när jag kommer hem från NY.

Tur att jag har min värdmamma som är en jäkel på att hitta bra och billiga flygbiljetter. Hade bara hittat flygbiljetter för 220 dollar men hon hittade en för 128 med taxer och allt. Skitbra. Nu gäller det bara att se NÄR jag kan åka, om min värdpappa kan hämta upp mig eller om Bisera kan. Får se, på ett sätt eller annat kommer jag väl hem :)

Imon jobbar jag till halv fyra tror jag och får se vad jag hittar på efter. Kanske spenderar eftermiddagen med Mia och Sandra beroende på vad dom gör.

xoxo
isa


En bild på alla oss svenskar från den svenska midsommar middagen hos Therese. Vi ser alla lite smått obekväma och stela ut - svenskar i ett nötskal? hehe


Atlanta



Innan jag åkte hit till USA så var jag mest orolig över en sak - att köra i USA. Eller närmare bestämt i Atlanta. Såg precis att Atlanta är rankad 3a som en av de värsta städerna i USA att köra i. Varför? Trafiken. Inne i Atlanta, på interstaten så finns det uppemot 8filer. När det är rusningstrafik och kväll är det inte alltid roligt att köra där kan jag lova. Man blir lite smått chockad i början. MEN, att jag som endast haft mitt körkort i ett halvår klarar av att köra där är jag väldigt stolt över måste jag säga. Har väl kört till Atlanta ett bra antal gånger nu och börjar nästan bli lite van. Ibland är trafiken bra, ibland är den hemsk. Speciellt när dom ska fixa vägarna och all trafik ska klämma ihop sig på 3 filer eller när det skett olyckor.

Tycker överlag att det är väldigt härligt att köra här i USA och tvekar inte att göra det om jag kan. Automat växel i bilen kan ha något med det att göra. GPS i bilen kan också ha något med det att göra. Utan GPS skulle jag varit vilse för länge sen.

Familjen ska komma hit om två veckor och hyra bil och köra från flygplatsen till mig. Dom kommer få det svårt. Ack ack. Skojar bara. Flygplatsen ligger närmare mig än vad Atlanta gör så dom kommer slippa den hemska trafiken och den 8 filiga vägen. Vägen från mig till flygplatsen har väl som mest 4 filer skulle jag tro. Ska dock ta dom in till Atlanta någon dag och då får dom se den omtalade vägen.

Det jag tycker är härligt här i USA är att dom inte alls verkar ha lika mycket regler som vi har i Sverige. Här kan man köra höger även fast det är rött (måste såklart kolla och se så inga bilar kommer) och stopp skyltar finns ÖVERALLT (på gott och ont det där). Men vet man att man kan köra höger när det är rött och att stanna vid stoppskyltarna så är man i stort sett redo och klar för att köra i USA. Jag lovar, kan man köra hemma i Sverige så kan man garanterat köra i USA. Dock känner jag ändå att jag lärt mig sjukt mycket mer att köra här än vad jag gjorde i Sverige. Att köra i storstad och på 8 filiga väger kräver ju ändå lite av en.

Så ni blivande aupairer som oroar sig över körningen här i USA - Dont.
(fruktansvärt vad intressant ett inlägg om körning kan kännas att skriva.)


Saker att se fram emot

Jag och Lisa har planerat in en rad grejer som vi vill göra. Vet dock inte om vi kan göra allt, men några av grejerna iallafall. Vad vi nästan helt säkert ska på är;

- Kings of Leon konsert den 27de Juli
- Atlanta Braves baseboll match i augusti (med Lisas familj som är på besök)

De här grejerna vill vi också göra, men är inte helt planerade än:
- Las Vegas, någon gång ska vi iväg!
- Six Flags, nöjespark.
- Wicked musikal, Lisa har biljett dit och vill att jag ska med. Ska dock fundera på det men fick lite mersmak av musikaler då jag var på Hair med Anna.
- Callaway Garden, typ en park som man kan klättra oså. Svårt att förklara och det låter skitmesigt, men det verkar skoj (även för mig som är livrädd för höjder)

Utöver det så vill jag även åka till Boston och hälsa på Erika, åka till Julia i pennsylvania och hälsa på igen några fler dagar än sist, åka till Miami och Key West med Therese och roadtrippa lite häromkring Georgia och granndelstaterna. Mycket resandet, men det är det jag älskar och jag lägger hellre pengar på att resa än att shoppa en massa. (även fast shoppa också är roligt, he he)
(västkusten (californien ffs) vill jag ju också till såklart, men det tror jag blir bäst att ta på resemånaden)



Jobb, pool, huvudvärk.

Idag jobbade jag till 12tiden ungefär. Jag var till parken med killarna på förmiddagen. Är för varmt ute nu för att kunna vara i parken, så om man ska vara där så måste man åka antingen supertidigt eller på kvällen. Vi åkte iväg kl 9 och jag trodde det skulle vara okej. NEJ. Varmt och svettigt och efter en halvtimme så begav vi oss hemåt igen. Dock tycker båda killarna (plus jag hehe) att det är roligt att åka i golfbilen, så det funkar ju liksom bra ändå.

Sen idag på eftermiddagen var jag iväg till poolen med min värdmamma och killarna och bara slappade. Det var lite molnigt så det var perfekt varmt idag. Inte för hett som det annars är. Nu ligger jag i min säng och har ont i huvudet. Skulle iväg till Starbucks med Elif och Sarah, men känner inte att jag är pigg för det. Hoppas verkligen inte jag blir sjuk nu när 4th of July är runt hörnet. Ska bli sååå kul att få vara med om den högtiden. Men ja, ska tillbringa min kväll framför tvn tror jag :) Ska kolla på en film som min åtta-åring älskar och tipsade om. Typ som high school musical fast roligare sa hon. Ja, jag gillar ju lite mesiga tonårsfilmer så det blir nog bra ska ni se. Dessutom har jag ju fortfarande en halv chipspåse kvar som jag fick från mamma och pappa förut på posten. :)

Imon börjar jag jobba kl 14.00. Får se vad jag hittar på innan dess. Antingen tar jag en lång sovmorgon eller så åker jag iväg och shoppar lite. Måste dock hålla i pengar för jag har en massa roligheter att se framemot!

xoxo
isa


Saknar denna filur. Känns som jag inte sett henne på evigheter. Hon är i Florida nu den lilla skitungen på semester!


Allt handlar om kommunikation

Åh, kommer ni ihåg att jag var nervös över en grej jag var tvungen att prata med mina värdföräldrar om? Jag och min värdmamma satt och snackade ett bra tag ikväll och då tog jag upp det. Och jag hade ju såklart missförstått allt. Tänker inte berätta vad det var, för det är inte så viktigt. Det var inte superallvarligt samtidigt som det såklart var lite allvarligt. Men som sagt, allt var bra, jag missförstånd lite grejer och livet är super. Såååå glad att jag snackade om det med min värdmamma ikväll. Kommunikation är allt alltså. Det handlade om en grej som jag trodde dom hade typ lurat mig på, eller inte lurat men inte talat om, men som i själva verkar visar sig vara en grej som gör så att jag får det snäppet bättre än andra aupairer. Tycker jag iallafall.


Livet är bra. Min värdfamilj är bäst. Mina vänner här är underbara och jag trivs som fisken. Och min familj kommer hit om ca 2 veckor. Livet kunde inte vara bättre.

xoxo
isa

Swedish midsummer celebration

Igår så sov jag ut för första gången på ett bra tag kändes det som. Härligt. Vaknade runt 10tiden av att huset var tomt - skönt. Jag åt frukost i lugn och ro och kikade på Laguna Beach. Försökte få tag på Therese som senare visade sig hade sovit till typ 1, därför jag inte fick tag på henne.

Jag och Sarah åkte till ett frozen youghurt ställe här i närheten. Sååå gott. Man kan ha typ ALLT på det. Och det har man ju också. Innan fick jag tag på Therese som bjöd oss till henne på kvällen för midsommarfirande. Så efter vi käkat så åkte vi hem först till mig och sen till Sarah för att göra oss klara inför kvällen. Åkte iväg runt fyra tiden för att vara framme i Atlanta runt 5.

Jag tog ju inte med min gps som hade Therese adress inlagd i, utan vi tog Sarahs Gps. BIG MISTAKE: Jag trodde ju att jag skulle kunna ta mig hem till henne från den stora basebollarenan som ligger nära henne. Virrade omkring i hennes områden ett bra tag. ca 45 min senare, ringt ca 20 gånger till Therese utan svar och ett tålamod som började ta slut så hittade jag till hennes hus tillslut.

Det var väldigt trevligt firande iallafall. Det var jag, Sarah, Therese, hennes kompis Sara och hennes bror som var på besök från Sverige och Saras kompis från Sydafrika, Therese värdfamilj och en familj som de kände. Sara och Therese hade köpt hur mycket mat från IKEA som helst och det var verkligen midsommarmat. Så himla mysigt. Satt vi ute på deras gård och käkade och hade det trevligt. Therese hus som är helt sjukt stort och coolt (som jag alltid nämner men som alltid är värt att nämnas igen).

Jag och Sarah var tvungna att dra oss hemåt runt 10tiden för vi skulle upp och jobba idag både två. Det var trafikstockning på interstaten i Atlanta för det hade väl varit någon olycka eller så. KUL. ALLA bilar skulle klämma in sig i tre filer på vänstra sidan. ALLA bytte filer på samma gång. Nervös? Ja.

Idag har jag jobbat och nu sitter jag här och tänkte kika på film men tror jag skippar det. Imon jobbar jag från 7 till 13.30 och sen hjälper jag min värdmamma på kvällen. Får se vad jag gör däremellan.

haha, när min värdmamma kom hem och jag kom ner från trappan så sa hon
"Thank u for cleaning up the house" något sånt, något annat ord.
Jag bara "Never mind... ööh... I mean No problem"
Engelskan är inte alltid lätt, haha.


xoxo
isa


En gammal bild på Therese i Atlanta när vi i princip precis hade träffats.


Jag längtar

Suck. ALLA är borta nu känns det. Eller jobbar. Mia jobbar. Lisa åker bort idag. Anna åkert bort idag. Estefania jobbar. Elif jobbar. Bisera är borta. Återstår bara jag och Sarah. Så nu ska hon snart komma över och vi ska åka och käka frozen youghurt eller något sånt. Kan ju inte ligga vid poolen och bada (även fast jag vill) för det är den där jobbiga veckan som kommit. Succcccccck. Vilket problem jag har alltså.. ;) hehe.

Har kikat på lite grejer som jag och familjen kan hitta på när dom väl kommer hit. Suger ju lite att jag måste jobba när dom är här, men det blir bra ändå. Har jag tur så behöver jag inte jobba kväll på onsdagen, så då jag kan vara med dom mer. Annars har vi torsdagen i Atlanta tillsammans och sen bär det av till NY över helgen. Ska bli sååå kul. Har inte riktigt fattat att dom kommer HIT, men det börjar sjunka in litegrann nu. AAAAAAAAAAAAH, jag vill ha 12 juli NUUUUUU! (det är ju fan snart)

xoxo
isa


En sjukt gammal bild på familjen minus pontus i Stockholm för ett antal år sen.


En blöt midsommar

Midsommar igår då. Vad hände? Jo på morgonen tills ungefär 12 så var jag hemma med I medan de andra var på Es födelsedagsparty med hans vänner. Vi hade det mysigt hemma och lekte med bilar och var ute och lekte. På eftermiddagen slappade jag mest och åkte iväg och handlade lite inför kvällen på Walmart. Runt 7 tiden så åkte jag, min värdfamilj, Lisa, Mia, Mias kompis och hennes två värdbarn till poolen i vårat område. Vi käkade glass och jordgubbar och hade det trevligt. Dock var det dåligt väder så vi var de enda som var där och efter en stund drog det upp till storm och regnet öste ner och det åskade något rejält så vi bedrog oss hemåt. Jag och Lisa kände att vi ville hitta på något mer (eller mest jag då), så vi åkte till Taco Mac, käkade lite tacochips och drack lite läsk. Vi kände väl båda att vi var så trötta, plus att jag hade magont, så det blev inte en långvarig vistelse.

Vad ska man säga.. inte den bästa midsommaren man har haft precis, men det var fint med sällskapet man hade. Tråkigt att vädret var så pissigt, annars hade vi kunnat badat och haft det roligt i poolen, men men.. allt kan man ju inte få.

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Ensam hemma för värdfamiljen är i synagongan. Tycker det är så härligt att ha huset själv i några timmar sådär ibland. Jag försöker få tag i Therese, för jag vill åka in till Atlanta och träffa på henne, men skitungen svarar ju inte :( Får se vad jag hittar på idag.

xoxo
isa

Swedes in the town

Lite bilder från roadtripen till Savannah förra fredagen.

Mia vinkade till motorcyklister på vägen.


Vi åt frukost på Waffelhouse. Servitrisen kallade Mia för både "Sweetie" och "Baby" haha




Jag tyckte jag var stencool (sten höhö) med mina brillor




Vi hittade oss en liten vän




Snodde bilderna av Mia ;) Visste dock inte att sista bilden här på bron är bron som leder över till South Carolina, delstaten bredvid. Hon berättade det väl säkert för mig, men jag lyssnade väl inte eller något. Coolt iallfall!

xoxo
isa

Its a good day today

Idag känner jag mig riktigt glad. Vet inte vad, men jag är lyckligt lottad med en fin värdfamilj och fina vänner här. Och fina vänner därhemma såklart och min underbara familj hemma. Dessutom så har jag och Lisa börjar planera lite roliga saker som vi kanske ska göra senare i sommar/till hösten, så det känns kul.

Idag så jobbade jag lite på morgonen till 10. Sen har jag bara slappat på mitt rum för det var dåligt väder, kollade på "Step up 3" och jobbade nu på kvällen.

Imon ska jag som sagt jobba min första fredag. Min 4åring ska ha kalas och kolla på en film på en bio (för första gången för honom) och lille I är lite för liten för det. Så då ska han och jag ha lite quality-time här hemma. Jag ser faktiskt fram emot det riktigt mycket. Ska bli mysigt att umgås bara vi två sådär i några timmar :) Slutar runt 12tiden, då ska jag iväg och handla lite inför kvällen. Vi ska träffas ett antal stycken vid min pool här i området och ha ett litet "poolparty". Det är pga att det är midsommar såklart, men det är inte direkt midsommarfirande, för vi har inte så mycket svenskt.

Men men. Nu tänkte jag kika på Laguna Beach (varje gång jag skriver det så kan jag inte kolla på det) men det funkade inte för min tv hittade inte det på netflix. Arsel. Jag tror jag ska lyssna på lite musik bara och sen sova.

xoxo
isa

The Bridesmaids

Igår var en riktigt trevlig kväll. Jag hade ju tänkt mig att vi skulle äta middag tillsammans, men Lisa erkände att hon hade ätit innan hon hämtade upp mig. Dom bjöd henne på pizza - hur kunde hon tacka nej till det? Men så vi åkte till Moe´s, ett mexikansk ställe och jag käkade lite mat. Dock ingen hit. Gillar inte mexikansk mat så mycket och fattar inte varför jag köpte det IGEN när jag vet att jag inte gillar det. Sen åkte vi till bion men insåg att bion började om sisådär två timmar, så då åkte vi hem till Lisa. Första gången jag var hemma hos henne. Vi satt i hennes rum, käkade cupcakes och tysk choklad. Hon hade två byrålådor fulla av choklad från hennes mamma. Jiiiises.

Vi försökte planera in två grejer som vi jättegärna vill göra. En konsert och en basebollmatch. Basebollmatchen är i augusti, och hon skulle gå med sin familj som kommer då och bjöd med mig. Så jag sa till henne att fråga dom om det är okej om jag också följer med. Isånnafall gör jag det, fr jag vill gärna se en match. Sen ska vi se om vi kan gå på en kosert också, dock en onsdag så det är tveksamt ifall jag jobbar. Vilken det är säger jag inte, det säger jag senare om det visar sig att vi kan gå på den. Skulle dock vara superkul.

Sen åkte vi till bion och såg filmen "The Bridesmaids". Superrolig film. Och jag tror faktiskt jag hade två svenskar någonstans bakom mig. Är inte helt säkert. Antingen var det svenska eller något annat konstigt språk, hade svårt att höra. På hemvägen tog Lisa en sväng över gräset och vi höll på att skratta ihjäl oss.

Idag har jag jobbat lite på morgonen. Har skypat med Malin förut och ska nu kika på Laguna Beach. Börjar jobba igen kl 16.30 och ska iväg och kolla på A:s simtävling en snabbis med killarna.

xoxo
isa


Middag och Bio

Ikväll ska jag på date.
Eller inte.
Men nästan så att det känns som det, ska nämligen först ut och käka med Lisa och sedan ska vi på bio.
Vi ska nog se Bridesmaids tror jag. Jag vill se Hangover 2 eller Pirates of the carabean (kan aldrig stava det) filmen, men hon har såklart sett båda.
Så nu ska jag fixa till mig lite och kika på Laguna Beach innan hon kommer och hämtar mig.

Har spöregnat och åskat mycket nu på eftermiddagen men nu verkar det bli lite bättre. Är dock svinkallt ute - 22 grader, men jämför man med vanliga temperaturer så är det kallt, he he.

xoxo
isa


"You look like a european"

Igårkväll jobbade jag. Ohfy vad jobbigt det var. Eller så hemskt var det inte, men grejen var att jag la barnen och som vanligt I sist då. Då helt plötsligt igårkväll så ville/kunde/whatever han verkligen inte sova och grät och grät och grät. I typ 1 och en halv timme försökte jag natta honom och han grät nonstop. Han grät så mycket att han inte kunde sluta i princip. Hemskt var det att se honom så. Jag och min värdmamma förstod inte vad det var för fel, men han har lite av insomnia om man säger så. Han är ALLTID vaken på nätterna i timmar. Min värdmamma var ute med sina vänninor den kvällen, så det blev rätt sent för mig + vakna kl 6 imorse = lite med sömn.

Idag så gjorde jag och barnen inte så mycket. Vad gjorde vi? Lekte bara inomhus. Försökte vara utomhus lite, men E vill verkligen inte vara utomhus plus att det är så satans kvavt och varmt så man vill typ inte. Min värdmamma kom hem runt 6tiden. Jag gjorde mat och kände mig så satans dum då jag inte visste vilken som var pastasås. Men jag sa det, jag brukar inte äta pasta och pastasås (typ alfredo ni vet) utan äter jag pasta så är det köttbullar och ketchup som gäller, haha. Det är tusan vad mycket som är olikt med maten i Sverige. Dom använder ju i princip ALDRIG kniv t.ex. Seriöst, jag förstår inte ens varför dom har knivar här i landet.

Sen ikväll så skulle min värdmamma och barnen och en annan familj dra iväg på cykeltur. A typ "du MÅSTE med" så jag hängde på. Tänkte det kan ju vara härligt. Ändrade mig dock när jag kom ut och började svettas enbart för kvavheten och hettan och kände att "nej detta kommer ju inte gå". Så tänkte i mitt huvud hur jag skulle börja komma upp med en lögn så jag slapp hänga med. Nejdå, men tveksam blev jag. Men det var faktiskt riktigt härligt. 5 km i 28 graders kvavhet! Härligt kan ni kanske tänka? Jag med noll kondition what so ever. Men jag klarade det, rödblommig och svettig, men ack klarade jag det. Jag tog till och med täten, he he.

Dock blev det en dramatisk avslutning då min värdmamma ramlade med cykeln med småpojkarna i en liten vagn bakom. Det gick någorlunda bra, men alla blev nog chockade och alla barnen grät. Sen som grädden på mosen så säger min värdmamma till mig att bara "kan du cykla iförväg med tjejerna lite, så kommer vi" och när vi gör det, åker genom tunneln så kommer en golfbil med skitungar i, flyger fram, och är såhääääär nära på att köra på oss typ. Satan vad arg A blev alltså för hon skrek till dom typ "slow down" och dom typ "you slow down" typsikt typ dryga tonåringar som tror dom är så coola. Så ja, en dramtisk men innan dess härlig cykeltur.

Nu ska jag sova, för jag är sååååå trött.

xoxo
isa


Lite tankar såhär på kvällskvisten

Här sitter jag och blir lite känslosam. Tänker på alla mina fina vänner som jag inte kommer få träffa på hur länge som helst. När man är så långt borta från alla man älskar så inser man hur hårt man ska hålla fast i dom och hur mycket de faktiskt betyder.

Vad ska man säga om denna resa? I början så var jag nog lite blåögd och helt kär i USA och aupairlivet. Men har insett nu att det inte är en dans på rosor. Min första nedslag var när min värdmamma för ett tag sen sa till mig att jag skulle skärpa till mig och bli mer ordningssam. Hon berättade vad hon tycker jag gjorde fel och skulle ändra och ja, det var ju inte roligt att höra om man säger så. Det är ju inte hemlängtan som är värst, det är utan tvekan prestationsångesten. Man vill vara en sån bra aupair som möjligt och man vill inte göra något fel. Man måste inse att man bara är människa och att man endast kan försöka sitt bästa och blir det fel så blir det.

Man inser att man faktiskt JOBBAR i familjen och kan när som helst bli utkastad. Det kommer aldrig bli som hemma och med sin riktiga familj, och det är det som är svårt. Nu har det även dykt upp ett problem som jag måste snacka med min värdmamma om, och konflikträdd som jag är så vill jag verkligen inte det, men jag måste för min skull. Man måste vara lite egoistisk här och våga visa att folk inte kan utnyttja en.

Som sagt, det är verkligen inte alltid lätt. Men det svåra väger ändå inte över det lätta. Det ger ändå så mycket det här och jag känner hur mycket jag lärt mig och hur självständig jag blivit. Jag får se mycket nytt och träffa på människor från alla världens håll. Jag tänker tillbaka på om jag skulle bo kvar i Gävle nu och det kan inte vara en bättre boost när man känner sig nere. Kan inte tänka mig att vara någon annanstans än här, även fast jag inte riktigt fattat att jag är här.

Plus att jag älskar verkligen mina värdbarn. Dom är barn och kan vara envisa och svåra som alla andra barn, men dom kan även vara världens finaste och goaste. Dom betyder så mycket för mig och jag blir helt förtvivlad då jag tänker på att jag en dag måste lämna dom. Mina fina ungar.

Det är verkligen en tuff tid samtidigt som det är en underbar tid. Alla ni som vill åka som aupairer - åk. Ni kommer inte ångra er. Ni kommer ha en fantastisk upplevelse och uppleva så mycket. Man var realistisk och inse att det är en tuff grej och att det inte bara kommer vara roligt. Och att ni åker för att JOBBA. Vissa förstår inte riktigt det.

xoxo
isa

Vänner här och vänner där



På fredag är det midsommar. Ingen riktig midsommar utan att fira med de två bästa människorna som finns ♥
En sommar utan dig Lollo känns bara helt fel. Våra minnen tillsammans är sånna som man kommer sitta och skratta åt och minnas tillbaka när man är en gammal tant på ålderdomshemmet.

Saknar mina vänner därhemma. Även fast jag har fina vänner här, så är det inte samma sak. Här känns det som att man får vara glad för de vänner man har fått här medan hemma så valde man ju ändå de vänner som passade perfekt ihop med en själv. Här är utbudet inte lika stort om man säger så. Dock är mina två söta svenska vänninor här guldvärda och jag kan verkligen inte fått träffat på finare svenskar

& till mina vänner hemma i Sverige; Tro inte att jag glömmer bort er bara för att jag inte hör av mig till er så mycket. Jag är urusel på att höra av mig och här har man i princip inte så mycket tid över till att skypa och prata med alla man vill prata med. När man har tid över så vill man uppleva USA. Och glöm inte bort mig bara för att vi inte hörs av. Om 1 år är jag tillbaka och jag hoppas att inget kommer att ha förändrats. Men blåögd vore väl jag om jag trodde så. Men i slutändan så är det de äkta vännerna som finns kvar, i ur och skur.

xoxo
isa


Aupair möte och poolhäng

Idag på morgonen så var jag på aupair möte. Vi är 6 st aupairer i min grupp, så vi är ju ingen stor grupp om man säger så. Vi var i Elif och Estefanias neighborhoods clubhouse och pool. Först åt vi jättegod brunch eller vad man ska kalla det. Bröd, frukt, nån äggrej som min LCC hade bakat och cheesecake eftersom att Lisa fyllt år. Satt där och pratade om allt möjligt. Sen låg vi vid poolen en liten stund.

Lämnade av Lisa hemma hos henne igen för hon skulle jobba kl 2. Jag åkte hem och gjorde inte så mycket, städa lite i rummet och pratade med Julia i telefon. Kl 5 började jag jobba. Jag följde med min värdmamma och barnen till poolen och sedan hjälpte jag henne passa I medan hon la barnen.

Jag känner att jag är som en hök efter I när vi är vid poolen. Jag är så rädd att han ska ramla eller drunkna eller vad som helst. Även fast jag är ledig och följer med dom så slutar det med att jag springer efter honom hela tiden. Det är inte för att jag tror min värdmamma inte skulle kunna se efter honom, men det blir bara så liksom. Dessutom så tycker jag ju det är roligt att vara med honom också, än att sitta och stirra.

Imon börjar jag kl sju och jobbar till 10.30. Sen jobbar jag på kvällen. Blir väldigt hiphopigt i veckan, men så är det med flexibelt schema. Jag gillar det ändå. Jobbar min första fredag nästa vecka, dock bara på förmiddagen för E har födelsedagskalas (sitt andra, vi firade med famijen i Florida) med sina kompisar på en bio och ska se Bilar 2, och min värdmamma känner väl sådär spontant att I nog inte vill se en film på 1 och en halvtimme, haha.

xoxo
isa

"It look like a spaceship"

Idag sov jag ut till ungefär 10, skithärligt. Jag mötte upp Anna och hennes två kompisar som är här på besök från Sverige och vi vandrade runt på The Avenue och lunchade på Chick-Fil-A (seriöst, no more CFA för mig, jag spyr på det snart). Åkte till Target och jag träffade på Lisa där. Jag trodde Lisa hade en bil och hon trodde jag hade en bil, haha. För jag hade åkt dit med Anna i hennes golfbil och Lisa med sin mamma. Så det blev typ "do you have a car?" "No, I thougt you had a car" haha. Vi nödringde Sarah som fick komma och hämta oss.

På kvällen var det tänkt att vi skulle in till Atlanta för att kolla på en lasershow. Förstod inte riktigt vad det innebar, men vi skulle sitta på gräset på en filt och picknicka och kolla på något, och det tyckte jag lät bra. Jag, Lisa och Sarah bestämde oss för att åka tidigare och käka middag där. Vi käkade god mat på Pizza kitchen. Dock blev det jordens oväder (eller det var det när vi kom till Atlanta) så vi visste inte om lasershowen skulle ställas in eller inte. Så skulle Anna och hennes kompisar komma hit, men efter att ha åkt igenom stormen, varit tvungen att stanna för det spöregnade (och att åka i spöregn på interstaten i Atlanta är ju verkligen inget alternativ. Är ju läskigt att åka där när det är fint väder ändå) och sedan åkt lite vilse beslutade dom sig för att åka hem igen. 

Jag, Sarah och Lisa vandrade runt på HM, köpte cheesecake på Cheesecake factory och åkte sedan hemåt. Vi svängde förbi Anna där Lisa fick sin present av mig och Anna. Vi pratade och skrattade lite, Anna var som vanligt sitt galna och konstiga jag och sedan åkte vi hemåt. Och här sitter jag nu.

Imon ska jag på aupairmöte på förmiddagen och sen jobbar jag från 5 till kvällen. Ska bara hjälpa min värdmamma passa ungarna medan hon lagar mat och sedan hjälpa henne med läggningen, så det är inte mycket jobb precis.

xoxo
isa








Savannah

Igår så åkte jag och Mia till Savannah, Georgia. Hon kom och hämta mig halv sju på morgonen och vi påbörjade den ca 4 timmar långa resan till Savannah, en av USAS vackraste platser sägs det. Vi stannade på Waffelhouse på vägen dit och åt frukost. Riktigt amerikansk ställe med jukebox och sydstasbor med slitna jeans och skitiga vita tshirts som alla kände varandra. Vinkade till motorcyklister när vi åkte förbi dom på motorvägen och tog kort, haha. Kom till Savannah runt lunchtid och strosade runt där nära vattnet bland en massa gamla hus och små butiker. Sååå fint var det. Mycket finare än Atlanta kan jag säga. Vi provsmakade karamellpopcorn, åt glass och drack cola - våran lunch. Det var dock äckligt varmt så det enda vi gjorde kändes det som var att gå in och ut från affärer enbart för ACn och svalka oss med läsk och glass. Luftfuktigheten var ännu värre än i Atlanta, och det kände man. Jag köpte mig en liten souvenir - ett jättefint litet armband och Mia köpte sig en väska.

Sen åkte vi till flygplatsen, för vi åkte till Savannah först och främst för att hämta upp Mias kompis Sandra som kom från Sverige. Kände oss dåligt stekiga då vi gled in på flygplatsen med brillorna på inomhus. En väldigt feminim kille blev helt extas över våran svenska och tyckte det var sååå sött.

Sandra kom, Mia grät och jag var paparazzi. När vi skulle åka hem igen så svängde vi förbi Chick-Fil-A och köpte middag. Vi satte oss i bilen på parkeringen och käkade och hörde och såg en ung kille springa efter en bil och skrika "You fucking idiot" eller något sånt där. Det skrek han inte, men något sånt argt. Han gick tillbaka till sin bil och gick sedan mot oss. Han kom fram till våran bil och Sandra frågade "What happend?" och han kontrade med "Can I get your phonenumber?" haha, gud vad vi började skratta, för det var så roligt att han gick från att vara skitförbannad till att börja ragga. Hon berättade att hon var från Sverige och att hon inte hade någon telefon här. Han var typ 16 år kanske. Åkte hemåt och kom hem runt 1 på natten, lyckad dag i Savannah som jag garanterat vill besöka mer gånger :)

Dagens citat var; "Jag känner att jag måste törsta slä(c)kten", svenskan börjar bli dålig här nu, ajajaj.

xoxo
isa

jag käkade god glass


Mia väntade nervöst på sin kompis.


Poolhäng, Walmart shopping och ungjävlar

Idag jobbade jag i typ 2-3 timmar på morgonen. Jag hängde med A när hon hade simträning och kikade på henne, för hon ville det. Och något vad imponerad jag är av henne. Hon tävlar i simning också och har kommit väldigt bra till i många tävlingar nu, typ etta eller tvåa. Och jag såg ju på träningen också hur svårt det verkar vara och vad hon överglänser många, även fast jag inte är så bra på simning eller vet mycket om det. Blir så stolt när jag ser henne och vet att hon är mitt värdbarn :)

Jag tänkte dra till Walmart och hängde på min värdfamilj som också tänkte åka dit. Jag köpte lite schampoo och balsam, solpuder och granola bars (mmmhmm, gott) sen på eftermiddagen gick jag till poolen och tog E med mig. Låg och solade och hade det härligt och fick bra med färg på mig idag :) Blev dock sjukt irriterad på två barn, speciellt ett, som var taskiga mot E. Jag hade lust att skrika på dom, seriöst. Och deras föräldrar gjorde inget, kanske inte såg det iförsig, men dom kan ju ha lite koll på ungarna sina. Dom ryckte vattenleksaker ur hans händer och frågade inte ens om lov om dom fick ta dom så han började gråta och sen försökte dom putta ner honom från hans vattenboard som han låg på. Seriöst, jag blir fan arg igen när jag skriver det. Ungjävlar sa jag surt på svenska lite tyst.

Sen jobbade jag nu på kvällen medan A var på simtävling. Hade en härlig eftermiddag/kväll med pojkarna mina. Försökte vara ute men insåg hur äckligt varmt det var ute. 36 grader idag och luftfuktighet på det. Nej tack, då vill jag helst inte vara ute om det inte är vid poolen.

Imon är jag ledig och då ska jag och Mia ta en roadtrip till Savannah. En stad här i GA som är jättevacker och värt att besöka enligt många. Mia ska hämta upp sin kompis från Sverige som landar där, så då passade vi på att göra det en heldag där då det tar ca 4 timmar att köra dit. Vi ska nog bara strosa omkring och kolla i affärer eller lägga oss på stranden. Det visar sig :) En härligt dag kommer det nog bli iallafall! Så imon kl 6 på morgonen drar vi härifrån.. dags att sova nu.

xoxo
isa


En bild från NY resan!


Tisdag, vilken rolig rubrik

Idag har jag jobbat. Var till parken med killarna och träffade på Anna och hennes småtjejer. Så söta så. I är så fascinerad av så mycket folk att han blir helt tyst och blyg typ och kan bara stå och stirra på folk. Jag hade med matsäck också, så stor del av tiden gick åt att käka den kändes det som ;)

I har varit så söt mot mig idag och gett mig 2 kramar. Blir lite extra glad när han visar att han tycker om mig, för han är ju ändå bara 15 månader. Han börjar visa det mer och mer och jag antar väl att han börjar bli van med mig liksom. Man blir alltid så glad på morgonen när man går in till hans rum och han ler stort när han ser än. Han är, enligt mig, världens sötaste baby.

Slutade runt halv tre och skypade först med mammi ett bra tag och sedan med Malin. :) Så härligt att prata med dom båda. Mamma och jag pratade om när hela familjen kommer hit, vilket är i juli. Längtar och det ska bli så roligt!

Nu ska jag iväg med Sarah och käka på Panda Express. Känns som att typ alla är borta. Anna åker till NY, Mia jobbar, Lisa är i Florida och Estefania är spårlöst försvunnen typ. Nä, men ingen av oss tjejer vet vart hon är konstigt nog. Men ska träffa upp Bisera sen också och kanske åka och shoppa med henne. Får se vad vi hittar på :)

xoxo
isa

Just a normal aupair day

Hej. Idag har jag jobbat. Jag började kl tolv, men min värdmamma var "on call", och var alltså hemma men kunde någon gång under dagen bli inringen till jobbet. Så då är jag också typ "on call" kan man säga. Fast idag skulle hon städa huset, så jag tog E till poolen, så hängde vi där hela dagen. :) Sen på kvällen efter middagen så tog jag och min värdmamma barnen till en lekpark och lekte lite. Sen hem och passa I medan min värdmamma natta de andra barnen och sen var jag off. Bisera var sällskapssjuk och ville ses på Starbucks, så jag tog golfbilen och brummade dit. Tar oftast aldrig golfbilen på kvällen, men idag hade jag ingen bil så var tvungen att göra det. Scary.. eller inte. PTC är ju typ fritt från någon slags kriminalitet. Våran lilla bubbla här.

Jag träffade på pappan till en familj här på gatan som ska få hit den svenska utbytesstudenten, som jag nämnde förut. Han berättade att hon kommer den 6e augusti. Sen kom hans fru och presenterade sig också och berättade att hennes skola börjar typ i slutet av augusti, så då har jag ett bra tag på att visa runt henne här om hon vill det. Om jag kan det? Jag vet ju knappt vart mitt hus är. Nej skojar bara. Men det ska iallafall bli spännande att få hit henne.

Imon jobbar jag från 7.30 till 12.30 och är ledig till runt 17.00 och jobbar kväll. Så däremellan ska jag kanske dra iväg med Bisera till Ashley Park eller något annat ställe och shoppa lite. Inte för att jag behöver det, men ja.. får hålla i pengarna nu. Nästa fredag åker jag till Savannah med Mia. Ska bli sååå kul! Men mer om det senare.

xoxo
isa


jag överlycklig på IKEAs svenska matavdelning.. eller vad man nu ska kalla det. Home sweet home.. typ.


Two Swedes One Mall

I fredags när jag kom hem så åkte jag och träffade på Anna. Vi käkade middag på ett pastaställe som heter Mirko. Sen åkte vi och handlade lite godsaker och åkte vidare hem till Mia. Där kollade vi på "Red Riding Hood", som var en riktigt bra film med riktigt mycket ögongodis, hehe. Fy tusan vad rädd jag var när en kackerlacka började krypa på golvet. Jag skrek som en stucken gris och vi alla kutade ut ur rummet. Anna som var modigast av oss tre tog papper och kastade den i toaletten. Tack Anna! Jag måste erkänna att jag var lite chicken och inte bidrog med så mycket mer än att gallskrika och att peta på toalettstolen lite när vi skulle kolla om den var nedspolad.

Idag så blev det en shoppingdag med Mia. Jag tog bilen, hämtade upp henne och vi brummade iväg till Atlanta. Där åkte vi först till IKEA, köpte delikatesbollar och kikade runt. Sen drog vi vidare till Atlantic station och gick omkring lite. Men eftersom att det inte finns så mycket att shoppa där så åkte vi vidare till Lennox Square Mall. Bästa mallet. Okej, jag har inte varit på så många mall så min åsikt kanske inte betyder så mycket. Iallafall, vi shoppade loss. Jag shoppade en jättesöt svart shortsdress eller vad det heter, ett par shorts och en jättessnygg tshirt. Mia shoppade en hatt, som hon provade i 300 år, haha, lite underkläder och en väst. När vi skulle käka så kom det en kille och började ragga och frågade om vi rökte på. Nej sa vi. "You should do that" sa han. Så nu är vi bjudna på knarkfest nästa helg som vi ska på. haha, nej skojar bara mamma och pappa. "I dont think so" sa vi istället. Haha. Det är väl Atlanta i ett nötskal? Nejdå.

Vi avslutade kvällen med att åka till Ashley Park här i Newnan och shoppa oss ett par solglasögon och Mia shoppade även en keps.

Imon börjar jag jobba kl 12, så ska passa på att städa, tvätta och skypa lite innan dess!

xoxo
isa


Florida

Har som sagt varit i Florida med min värdfamilj i åtta dagar. Vi åkte förra fredagen på morgonen och kom fram ca 5 timmar senare. Var ju något exalterad då jag såg första palmen, haha. Vi bodde i min värdpappas pappas condo, typ lägenhet, där. Jättefin var den. Jag, A och E delade rum. E låg på en jättesöt liten bäddsäng som vi tog med. Vad gjorde vi då? Ja, på dagarna så låg vi antingen vid stranden eller vid poolen på eftermiddagen. Stranden var helt vit och det var sååå vackert där!

En dag åkte min värdfamilj till en waterpark, men jag beslutade att ligga på stranden ändå. Såg första snygga amerikanen, jippie. Han kom fram till mig och bara "do you have fun laying here all by yourself?" haha. Han jobbade på stranden och höll på att ta bort solstolarna, så det var ju inte helt random sådär bara. Sen en dag på standen blev det storm, haha. Så sjukt. Himlen började mörkna och sen bara helt plötsligt på typ någón sekund började det blåsa rejält så vi fick typ hålla fast alla grejer så dom inte skulle blåsa bort.

Sen på kvällarna så var vi antingen hemma i condon och bara slappade. E fyllde 4 en dag så då gav vi honom presenter och tårta. En annan dag så var vi och shoppade på ett ställe. När vi kom dit så gick jag iväg och shoppade för min värdfamilj skulle hänga vid lekparken med barnen. Så jag bara går runt i vad jag tror är alla affärer och kommer tillbaka till min värdmamma och bara "nej, jag hitta inget". Sen går jag vidare lite mer och inser att jag missat typ huuur många affärer som helst. HAHA. Det var sjukt mycket affärer. Min värdmamma sa det att hon tyckte det var konstigt att det gått så fort för mig att se alla och inte hittade något. Iallfall så shoppade jag en plånbok och trosor inne på Juicy couture och ett linne någon annanstans.

Sista dagen så skulle jag iväg och shoppa något vitt, för vi skulle knäppa kort på kvällen och alla skulle vara vitklädda. Så min värdmamma bara "ja, men du kan gå till seaside, det är rätt nära". Så går jag iväg runt 1 tiden då det andra tog en nap... och jag höll fan på att svettas bort. Fytusan. Och inte var det nära, iallafll inte när det var så äckligt varmt som det var. Men tillslut kom jag fram och hittade en jättefint vitt linne som jag hade på mig.

Så på kvällen så åkte vi in till seaside och tog jättefina bilder bla på stranden där. Vi hängde också med en familj som bor på våran gata här som vi aldrig hängt med förut men hängde jättemycket med i Florida, haha. De föräldrarna har tre barn, varav alla är adopterade. Lilla M som är 3 år är väääärldens sötaste. Han gillade mig och A tror jag och vi gillade honom, haha.

Igår så åkte vi hem hit till Georgia igen, lite brunare än när vi åkte. Speciellt min värdfamiilj som blir typ svarta. Min värdmamma har svart ursprung, så det är inte så konstigt att dom blir så bruna.

xoxo
isa


Dålig bloggerska

Förlåt förlåt förlåt att jag är en ssån dålig bloggerska. Men till mitt försvar så har jag varit i Florida i hela 8 dagar med min värdfamilj. Nu är klockan ett på natten, så måste verkligen sova nu. Imon ska jag antingen in till Atlanta, ligga vid poolen eller åka och shoppa. Ja, jag vet inte. Hänga med Mia ska jag iallafall. Får se vad vi hittar på.

Lovar att uppdatera bloggen så fort jag kan om allt jag gjort, men just nu måste jag sova!

xoxo
isa

1 juni

Har jobbat idag. Har varit hemma och lekt lite med pojkarna och sen var jag, E och A iväg till poolen på eftermiddagen och var där några timmar. Härligt. Dock skulle A hoppa från mina knän i vattnet så jag stötte ihop fingret på trappan och började blöda. Well well. Har nu passar I lite medan min värdpappa la E och nu har jag kvällen fri. Vet dock inte vad jag ska göra. Vill träffa tjejerna, men ingen verkar kunna :( tråkigt, känns som det var år sen jag träffade dom.

xoxo
isa


RSS 2.0