DRÖM STORT

En sak som jag alltid tänkt på och velat göra, och ännu mer sen jag flyttade hit till USA är att plugga i USA. Speciellt på västkusten, i californien. Dock är det ju frukansvärt dyrt att plugga i USA, kostar hundratusentals dollar kronor för bara en termin. Så det är ju där skon klämmer.. Nej, men det är iallafall en dröm jag har och hoppas kommer gå i uppfyllelse.
Någom som drömmer om samma sak?

xoxo
isa




EYELASH

En sak jag älskar här i USA är att man kan få tag på alla möjliga grejer. Jag och Johanna bestämde oss för ett tag sen att köpa eyelash serum då jag hörde att denna (på bilden) från KISS var väldigt bra. Vi letade dock länge efter KISS serumet, men hittade inte det. Istället köpte vi ett billigare på Target.. nu kommer jag inte ihåg vad märket heter och är för lat att gå och titta i badrummet. Men jag trodde iallafall att det skulle bli en flopp då den såldes på Target liksom. Men icke. Nu mer än en månad efter så har båda jag och Johanna märkt resultat. Fransarna har blivit liiite längre. Inte en stor skillnad, men man ser iallafall att det hänt något. Jag ska köpa med en bunt hem till Sverige så båda jag och Johanna har att fylla med sminkskafferiet med!
Så jag är mycket nöjd över det då jag har minimala fransar. Så ett tips till alla er med korta fransar - köp ögonfrans serum!

xoxo
isa

PLAN B,C, D, E and F


Nyårsafton närmar sig med stora steg och nu har min 5åring gått och blivit sjuk. Feber och influensa. Tror vi. GREAT. Bra timing där H! Jag ska låsa in mig på rummet med vitlök, citronvatten och bara sova. Bra plan. Utöver att jobba då såklart. Håller tummarna på att jag är frisk tills nyår.. TAGGAD!

Jul i USA

Då har julen varit här och julen i USA blev väl lite annorlunda än hur vi firar i Sverige. Dock inte helt annorlunda eftersom att min familj är dansk-amerikansk (min värdpappa är dansk). Så på julaftonen så började jag morgonen med att skypa med familjen och öppna julklappar från dom. På eftermiddagen så åkte jag, min värdfamilj och min värdmammas brorsa iväg till kyrkan. En och en halvtimme. Kände mig lite missanpassad där, speciellt då alla gick upp och skulle få någon välsignelse eller så men jag fick inte komma upp för jag är ju inte katolik. Kände mig som apa på zoo där när alla gick upp utan jag, haha. Men det var väl en annorlunda upplevelse. Inte direkt något som jag gillade så mycket, men jaja, då har man varit i kyrkan på julafton iallafalll.
På kvällen så blev maten jättesen då mina värdföräldrar oftast lagar maten innan vi åker till kyrkan men inte i år. Så runt halv sex till halv nio satt vi och väntade på maten och började så småningom att öppna juklapparna. Ungarna fick ju hur mycket som helst. Dom blev glad för mina julklappar vilket var det enda jag ville :)
Jag fick pengar av mina världföräldrar (som gick direkt in i kassan till resemånaden hehe) och ett presentkorten på bio. Dom fick choklad av mig. Haha. Vi båda sa att vi inte hade en aning om vad vi skulle köpa till varandra, så ja, tanken räknas som man brukar säga ;)

Sen åt vi god dansk julmat. Mysig julafton med min fina värdfamilj även fast jag saknade min familj och svensk julafton lite smått. På Julaftonsmorgonen så kom H in och väckte mig och sa att vi skulle öppna presenter från jultomten. Han hade ju varit här under natten ;) Så öppnade barnen en massa.. dom fick bla. en IPAD! Vadfan, den ville jag ha. Tror jag ska sno den av dom! jag fick choklad och en apelsin (tydligen så får man det här i USA, det representerar typ... någonting) i min julstrumpa :)

På dagen så hängde vi bara med varandra och lekte lite med alla julklapparna och sen runt 2 tiden så åkte dom iväg till min värdmammas mamma.


xoxo
isa

Requested my flight home

Idag var det sista dagen jag kunde säga vilket datum jag vill åka hem. Jag ansökte om ett datum så sent som möjligt på min resemånad.. usch, ångest som tusan. Jag fick så ont i magen och klump i halsen när jag gjorde det och insåg att jag snart ska hem. Visst 3 jobb-månader och en resemånad kvar, men ändå. Det börjar närma sig. Jag vill inte hem. Eller jo, det vill jag ju också. Men faktiskt inte. Eller jag vet inte. Jag vill inte, men ändå vill jag hem och goas med mina vänner och familj.
Alla människor här är de finaste jag träffat och USA växer för varje dag. Jag älskar USA, det kan jag lätt säga. Det är mitt andra hem och kommer alltid vara. Kanske att man till och med bosätter sig här en dag? Kan se mig det.

:'(
xoxo
isa

Merry Christmas

Dan före dopparedan. Jag sitter här i mitt rum och har precis slagit in dom sista julklapparna. Har noll julkänsla what so ever. Men den kommer väl imon antar jag? Imon så börjar dagen med att julskypa med familjen och öppna julklapparna från dom. Sen ska jag skypa med min vän Julia och prata om våran resemånad. Runt halv tre tiden ska jag och min värdfamilj iväg till kyrkan. Sen blir det dansk jul med god mat och julklapps-öppning. Den 25e har tomten varit här så då öppnar vi julklapparna från honom i julstrumporna. Så både en dansk och en amerikansk jul får jag vara med om, inte illa alltså ;) kanske åker på svensk julfest på lördagskvällen om jag har tid.
Dock är jag riktigt taggad på nyår just nu. Jag, Maria och Jessica (och kanske några fler, får se) ska iväg till Marias kompis trevors lakehouse där han och hans brorsa ska han en stor fest. Kommer nog bli grymt!

GOD JUL PÅ ER!



Stand up for what you believe in, even if you're standing alone

Häromdagen fick jag ett samtal av en person som jag minst anade skulle ringa. Jag är sjukt frestad på att skriva ut alla mina känslor här, men borde nog avstå. Jag kan ju bara säga att det jag fick berättat har verkligen bevisat en sak för mig. Bara att vissa människor kan vara så låga och så omogna får mig att häpna. Vissa människor borde se över sina handlingar och inse att det faktiskt är DEN personen som inte riktigt kan bete sig.
Detta handlar inte om mina vänner eller min värdfamilj. Jag tänker inte skriva om vem eller vad det handlar om, utan jag vill bara skriva av mig. Inser ju förstås att ni kommer bli väldigt nyfikna på vad det är, men just nu kan jag inte berätta. Kanske senare någon gång.

Jaja, alla träffat vi väl på motgångar och personer som inte förtjänar våran kärlek. Livet är hårt och speciellt aupair-livet, tro det eller ej.

Idag firar jag 9 månader här i USA. En resa som lärt mig så mycket och som verkligen fått mig att växa upp. Jag kollar tillbaka och inser hur mycket jag faktiskt fått vara med om. Blir lycklig, samtidigt som jag nog inte inser hur mycket det faktiskt är. Om 3 månader är mitt år över, då börjar min resemånad (får se hur den kommer bli) och sen kommer jag hem igen. ETT ÅR. I livet är det inte så länge, men ändå så är det ett bra jävla tag att vara utan alla sina nära och kära. Vad som än händer under denna tid som är kvar så är detta mitt livs bästa beslut. Går inte att säga det för många gånger.

xoxo
isa

Fryst halvt ihjäl i New York City

Ser att läsarantalet börjar sjunka här. Kan bero på att jag ALDRIG skriver. Eller inte ofta iallafall. Jaja. I helgen så drog jag iväg till NYC. Var ju ett tag sen jag var där senast. Staden var sig lik, lite mer folk nu inför julstressen bara.
Jag, Ida och Julia tog bussen till NY halv tolv på lördagen. Sjukt mycket trafik så vi blev ca en timme försenade. Vandrade iväg till Central Park där vi skulle träffa på Maria och Jessica vid isbanan. Tog ett BRA tag att hitta den där jädra isbanan då Central Park är enormt stort. Men till slut hittade vi, blåfrusna.

På kvällen så åkte Jessica hem och vi åkte vidare till Brooklyn. Vi köpte med oss sushi och åkte hem till Christopher, en svensk aupair som Maria känner. Åt mat, gjorde oss iordning och förfestade och drog senare iväg till en klubb. DEN SÖG. hehe. Sjukt dålig musik. Men annars var kvällen trevlig ändå :) Natten slutades på Mc Donalds.

På söndagen sov vi ett bra tag. På eftermiddagen började vi dagen med "frukost" på Starbucks. Fail number två - min och Julias drickor smakade skit rent ut av. Vi vandrade runt där vid vattnet i Brooklyn och knäppte lite kort. Frukost/lunch/middag blev på en väldigt populär pizza restaurang. Vi stod EN TIMME i kö för att komma in i restaurangen. Blåfrysna kom vi in och beställde pizza. EN TIMME tog det tills vi fick maten. Folk som kom en halvtimme efter oss fick sin mat innan. Satan vad arga vi var. Sen när vi kommenterade det så sa servitören "That's how it is" och vända på klacken... sen när vi går ut ur restaurangen så hör vi hur han berättar för de andra servitören vad han sagt när vi "klagade". Inte ens ett "ursäkta att maten var sen" fick vi... Jävla idioter. Bra service my ass, dock var pizzan riktigt god.

Efter att ha slösat typ hela dagen på den där jädra pizzerian så fick vi sen skynda oss iväg för att hinna i de affärer vi skulle till. Vi kollade på den stora kända julgranen vid Rockafeller center, vilket var... inte så imponerande som jag hade trott.

Kvällen avslutades med att vi fick stå och halvt frysa ihjäl i en timme för att bussen var så sen. Vi började sjunga titanic - så illa var det. Vi stod längst fram i kön dock och när den 10de människan kom fram och frågade vart bussen skulle så sa vi "Stockholm" vilket fick honom att bli helt ställd. Haha.
Så ja, våran weekend i NYC var väl inte den mest lyckade.. men att bara få umgås med Maria, Julia och Ida var allt jag behövde :-)

xoxo
isa









Can't make up my mind

Vad har hänt efter jag skrivit då? Ja, livet rullar på.. även fast det är lite tomt utan min fina Johanna här i Wayne. Igår så åkte jag och Maria till IKEA och köpte pepparkakor och glögg. Sen åkte vi hem till Johanna (en annan Johanna, hehe) och hade svensk-mys med fika och snack. Fina tjejer!

Idag har jag jobbat på som vanligt. Trevlig dag förutom att jag fick tvinga ut tjejerna för att få lite frisk luft. Varför ska det vara så svårt att få ut barn? Det som är så roligt ute. not. Nä, men man får väl passa på innan det blir alltför kallt.. om det ens blir det? Mitten av december idag och det var 11 grader idag, skönt.

Har städat min garderob och mina klädlådor nu. Såg ju ut som ett bombnedslag innan. Satan mycket kläder, även fast jag inte shoppat så himla mycket tycker jag. Vart har allt kommit ifrån?

Har beslutsångest vad jag ska göra på fredag. Är bjuden på Victorias födelsedagsfest men även till Candice avskedsmiddag. Hmm.. avskedsmiddagen är 10 min ifrån mig och födelsedagsfesten är ca 45 min ifrån mig. hehe. Lat. Nej, men får se hur jag gör.


xoxo
isa


min fina johanna i DC

Min USA bästis har lämnat mig

För 3 månader flyttade jag från Georgia till Pennsylvania. När jag precis kom hit så var jag väldigt negativt inställd på att få nya vänner då jag bara ville vara med mina vänner i Georgia. Då träffade jag Johanna. Min fina Johanna. Vi bodde ca 10 min ifrån varandra så det var härligt att ha någon så nära. Vi har i princip träffats varje dag i 3 månader nu och igår så lämnade hon USA för att åka hem till Sverige. Jobbigt.

Spenderade lördagen med henne och hennes pappa som var här. Vi åkte till Washington. Seg stad men man måste ju verkligen se vita huset när man är här i USA. Ja, vitt var det.. inte mer med det. Inte så speciellt enligt mig. Vi såg också att ALLA hus i DC är just vita, så vita huset är ju inte direkt så fantasifullt namn om man säger så.

På söndagen så åkte jag till Johanna och hade en sista lunch med henne. Sen så tog vi alla tåget in till Philly då jag skulle på LCC möte också. När Johanna och hennes pappa tog tåget från 30th street station till flygplatsen och jag stod på perrongen och vinkade hejdå så fick jag nästan lite panik. Jag ville bara smsa henne, men det gick ju inte. Usch, jobbigt var det. Var sååå nära att börja gråta där, men kände att jag var tvungen att behärska mig när folk stod och glodde.

Är tacksam för att jag fått lära känna denna underbara tjej och verkligen fått en vän för livet. Vi har så många fina minnen tillsammans. Det är bara 4 månader kvar tills jag kommer hem till Sverige och vi kan ses igen. Aupair livet ger så mycket och speciellt får man underbart fina vänner.

xoxo
isa

"Leggings is not pants"

Ett citat jag såg på min vän Julias blogg och som amerikaner inte verkar fatta. Vill bara gå och dra ner tröjan på folk som går med korta tröjor till leggins.. DET FUNKAR INTE. Jaja, lite mode åsikter där.
Just nu ligger jag ner bäddad i sängen och har lite små frossa. Har ont i halsen så jag är rädd att jag ska åka på en halsfluss. Ska duscha snart och krypa ner och sova så jag är pigg och kry imon *peppar peppar*
Helgen med Jossan var riktigt underbar. Hon kom hem till mig på fredagen och vi hade middag med mina världföräldrar. Var riktigt trevligt och tiden bara rusade iväg så runt 10 tiden åkte vi iväg till Johanna. Vi åkte och köpte lite gott och sen hyrde film och hade myskväll. På lördagen så åkte vi iväg till ett outlet mall i Philadelphia. Vi var inne på Forever 21 ett bra tag och jag kom ut med ett par skitsnygga nyårsklackar för 16 (!!!) dollar. Helt absurt. Sen en söt BH och ett par mjuka sockar. På kvällen åt vi tacos, hjälpte Johanna städa huset och sen drog vi iväg på en sen bio - Immortals, som var riktigt bra. På vägen hem så svängde jag lite fel så vi kom in på något ställe där nära bion. Så ser jag någon komma efter oss oså är det en polis. Han bara "Did you take the wrong turn?" och hånflina. Ja, man kan väl inte säga att man är kung på att hitta rätt. Sällan jag får såna fula möten med polisen här i USA. Första gången var då jag och Lisa åkte hem från Kings of Leon konserten i Atlanta och försökte tanka på en stängd bensinstation. Här i USA kan man ju inte tanka då "kiosken" är stängd, vilket är stört. Så den polisen kom upp till oss och sa "Is there a reason why you try and get gas from a closed gasstation?"

På söndagen följde jag på morgonen med min värdfamilj på en grej på min värdmammas jobb. Var sjukt coolt. Dom hade massa uppträdande, folk var utklädda till massa sagofigurer typ och det var allt möjligt man kunde göra det. Det var ju mycket för barnen men jag tyckte det också var riktigt coolt. Innan vi åkte till flygplatsen med Jossan så åkte vi en sväng förbi king of prussia och shopppade det sista.

På hemvägen från flygplatsen så såg jag och Johanna att bensin var i princip slut. Vi knappade in på GPS:en att vi ville till närmaste bensinstationen.. kom vi dit? Nej, bensinstation efter bensinstation var antingen stängd för dagen eller typ gått i konkurs. Vi var nämligen i ett rätt fattigt ghetto område. Halvt skakis var man ju där att åka där med knappt någon bensin. Men till slut hittade vi en bensinstation och kunde lättade ta oss hemåt. :-)

xoxo
isa


bild på mig, Julia och Jossan då vi var ut förförra helgen

1 december

Känslorna går upp och ner som en bergochdalbana i aupair livet, och just nu är jag lite små deppig. Samtidigt glad för att min storesyrra är här, men samtidigt deppig för att Johanna åker hem om snart 1 vecka :( Det suger verkligen. Barnen är sjuk också så dom är extra gnälliga och griniga och går mig på nerverna. Jag orkar inte just nu. Just nu har jag lite hemlängtan och vill hem. Sen tror jag att jag har vrickat foten också, efter att ha ramlat då vi var ut i lördags. Gaaaalen kväll är allt jag kommer säga. Så det är inte min bästa vecka om man säger så.
Johanna och jag pratade om att hon skulle åka hem snart, för hon var deppig över det. Även fast ungarna går en på nerverna ibland så är de tju ändå som ens småsykon. Hon har ju varit med sina två tjejer i 3 månader, så klart det är jobbigt att lämna allt. Måste vara väldigt svårt att förstå för de som inte jobbar som aupair, men det är tungt. Kan inte tänka mig att lämna mina ungar, även fast jag har hemlängtan. Inte än. Inte innan det är dags. Jag är ingen som ger upp. Jag kämpar på tills det inte går. Lite svackor får man ha ibland, hemlängtan är nyttigt och jag har i princip inte haft hemlängtan på hela mitt år här, så inte så konstigt att jag får det nu. Någon gåg kommer det väl antar jag.

Jag kommer vara så stolt och nöjd när jag står på hemmaplan igen, hemma efter ett år här. "Jag klarade det" kan jag säga, och det ska jag också.
1 december idag och julen närmar sig. Kanske därför hemlängtan börjar komma?

xoxo
isa

RSS 2.0