Spara/Slösa

MÅSTE.SPARA.PENGAR!
Har börjat inse lite nu att tiden rinner iväg och att jag måste spara pengar om jag vill resa på min resemånad. Läste häromdagen också om trekamericas roadtripar genom USA som de flesta aupairer åker på på resemånaden. DET VILL JAG PÅ! Spara spara spara.
Inte slänga pengar på onödigt skit.

Min planeringsplan för vad jag måste spara pengar till/fixa:
-
klippa håret. extremt viktigt, tror aldrig mitt hår varit så här långt/slitet.
- Betala för 2 weekendkurser (lite smått panik över detta)
- Fixa nytt internationellt körkort, om det funkar. Annars betala en stor summa för att skaffa pennsylvania körkort.. vill inte.
- Flyga till Atlanta minst 1 gång innan jag åker hem. Funderar lite på halloween, men får se hur det blir med det.
och sen vill man såklart hitta på lite roliga greje också, såklart. Vill ju inte bara sitta hemma och spara pengar. Men funderar på att spara minst 50 dollar i veckan nu tills min resemånad, borde vara okej. Kan då spara lite mer de veckor jag inte spenderar lite mycket pengar.


Torsdag

Hallå. Igår efter jobbet på kvällen så drog jag iväg och hämtade upp Johanna. Åkte sedan till hooters där vi träffade på Veronica. Oh herregud, vi var de enda tjejerna där i princip. Värsta haket liksom, inte direkt man drar dit för mysigt häng. Gamla gubbar som spanade in servitriserna och flirtade med dom. Vi kände oss lite som apor på zoo när vi kom in. Käkade french fries och cheesecake, gott gott. Stannade inte länge, utan kollade läget, Veronica tog kort med en av servitriserna för hennes pojkvän ville så gärna att hon skulle göra det, och sen drog vi hemåt.' Så det blev en tidig kväll.

Idag har jag jobbat. H har varit ledig idag så jag har umgåtts med henne hela dagen. Fick lite kvalitets tid tillsammans bara jag och hon när A var i skolan och L tog en nap. Målade, ritade och pysslade lite grejer som hon ville ge till hennes lärare. Hämtade A på hennes skola och vi lekte lite utanför skolan ett tag med hennes nya vän, som barnen kallar för pizza för vi fattar inte vad hon heter. A fick lite smått utbrott då vi skulle hemåt och slängde sig in i framsätet och tröck på tutan ett flertal gånger. Usch, känns som alla glor och bara "men stackars lilla flicka, hon kan inte ta hand om ungarna" haha. Men ja, hon är ju 2 år, så det är ju inte konstigt om hon är lite svår.

Ikväll vet jag inte vad jag ska göra, kanske bara slappa. Behövligt. Har sån ångest för vad jag ska göra med weekendkursen i Chicago, börjar ju bli bra tid att boka den nu då den är inte den här helgen men nästa. Dock är ju flygbiljetterna så sjukligt dyra, nästan 500 dollar, att jag verkligen inte kan boka den. Får se om det ändras de närmaste dagarna, men det tror jag dock inte. Lite mitt fel att jag inte bokade den när det var någorlunda bra pris på flygbiljetten, men samtidigt var det ändå dyrt.

xoxo
isa


Hooters


Kände att jag har ju inge bilder alls att visa så kunde lika gärna ta en webbcam bild och visa mitt tryne på. Hatar ju bloggar som inte har nå bilder alls.

Vad har jag gjort då? Jobbat på. Ungarna mina är så söta. Dock är min toddler lite jobbig ibland, men det är inget som är allvarligt precis. Hon blir bara väldigt grinig när jag lämnar mina äldre barn på skolan.. hon vill ju också liksom. Min 2, snart 3, åring satt idag på min säng och skulle fixa mig fin i håret. Sen kollade hon på min mobil och ville ringa min mamma. "I'm gonna call your mum and say that your a nice girl" sa hon, lite sådär otydligt för hon snackar ju inte superbra så man får spetsa öronen. :)

Annars så har jag hängt mest med Johanna. Vi har varit lite på King of Prussia, besökt Starbucks, igår var jag hemma hos henne och träffade hennes härliga värdmamma. Hon bor hos en svensk familj, så lite annorlunda känns det att träffa på en svensk familj. Vi har planerat in klipptid, eller ja egentligen inte, men vi har sett en salong som vi ska åka och kika på. Behövs veeerkligen, mitt hår är typ ner till arslet.. typ. För-jävligt ser det rent ut sagt ut.

Ikväll ska jag till hooters med Johanna och Veronica. Har dock ätit middag redan så blir väl efterrätt eller något där. Bara att ha varit där på hooters som jag vill dit. Känns ju typiskt amerikansk att ha ätit på hooters. Kameran ska med! Googla hooters om ni inte vet vad jag snacka om.. kommer ju dock enbart vara killar och gamla gubbar där känns det som.

xoxo
isa


I miss you

You meet a lot of new people during you're aupair year, but some people are more special then other. Love you girls, you're my best friends here and you have made my 6 month in Georgia so wonderful and fun. Love and miss you so much! <3





Wayne, my town

Förlåt att jag är jordens sämsta bloggerska, men så är aupairlivet. Inte alltid man har tid till att blogga ;) Vad har hänt då? I förra veckan på torsdagen så firade vi Maria som fyllde 22 år i fredags. Vi åt god middag på Christopher's restaurant. Hämtade upp Johanna, en svensk tjej som bor här som är sjukt gullig och trevlig. Vi väntade dock på de andra tjejerna i typ 45 min innan de kom, dåligt less och hungriga, men men. Åt god mat och hade det trevligt.

I fredags hände inte så mycket, slappade mest. I går så tog jag tåget på morgonen till Julia. Jävla satans tåget som tar sjukt lång tid  nu bara för man måste ta shuttle bus från 30th street station till ett ställe och sen tåget till Julia. Missade också ena shuttle bussen så jag var på resande fot från typ halv tio till lite innan ett. På dagen tänkte vi åka till en amishby, men eftersom jag blev så sen så hann vi inte. Vi åkte istället till ett mall där i närheten med några andra tjejer. Köpte present till M, Julias värdbarn där som fyllde 5 år. Vi åkte till hans födelsekalas på en bowling hall och gav han presenter och minglade lite. Julias underbart söta värdbarn är så goa så jag snodde två kramar av dom. Jag gav M en pillowpet där det stod "philly" på eftersm han är ett baseboll fan. Verkade gå hem då Julias värdpappa skickade en bild sen till Julia där M står och gosar med den, när vi var på fotbollsmatchen. Japp, vi var på amerikansk fotbollsmatch. Dock collegematch och det var Julias LCC möte, så vi kom in gratis. Vi kom dock i slutet men hann iallafall se en timme vilket var bra nog kände jag. Det var coolt att se, de var typ 60 killar i varje lag (!!!) och cheerleaderna gjorde volter efter volter. Tog tåget hem efter matchen, fick vänta typ 50 jädra mintuer på 30th streeet station och kom hem vid ett-tiden på natten.

Idag så träffade jag upp med Johanna. Vi åkte till Wayne center här som är supersött litet centrum, typ. Inte så jättemycket, men en bio finns det som vi garanterat ska gå på. Beslutade att ta en runda till King of Prussia, eftersom att Johanna inte varit där, och vandra runt där. Urban outfitters är ju en stor favorit hos mig, men hittade även en annan söt affär - free people. Dock sjukligt dyr.

Hemma nu. Har käkat mat. Klockan åtta kommer min LCC på välkomns möte. Alla aupairer har det ca 2 veckor efter dom kommit till familjen. :)

bästa av allt - jag och johanna hittade en godisaffär med plock godis inne på KOP. Sitter och mumsar på det nu. Sverige-feeling big time!

xoxo
isa













"min" (lånar den på min fritid av mina vföräldrar) mysiga jeep. ack så gammal men härlig är den ändå!

I feel good

Livet rullar på här och det känns bra. Igår jobbade jag från 9 till 6. Efter jag slutat så åkte jag till King of Prussia och träffade på svenska aupairer, Veronica och Josefine. Två jättetrevliga tjejer. Vi käkade på Cheesecake factory och käkade deras underbara cheesecakes till efterrätt. Tog med mig lite hem för jag orkade inte hela och käkade lite som efterrätt till lunchen idag. Gick lite vilse när jag skulle till bilen efter vi käkat. Kl var runt 10 och hela köpcentret var stängt, så jag kunde inte gå ut den vägen jag brukar göra för att ta mig till bilen utan en annan väg. Gick och gick och gick och gick. Sjukt långt för det är ju så satans stort köpcentrum. Ringde Maria och fick ha henne som stöd/kartläsare där i mörkret. Min värdmamma blev jätteorolig när jag kom hem och sa att jag hade gått vilse. "Du kunde ringt mig så kunde jag kommit och hämtat dig" sa hon. Hon sa att hon lät som en överbeskyddande mamma, men det är snällt att hon bryr sig. :)

Nu sitter jag bara här och slappar. Min värdpappa kom hem från en lång jobbresa och ville hämta barnen. Så det fick han göra. Så dom kommer väl hem om tjugo minuter eller så. Får se om han vill att jag ska passa dom nå mer. Funderar på att dra till Walmart senare, får se. Annars har jag inge planer.

xoxo
isa


förlåt men jag orkar inte vända bilden


"Du var jätteglad full"

Den här helgen har varit riktigt rolig. På lördag kväll tog jag och Maria, en svensk aupair som jag precis träffat här, tåget till Julia i Garnet Valley. Drygt för vi åkte kl sju och kom fram halv tio. Ska egentligen inte ta så lång tid, men man var tvungen att ta shuffelbuss från en station till en annan och då missade vi tåget. Men när vi kom till Julia så åkte vi hem till henne och gjorde oss klara och började dricka lite smått.

Julia körde oss in till West Chester. Gick på förfest hos någon amerikan där vi träffade upp med Ida och Victoria. Vi drog sen runt på barerna och drack. Fanns ju typ inge dansgolv, så man kunde inte direkt dansa. Eftersom jag knappt druckit alls här i USA under mina 5 månader så slog det ju till direkt. Kommer inte riktigt ihåg hela kvällen, hehe, men allt gick bra. Var på efterfest efter krogen och sen drog vi hem och sov hos Julia.

På morgonen vaknade jag upp skittrött och bakis men vi var tvungna att dra oss hemåt för vi skulle till King of Prussia, ett shoppingcenter. Så kl 10 tog vi tåget, slitna som tusan och trötta. Runt 1tiden så körde jag oss båda till King of Prussia. Där träffade vi på några andra aupair tjejer, jätte trevliga hela högen. Vandra runt där, lunchade, åt lite glass, shoppade lite och hade det trevligt. När vi stod inne på mallet så började det skaka under fötterna. Jag trodde det var jag som typ var bara så bakis att jag var lite yr eller typ inbillade mig det, men de andra tjejerna kände det också. Så vi undrar om det var en liten liten jordbävning. Något var det som gjorde att golvet började skaka. Lite scary sådär.

När jag skulle åka hem så hade jag fått instruktioner av min värdmamma av hur man tar sig TILL mallet, så jag tänkte att jag tänker väl bara tvärtom så går det bra. Dock hittade jag inte hem. Haha. någonstans där på vägen så blev det fel. Jag kunde inte hamna rätt, så jag snurra runt där ett bra tag och hamna sen vilse. En timme tog det, haha, tar typ 5-10 min till KOP från mig, så ni förstår ju hur jag snurra runt. Hade knappt nå batteri på telefonen hekler, så lite panik fick jag. Ringde min värdmamma, men tog sen GPSen på mobilen ändå och hittade hem. Var typ 6 min från hemet, så jag var ju inte långt borta.
Men mitt lokalsinne är ju fruktansvärt. Måste åka den vägen några gånger om jag ska hitta.

Nu ska jag duscha och sen kika på nån tvserie och sen sova. Är sjukligt trött.
H var så söt när jag kom hem. Hon kom och kramade om mig och min värdmamma sa att hon hade varit orolig för hon hade inte träffat mig på hela dagen och undrade vart jag var. Sötis!

xoxo
isa

Saturday

Nu har jag varit här hos min värdfamilj i snart en vecka och jag trivs verkligen bra. Känns som det här är rätt familj för mig. Konstigt hur fel man kan ha det. Min förra familj pratade jag med jättemycket innan jag åkte och dom kändes verkligen superbra. Jag trodde jag hade det bra hos dom, men nu när jag är här så inser jag att jag inte passade in med dom. Jag kände mig aldrig helt avslappnad och trygg där. Här känns det mycket mer "normalt" om man ska säga. Inget illa mot min förra värdfamijl heller, men den här familjen känns mer "normal" och mer passande för mig. Mer europeisk kanske? Jag behöver inte oroa mig för allt  barnen gör, om dom är tillåtna att göra det eller inte. Och så härligt att min värdmamma verkligen kan PRATA om saker.

Det jobbigaste har dock varit att lämna tryggheten i PTC och mina underbara vänner där. Men nu börjag jag komma in här lite mer och träffar lite människor. Ska nog bli bra här med. Jag och Jossan skypade och pratade om det förut att man är så fast i sin förra miljö och sina förra vänner att man inte riktigt vill ge det nya stället en chans. Men det ska jag göra.

Jobbveckan har gått bra. Trots att jag har 3 småttingar att ta hand om så känns det lättare än i min förra värdfamilj. Så det är bra. Så söta är dom alla tre och vi har fått sån bra kontakt på kort tid, speciellt jag och lilla L (17 månader). Igår var jag med familjen till back to school party på Hs skola. En av hennes kompisar frågade "H, do you have two moms?" haha.

På kvällen kom min värdmammas syster hit och sen hennes bror. Med hennes föräldrar här var det rena rama familje träffen plus lille jag där. Satt och drac lite cider eller vad man ska kalla det och bara snackade. Härliga människor allihopa.

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Ska kanske träffa en svenska senare i eftermiddag/kväll beroende på om jag kan ta bilen. Vet inte om min värdmamma vill att jag ska ta jeepen och ut och köra långt redan nu så får se vad hon säger. Annars kanske jag tar tåget till Julia, hon frågade mig precis om jag ville komma :)

xoxo
isa


Saknar min Anna (och våran stopp skylt utanför kroger haha)


Letar flygbiljett

3dje dagen här och allt har rullat på bra. Trivs bra här än så långe och min värdfamilj är så goa. Min värdmammas mamma och pappa är här, och dom är sååå snälla och hjälper mig att få känn på hur allt är och ska göras. Min värdmamma sa att hon mormorn hade sagt att jag var så duktig och påmindre så mycket om deras förra aupair, fast med bättre självförtroende. haha. Känns bra att höra. Fick också ett sms av min värdmamma igår när jag var på LCC möte att hon är glad att jag är här och har sån bra hand med flickorna. Flickorna är så söta och goa också och det känns som vi har klickat bra.

Så jag trivs bra. Enda grejen är att jag saknar mina vänner i PTC så sjukt mycket och min LCC. Fick ju träffa de andra tjejerna igår, och de var jättesöta, men jag kan ändå inte låta bli att sakna våran tighta lilla aupair grupp på 9 aupairer i GA som hade världens bästa LCC. Våran grupp här är typ 60 pers. Så opersonligt liksom, man är bara en i mängden.

Men det ska nog gå bra. Skypade med Jossan idag efter jag jobbat och vi pratade mycket om det. Att man inte ska stirra sig blind på vilka vänner man har på andra ställen utan ge människorna här en chans. Ska till Kings of Prussia mallet på söndag med ett gäng tjejer, så det ska bli kul.

Ikväll var jag och min värdmorfar (haha eller vad man ska kalla honom, skitrolig gubbe) ute och körde. Jag körde för första gången med jeepen som jag ska få ha på min fritid. Sjukt härlig är den, riktigt gammal men mysig liksom och stor. Men jag gillar den. Dock ovan att köra den, men det ska jag nog få in efter några åkturer sådär.

Nu håller jag på att leta efter flygbiljetter till Chicago. Ska kanske på helgkurs där med Mia i oktober. Får se. Just nu är det lite svårt att hitta bra biljetter, dom stämmer inte med tiderna jag kan ta liksom. Dock sa min värdmamma att hon tyckte att jag borde ta 1 eller 2 dagar ledigt när jag är där så jag får se Chicago. Får se vad som händer. Hatkärlek till att leta flygbiljetter!

xoxo
isa


Swe/Ger/Switz-night

I lördags, dagen innan jag flyttade, hade vi alla bestämt att vi skulle dra ut. På kvällen träffades jag, Mia, Lisa och Margot hemma hos Mia och gjorde oss iordning. Vi drog senare vidare till de svenska killarna, osman, johan och pedram, som vi träffade förut. Skitschyssta killar. Där var redan Lisa.S och Rumeysa. Vi var där och fördrack lite (dock inte jag som var nykter och körde för jag ville inte vara bakfull när jag skulle resa och träffa familjen) och drog senare iväg till Atlanta. Cosmo Lava.

Hade en trevlig kväll med dans, lite tjejskvaller, lite kill-spaning (var rätt många söta killar där konstaterade jag och Mia vilket man inte har sett mycket av i Atlanta) och härlig stämning. Stannade till stängningsdags och drog sen iväg till Newnan och käkade på Steak and shake. Sa hejdå och kramade om alla och åkte sen hemåt. Kom hem runt 6 på morgonen, lyckad kväll! Dock skulle jag upp vid halv elva, inte mycket sömn.

Men rolig kväll var det. Och som jag saknar mina flickor! :( Men ska försöka hälsa på så snart och så ofta jag kan och jag hoppas påa tt dom vill hälsa på mig <3

xoxo
isa


hade ny klänning på mig. Jermaine, en aupair tjej, skrev på fb och kommenteade bilden "I like your sweeter, Isa". Haha, jag bara "Thank you, but it's a dress  (is it actually SO short?) Jag menar, jag gillar kortkort, men såå kort var den inte. Eller jag som kanske är så van vid kort.

Det var nått bachelorette party som hade dom här sofforna så det var stängsel och allt. När dom skulle gå så sa ena tjejen att vi kunde sitta där om vi ville. Vi hoppade in och alla glodde på oss och trodde väl vi var VIP eller något med stängsel. haha.


Wayne

Hallå. Nu är jag hos min nya värdfamilj. Igår morse så vaknade, efter några få timmars sömn för att runt 1tiden bege mig till flygplatsen. Min LCC Sheila, Mia och Lisa kom och vinkade av mig. Så snälla och goa. Jag fick inge säte först när jag fick biljetten så sen när jag gick på flyget fick jag sitta i första klass, woop woop. Flashigt värre alltså. Nä men det var härligt. Lite större säten och mer utryme och personalen var lite trevligare mot en, hehe. Hamnade bredvid en 30+ advokat som frågade en maaaaassa om Sverige. Trevlig kille så resan gick fort.

Min värdmamma och mitt äldsta värdbarn (5 år) träffade mig på flygplatsen. Åkte hem och träffade resten av familjen plus mormor och morfar som kom och farbrodern med tjej. Han är 25, så min värdmamma bara "men ta ut henne på krogen någon gång" haha.

Fint hus, större än min förra värdfamiljs. Mitt rum är större (yes) och sött med vitt, rosa och gröna tapeter. Har en byrå, säng, garderob och skrivbord.

Idag så började jag jobba, eller jag att lära mig. Jag hängde med min värdmammas mamma och pappa hela dagen och dom berättade allt som jag behöver veta. Så det ska nog gå bra tror jag :) Så söta små barn!!

Nu på kvällen åkte jag och min värdmamma runt lite med bilen för jag ska lära mig att hitta till tjejernas skola oså. Bilen jag kör med barnen har stickshift, men det var lätt att få in. Har ju kört med det hemma liksom. Bilen jag får låna på min fritid är dock automat.

Nu sitter jag här och käkar lite chips och funderar på att packa upp resten av grejerna eller bara slappa framför datorn. Tror det blir det sistnämnda, är så satans trött. Imon blir det LCC möte, så det ska bli kul att träffa de andra aupairerna!

Jag trivs jättebra i min värdfamilj, dock saknar jag alla vännerna i peachtree city. Skulle inte säga nej till om min värdfamilj bestämde sig att flytta till PTC, hehe. Tryggheten i PTC och alla man känner där. Nej, men usch, jag vill bara vara med mina vänner, jag vill inte lämna dom. Känns jobbigast ändå, för jag vet ju att dom inte ville att jag skulle åka (till skillnad från min förra värdfamilj liksom). Dock kommer det väl bli bra så fort jag lärt känna folk här med, och Julia är ju bara 40 min bort!

xoxo
isa


Förbannad

Nu är jag riktigt förbannad och upprörd. Jag hade inställt mig på att få träffa mina värdbarn en sista gång innan jag åkte och ge min 8åring födelsedagspresent, för hon fyller om en vecka. Jag frågade min värdmamma flera gånger när jag flyttade till dom och till min LCC om jag kunde få komma förbi och säga hejdå innan jag åkte. Ja, men gör det sa hon. "du får komma när du vill och hänga med oss" sa hon tillochmed. Nu när det är ca 2 dagar innan jag åker så tänkte jag åka förbi dom antingen idag (men det blev det inte) eller imon för att säga hejdå. Nej då mailade min värdmamma min LCC och säger att det kommer bli "förvirrande för barnen". Jävla kärring, barnen är fan redan förvirrade för dom rematchar hur som helst. Hon tänker inte ALLS på hur JAG känner mig, att jag kanske vill säga hejdå till barnen som hon lovade att jag skulle få göra.

Är så satans arg och ledsen nu. Trodde verkligen inte det här om min värdmamma, men nu har hon verkligen visat vad hon går för. Hon är så jävla feg att inte ens våga maila MIG och säga som det är. Samma med rematchning. Hon vågade inte säga till mig innan att vi skulle rematcha utan ville att säga det när min LCC var där på exit intervjun. Min LCC sa då till henne att "men du förstår väl att vi inte kan ha en exit intervju om inte isabelle vet att det är något fel?". Fyfan, så arg jag är alltså.

Så nu är jag så upprörd för jag vet att jag kanske aldrig mer kommer se mina värdbarn, åtminstone på länge. Såklart vill jag komma och hälsa på, men vem vet hon kanske inte låter mig göra det heller. Jag mailade henne och sa som det var och frågade varför hon inte kunda maila mig och vara rak mot mig. Satans falsk alltså och feg. Jag skrev också att jag hoppas hon inte säger till barnen att jag inte kom för att jag bestämde mig för att inte komma, utan för att HON tyckte det skulel bli förvirrande. Jag sa till barnen att jag skulle komma förbi innan jag åkte, oså gör jag inte det. Hoppas verkligen inte dom tror, eller att hon säger, att jag inte ville komma förbi.

Nä, fy vad härligt det ska bli att byta familj. Önskar dock att dom kunde flytta, för jag vill vara kvar här i PTC med alla mina vänner. Men men, det blir som det blir. Bara förvånande hur snabbt det kan förändras.

Packar mina väskor och flyttar

Förlåt att jag är sån hemsk bloggerska, men har inte varit så mycket att uppdatera om.. men nu så. Har blivit med värdfamilj.. igen! Jag ska flytta till Wayne, pennsylvania nästa helg någon gång. Jag ska bo i en amerikansk-dansk familj (pappan är dansk) som har tre små flickor på 1,2 och 5 år. Dom verkar väldigt trevliga och har normala "aupair" regler och schema tycker jag.

Och inte nog med det, jag kommer bo 40 min från min syster. Hur bra är inte det? Då kan jag åka och hälsa på henne på helgerna lite då och då. Även fast jag kommer få mig ett eget liv eftersom vi inte bor alltför nära. Känns helt underbart. Jag ser såååå framemot att flytta, även fast jag inte vill lämna mina fina vänner här - Mia och Lisa. Kommer sakna ihjäl mig efter dom. Även mina bästa värdbarn. Ska dock åka och säga hejdå till dom en gång till innan jag flyger iväg, för jag kunde inte riktigt ta farväl av dom förut. Dock ska jag komma och hälsa på här åtminstone 1 gång innan mitt år är slut.

Så lättad över att ha hittat en värdfamilj. Kan bara säga att även fast den här situationen varit jobbig så har det gett mig styrka och jag har växt som person. Jag har bara haft otur och jag kan med handen på hjärtat säga att jag gjort mitt bästa, och det har tydligen inte varit bra nog, men så är det. Jag har inge problem med att inse mina misstag, men i denna situationen har jag inte gjort något misstag. Jag har gjort mitt allra bästa och hade bra relation till mina underbara värdbarn. Det enda misstag som gjorts här är av mina värdföräldrar som drar bort en person från sina barns liv som dom älskar.

xoxo
isa


Tornado-varning

I söndags så var jag sjukligt uttråkad och gjorde ingenting. På kvällen åkte jag dock itll Lisa och hade sleepover. På måndagen så var det Labor day. Jag var kvar hemma hos Lisa och umgicks med henne och hennes värdbarn. Hon har två värdbarn som är tvillingar på 7 år varav killen har autism. Jag lånade Lisas dator och skypade lite med värdmamman vars familj jag hoppas på att få.

På eftermiddagen åkte vi iväg till ett hoppställe, som har en massa hoppborgar. Roligt för barnen. Dock när vi åker dit så hör vi tonardo-varning. Efter att ha varit här i 5 månader och varit med om en hel del tornado-varningar, men ingen tornado (dock var ju´den här stora som drabbade Alabama riktigt nära oss) så var jag rätt lugn. Dock inne på hoppstället så var vi tvungna att ta skydd allihopa i ett litet rum.. Låter ju värre än vad det var, men dom måste ju vara säkra. Var en tornado som härjade häromkring. Tror dock det inte hände så mycket. Sen åkte jag hemåt och käkade middag med min LCC och hennes man.

Idag har jag inte gjort ett piss. Har suttit och väntat hela dagen på att den där familjen ska bestämma sig och ge mig ett besked. Men inget har hänt än. Antar att hon mailar mig ikväll eller kanske tillochmed imon. Får se vad som händer. Jag håller tummarna. ska käka om ett tag och senare ska vi dra iväg ett gäng till Ashley Park och bara umgås. Svenskarna vi träffade ute på klubben ska också komma, så det blir trevligt.

xoxo
isa


gammal bild på mig och Lisa


Skypetalk number two

Sitter har och ar lagom nervos nu. Ar hemma hos Lisa, darfor jag inte har svenskt tangentbord. Hon kom hem igar och raddade mig fran min ensamhet och langtrakighet med en sleepover. Vi kopte chips och kikade pa The hangover - den filmen gar aldrig fel. Idag jobbar hon men jag hanger lite har hemma hos henne. Hennes familj ar sa snalla och later mig vara har. Ska skypa med vardmamman jag skypade med igar idag igen, nu om ca 10 min. jag ska traffa barnen. Nervoost men bra, for da tyckte hon jag inte var helt fel anda for dom. Jag gillar dom, sa jag haller tummarna. Har inte hittat na fel pa dom annu, sa jag haller mig till dom. Kanns lite som man far ta det man far nu nar man rematchar, speciellt nar man i princip inte har nagon tid kvar. Men som sagt, jag gillar dom. Dom verkar ha bra regler och bra schema ocksa. Normalt aupair liv verkar det vara, vilket jag gillar.

Haller tummarna nu pa att det gar bra och att dom gillar mig. Jag menar, jag har ju klar fordel att jag ar i landet och kan i princip aka till dom imorgon om det skulle vara sa. Jag ar tillganglig, jag ar van att kora vid dom amerikanska vagarna, jag ar van vid engelskan, jag ar nagorlunda van vid kultren och jag har ingen hemlangtan. Klar fordel. Inbillar mig det och haller tummarna. Om det inte funkar sa funkar det heller inte, bara att leta vidare.

xoxo
isa


Lättare att spotta svenskar här än vad man tror

Trodde ju att jag hade postat det här inlägget redan, men något gick fel. Hur som helst Igår i lördags på kvällen gick jag ut och käkade med Lisa, Margot, Fern och Jamie. Vi käkade pizza och sen drog jag, Margot och Lisa vidare till Atlanta. Åkte dit i Lisas superfräscha bil. Hon har seriöst snyggaste bilen jag sett av alla aupairer, älskar den.

Gick till klubben Cosmopolitan. Vi träffade på Mario och Carlos, två latinamerikaner som bor här i Atlanta som hänger med lite överallt känns det som. Hade det trevligt och dansade loss därinne.

Var mest äldre där men det var okej. Jag och Lisa letade efter nå snygga killar, eftersom det verkar vara en utdöende art här i USA. Jag har sett 2 riktigt snygga killar här i USA, och det är på 5 månader. Stor anledning är ju att dom inte kan klä sig. Iallafall så ser vi då en snygg blond kille och hans kompisar. Men vi var ju stensäkra på att "det där kan inte vara amerikaner". Vi sa att dom antingen måste vara skandinavier eller tyskar (Lisa är tysk). Jag sa att "men ena ser ut som en riktigt stockholmare" ni vet lite bratig med röda byxor och kavaj, "han MÅSTE vara från Stockholm". Fega som vi var strosade vi runt ett tag och vågade inte gå fram, men så gick jag fram till ena killen och frågade vart han var från, och var han inte från Sverige då? Jojjomen. De var fyra killar från Sverige som pluggade till pilot här.

Ännu bättre var att dom bor här i Newnan, skitnära ju. Lisa bor i Newnna. Haha, det var riktigt roligt faktiskt. Man blir ju helt lyrisk när man träffar svenskar.

Annars tog vi bilen hem runt tretiden och käkade lite kall pizza i bilen. hehe. Rolig kväll med tjejerna!

xoxo
isa


LCC möte på stone mountain för nån vecka sen


Uppdatering angående rematch

Igår flyttade jag in hos min LCC, Sheila. Känns lite småskumt att bo här, men jag är så tacksam över det. Har en match nu som är den dansk-amerikansk familj som bor i Pennsylvania och har tre små flickor. Dom har två tjejer till som dom är intersserade av, så det är lite tävling sådär. Jag och mamman ska skypa ikväll kl halv åtta och sen ska hon bestämma sig på tisdag sa min LCC. Så får se vad som händer med det.

Skulle vara jätteroligt att flytta till Pennsylvania, då är jag en halvtimme från min syrra. samtidigt vill jag ju verkligen inte lämna georgia, men det finns ingeting annat att göra. Finns tyvärr inga familjer här.

Hon värdmamman skickade precis ett mail till mig med lite frågor jag skulle svara på. Känns lite som min förra värdmamma, för hon gjorde också det. Tycker jag är rätt bra ändå. Tycker det är lättare att få ner ett bra svar över mail än om man skulle få frågan direkt sådär på skype.

Jag vet inte hur länge jag ska vara kvar här. Jag var ju lite smått inställd på att om det inte funkar med den här familjen så är det över, då får jag åka hem. Min LCC sa dock att "då letar vi vidare" om det inte skulle funka. Så jag menar, jag är kvar så länge jag får!

Så ja, håll tummarna att det går vägen.

xoxo
isa

Fortfarande ovetandes

Ja. Hur går det nu med mitt rematchande? Jag har inte fått en familj ännu och har inte ens någon jag snackar med. Känns något meningslöst. Känner mig lite sur på Cultural care för dom har inte hjälpt så mycket känner jag under min rematch. Om inte jag hade tagit mig tid att maila en massa LCC:er och ringa lite så hade det ju i princip inte hänt något. Har haft 1 match på mitt account, som har mailat mig 1 gång och nu inte längre hör av sig. Kände mig riktigt säker på att jag skulle åka hem. Men inte världens undergång för det.

Dock fick jag lite hopp nu när jag pratade med Julias LCC i pennsylvania. Hon hade två familjer som behövde aupair varav ena jag blev intresserad av. Så hon ska ringa runt lite och sen höra av sig. Imon går min rematch tid ut men får se om jag får lite längre tid. Jag ska iallafall flytta till min LCC nu i helgen, antingen imon eller någon annan dag.

Ja, får se vart jag hamnar. Skulle det inte vara underbart att hamna nära Julia i pennsylvania? Jag menar, nu har vi ändå varit ifrån varandra i ett halvår och vet att vi klarar det. Men just nu så skite rjag fullständigt i om vi skulel bo på samma gata eller inte liksom.

Dock är jag ju 99 % säker på att jag flyttar från Georgia. Om nu inte singelpappan skulle få nå fnatt och ringa eller maila mig idag och vilja ha mig som aupair. Tråkigt, men samtidigt lite spännaden att se något nytt. Jag vill verkligen inte lämna Georgia, inte lämna fina peachtree City, men what to do? Jag har fått en fin tid här på den amerikanska sydkusten. Riktigt tråkigt dock att lämna mina underbara vänner här i PTC och mina värdbarn.
E satt i min säng idag och kollade på medan jag packa och sa hela tiden "I don't want you to leave" och började nästan gråta. Han sa också att han ville följa med mig. Gullungen. Ska bli jobbigt att lämna honom. Jag sa att jag ska komma och hälsa på så fort jag kan att han inte ens kommer märka att jag är borta.

Lunchade med Lisa idag. Gullungen gav mig en jättefin liten bok med bilder på oss alla tjejer i. Så sött. Kommer sakna min fina tyska. Men ska komma och hälsa på och sen hälsa på henne i Tyskland. Tror dock jag hinner träffa henne en gång till innan jag åker, för jag tror jag inte kommer flytta från PTC innan den här helgen.

Jaja. Anna är hemma nu iallafall, och hon sa att det luktade som Sverige och att man kunde se sin andedräkt.

Får se vad som händer med mig. Jag har gjort mitt bästa iallafall och åker hem med ett gott samvete och vetandes att jag gjorde allt jag kunde. Ibland funkar det inte helt enkelt, och jag känner verkligen inte att det är mitt fel i detta läge.

xoxo
isa

RSS 2.0